Film Still AliceAlweer een poosje geleden ging ik met een vriendin naar de film, minimaal eens per jaar gaan we samen een avondje op stap. Het is vaak mijn cadeautje voor haar verjaardag. Dit keer viel de keuze op de film Still Alice gebaseerd op de roman van Lisa Genova. De film werd vaak genomineerd voor diverse filmprijzen en heel wat filmprijzen zijn binnengehaald, dat belooft wat!

Voor we naar de bioscoop gingen liepen we nog even door de stad, daar kwamen we toen deze puinhoop tegen. Ons bezoekje aan de bios is dus al even geleden. Deze blog over de film Still Alice was wat in vergetelheid geraakt. Telkens schoof ik deze blog op, maar nu toch echt mijn mening over deze film.

Acteurs en de film

Met acteurs als Julianne Moore, Alex Badwin en Kristen Steward mag je ook wel iets verwachten, alle zijn zeer ervaren acteurs. De personage Alice Howland, een vrouw die hoogleraar Taalkunde is krijgt te horen dat ze de ziekte van Alzheimer heeft. Ze vecht tegen haar ziekte, maar de ziekte heeft een grote impact op het leven van haar, de relatie met haar partner en het gezin.

Het begint met het verliezen van woorden, haar woordenschat neemt af. Later is ze de weg op de voor haar zo bekende campus van Columbia University in New York kwijt, ze verliest haar oriëntatie. Alice probeert de kenmerken van de ziekte van Alzheimer zoveel mogelijk onder stoelen en banken te stoppen door manieren te verzinnen en ze doet geheugenspelletjes. Helaas mag het allemaal niet helpen, de ziekte zet meer en meer door. Tot overmaat van ramp blijkt de variant die Alice heeft ook nog eens een erfelijke variant te zijn.

Wat vind ik…

Een mooie indrukwekkende film, maar ik ben van mening dat het vooral te maken heeft met de kwaliteit van de hoofdrolspeelster, Julianne Moore. Zij maakt het verhaal boeiend en mooi om naar te kijken, natuurlijk spelen ook de manier van filmen en de andere acteurs een grote rol… maar ik denk dat Moore de film echt naar een hoger niveau heeft gebracht.

Film Still Alice

Kortom, een mooie, confronterende maar goede film! Voor wie het niet wist, de film is door het echtpaar Richard Glatzer en Wash Westmoreland geregisseerd. Richard overleed een half jaar naar de première door de ziekte ALS.

Ondanks de toch wel treurige film hebben we genoten! Volgend jaar gaan we weer Ingrid!

Heb jij de film Still Alice gezien? Of het boek gelezen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge