Alkmaar een mooie, oude stad….
Wij gingen om te winkelen, gewoon lekker rondkijken een paar uurtjes.
‘k moest hoognodig nieuwe birckenstock slippers, omdat we niet bekend waren in het centrum hebben we zelfs google maps gebruikt.

De ‘Hoogstraat’ (tja zo heet de hoofdwinkelstraat in Wageningen) van Alkmaar heeft oude gebouwen met moderne en grote winkels. ‘Gewoon’ de H&M, nou ja gewoon wij (hier in de stad) hebben die winkel helaas niet. Maar van Euroland tot Actiesport, tot H&M dus echt van alles.
Een prachtig gemeentehuis in diezelfde ‘hoogstraat’ en veel mensen op de dag dat wij er waren 😉

Eerst wat winkels in en uit, toen zijstraatje in om bij een V&D met La Place uit te komen… Mmmm latte macchiato met wat lekkers erbij. Wij naar binnen, ja hoor alarm gaat af maar waarom?? Geen idee!
Toch even tas nagekeken over de plaat, maar ook dat hielp niet.

We mochten door, bij de V&D in Alkaar kan je op het dakterras zitten, heerlijk je kijkt uit over de oude gebouwen en grachten, bootjes vaarde er dankbaar doorheen. Mooi ik heb genoten!

Weer door, die slippers moesten toch gescoord worden… en tja natuurlijk wel het model dat ik in mijn hoofd heb, uiteindelijk wel gelukt maar niet in de kleur die ik eigenlijk wilde. Jammer maar helaas kunt kennelijk niet alles hebben 😉

Nog even wat gedronken bij een relatief klein ‘bistro’ op een hoekje ergens, pandje was drie etages hoog. Wij zaten buiten, binnen waren misschien twaalf zitplaatsen op de begane grond. De verdiepingen daarboven waren het er niet veel meer. Helemaal bovenaan waren de toiletten, dus als je daar een gebakje zou eten en je moet twee keer plassen dan heb je de calorieën al weer verbrand. Wij hebben het gehouden bij koffie en een verse muntthee overigens!

 Vervolgens wat door de kleine straatjes gaan wandelen, dan kom je pas bij de echt leuke winkeltjes.
Kleine slagers, bakkertjes, en kleine, in dit geval retro cadeau-achtige winkeltjes. Het winkeltje prikkelde meteen onze zintuigen, ow leuk!!

Monchichi aapjes die mijn zusje vroeger spaarde, nieuwe broodtrommeltjes met retro print maar ook speldenkussentjes, sjaaltjes, tafelzeil en noem maar op. Je kon het zo gek niet bedenken zo’n leuk winkeltje en dat in het formaat van onze woonkamer, niet zo groot dus.

Wij hebben genoten en plezier gehad… heerlijk!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge