Sing van IlluminationHet is weer vakantie en in de schoolvakantie proberen we eigenlijk altijd wat leuke dingen te doen met de meiden. Een van de uitjes die regelmatig gedaan worden is de bioscoop! De meiden hadden dit keer een voorstukje van de film Sing gezien en wilde daar heen, persoonlijk was ik niet direct enthousiast bij het zien van het voorstukje.

Tegen mijn verwachting in is het echt wel een leuke film, een gezellige feel good achtige film met veel muziek! De hele zaal zat te swingen in de stoel, geen echte verrassingen… eigenlijk een behoorlijk voorspelbare film. Met 85 verschillende liedjes gedurende de film is het ook nog een hele sfeervolle film.

Over Sing

Makers van Sing

De producenten van Sing maakten ook de film Minions en Huisdiergeheimen! De regie was in handen van Garth Jennings en Christophe Lourdelet

Stemmen

Er is een indrukwekkende cast betrokken bij het inspreken van alle stemmen! Zowel in de Nederlandse als Engelse casts zijn er mooie namen te vinden! Zo is bijvoorbeeld de stem van Rosita (varken, huisvrouw) ingesproken door Do (NL) en Reese Witherspoon (EN), Ash (rockster, stekelvarken) door Burgit Schuurman (NL) en Scarlett Johansson  (EN), Lance (rockster, stekelvarken) door Tim Douwsma (NL) en Beck Bennett (EN) en Meena (verlegen olifant) door Holly Mae Brood (NL) en Tori Kelly (EN).

Dit is slechts een greep uit de cast zoals die is samengesteld, online is de gehele cast wel te vinden mocht je dat willen weten!

Het verhaal

In het kort…

Een koala is in bezit van een prachtig theater maar het gaat niet goed. Om het theater te redden organiseert hij een talentenjacht. Een varken, een gorilla, een muis en een olifant hebben ieder zo hun eigen reden om mee te doen. De talentenjacht kan ieders leven veranderen.

Uitgebreid

Koala Buster Moon is dankzij zijn vader in het bezit van een prachtig theater maar het gaat slecht met het theater. De bank wil dat hij zijn rekening aanzuivert, de stroom wordt afgesloten en het gebouw wordt slechter en slechter. Moon komt op het idee om een zangwedstrijd te houden en hoopt daar geld mee te verdienen. Door een typefout van assistente mevrouw Crawly zijn er veel deelnemers aan de wedstrijd, maar de problemen lossen zich niet op!

Deelnemers

Een rappende krokodil, een spinachtige meidengroep, drie konijnen die erop los schudden met de billen en een varken in een te strak, extravagant trainingspak. Alle soorten en maten dieren en muziek kom je tegen in deze film. Uiteindelijk maken Buster Moon en zijn assistente een keuze uit alle audities.

De finalisten

De vijf finalisten staan in de spotlight en zullen meedoen aan een show! De finalisten zijn Meena, de verlegen tiener olifant met plankenkoorts, Rosita een oververmoeide moeder van 25 biggetjes, Johnny een gorilla die niet de criminaliteit van zijn familie in wil, Ash een rockend stekelvaren die zonder haar vriendje door gaat en Mike een te arrogante en bedrieglijke muis.

Alles gaat mis…

Tijdens de repetities gaat er van alles mis! Onder andere de elektriciteit wordt afgesloten en het geld voor de winnaar is niet geregeld. Kortom Buster Moon is werkelijk druk met alles om het überhaupt rond te krijgen en heeft zijn hoop gevestigd op Nana.

Dan is het zover en de doorloopt gaat van start, Nana komt kijken en weer gaat er van alles mis. Het geïmproviseerde podium van glas barst en het hele theater stort in door het geweld van het water dat achter het glas zat. Het sprookje is voorbij… Buster Moon heeft geen ‘thuis’ meer en slaapt bij Eddie.

Moon, zijn assistente en Eddie gaan, net als de vader van Moon heeft gedaan auto’s wassen, het theater is immers verleden tijd! Op een gegeven moment hoort Moon gezang, het blijkt Meena te zijn en hij vraagt haar of ze wil optreden. Niet veel later besluiten de finalisten, Eddie, Crawly en Moon dat ze ook hun show kunnen voortzetten in de puinhoop van het theater. De show wordt een succes en theater Moon wordt weer opgebouwd door hulp van Nana.

En verder…

Toevalligheden, gebeurtenissen en foutjes zorgen voor problemen en dat lijkt op het ‘echte leven’, het is herkenbaar en menselijker. De personages zijn herkenbaar, het zou zomaar je vriend, vriendin of buurvrouw kunnen zijn. De drukke huisvrouw, de criminele kennis, een arrogante buurman of de verlegen vriendin… het komt ook allemaal in deze film voor.

In de film gaat het alle kanten op, zoet en lieflijk afgewisseld met een ‘stoere’ criminele wereld. Persoonlijk vind ik de film behoorlijk voorspelbaar, met hier en daar een verrassende wending. Door de muziek werd ik er nog meer ingetrokken, zoveel muziek en de positiviteit in de film maakt me blij!

Het is overigens en film die geschikt is voor het hele gezin, ook voor de kleintjes (als ze het kunnen volhouden, bijna 110 minuten stilzitten)!

Ben jij al bij Sing geweest of heb je er al een stukje van gezien?
Lijkt het je wat deze film?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge