Keek op de week, jaja te vroeg op het schoolplein... het zal vast niet de laatste keer zijn.De vakantie is begonnen! Sterker nog, de eerste week zit er al op, we zijn al aan de tweede week van de vakantie begonnen. Althans als het om de vakantie van de meiden gaat! Ik mag nog twee weken werken en Peter mag nog een weekje werken en dan heeft hij ook vakantie. Elke vakantie is het weer even behelpen, hoe gaan we het dit jaar weer oplossen met de ‘grote’ vakantie? Maar goed, het schooljaar zit er weer op en onze meiden mogen weer een klas doorschuiven!

Niet altijd even soepel!

Keek op de week, een pakketje van Bulbby!

Het schooljaar is voor beide meiden niet helemaal soepel verlopen, maar hé ze zijn beide weer over ondanks alles. Dat doen ze maar mooi weer eventjes die bikkels! Van lastige situaties in de klas, niet matchen met klasgenootjes of het groepje waar je in moet werken tot het werken aan een werkstuk. En laten we dan ook niet het onuitputtelijke lezen vergeten, onze meiden lezen zich een slag in de rondte en ondanks dat gaat ook dat niet van een leien dakje!

Onze jongste dame

Onze 8 jarige dame gaat naar groep 5, zij ervaart vaak wat ‘onrust’ in de klas. Ze hoort en ziet alles, een zevende zintuig of een gevoelige tante… maar net hoe je het wil noemen.

Na een maand of twee hebben we samen met de leerkracht besloten dat ze gehoorbeschermers zou gaan gebruiken. We hadden de hoop dat ze zich in de klas beter zou kunnen concentreren. Het was onze hoop op een rustiger en minder geïrriteerd kind. Ggelukkig werkt dit gedeeltelijk! Al helpt het alsnog niet tegen situaties van oneerlijkheid. Daar heeft ze (ondanks dat ze zelf ook geen heilig boontje is) last van en kan er niet zo goed tegen.

Daarnaast is lezen een issue, taal is niet haar sterkste punt… na de zomer start er weer RT, maar ondanks dat is ze lekker door naar groep 5!

De oudste

Het is wel eens vaker besproken hier op Veusteveul. Onze oudste dochter heeft een spraak/taal ontwikkelingsstoornis met nog wat ‘aanverwante’ problematiek. Echter nu heeft ze vermoedelijk ook dyslexie. Ze wordt er nu een half jaar voor behandeld en dat heeft effect, de komende weken wordt ze gezien voor de verklaring die nodig is.

Ondanks dat groep 7 een verschrikkelijk moeilijk lesjaar is heeft ze het geflikt en is ze beter geworden en gegroeid, dat doet ze maar mooi! Met haar ‘problemen’ doet ze het gewoon goed en ziet het er naar uit dat ze na groep acht richting het VMBO kan.

School is en blijft een gevecht, momenten van rust en onrust, momenten van vechten en op je tenen lopen en toch doet ze het maar mooi! Zo trots! Ze gaat lekker door naar groep 8!

Nu vakantie!

Voor nu hebben we het thuis niet meer over school, de rapporten liggen in de kast en daar liggen ze prima. Het enigste dat ze veel blijven doen is lezen, dat is gewoon nodig. Maar daar houden we het dan ook bij, op 27 augustus komt al het andere wel weer aan bod op school. Tot die tijd vooral lekker rustig aan doen en leuke dingen doen! Want we gaan dan wel niet op vakantie, we hebben genoeg te doen.

Waterpret - Mama Challenge2017Er zitten nog wat uitjes aan te komen, ze zijn deze weken een aantal nachten bij opa en oma aan het logeren en we gaan er een aantal keer op uit. We zijn afgelopen weekend begonnen met een bezoek aan de bioscoop. Binnenkort gaan we naar het Dolfinarium en wat later deze vakantie gaan we naar Hellendoorn. Ook willen de meisjes nog de zwemvierdaagse zwemmen in Bennekom, maar daarvoor moeten we nog even uitzoeken of dat er wel is dit jaar.

En verder? Geen idee! We zullen zien de komende tijd… hopelijk volgen er nog wat leuke uitjes en fijne dagen.

Als het goed is heeft nu heel Nederland vakantie van school, maar wanneer heb jij vakantie? En ga je er nog op uit? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

7 comments

  1. Ze hebben het toch maar weer mooi gedaan die meiden van jullie. Zelf ga ik ook niet weg dit jaar. Maar met dit mooie weer hier vermaak ik mij hier ook prima.

  2. zo te lezen is het jouw jongste net zo gegaan als mijn zoon in groep 4 maar door harde knokken in laatste 2 maanden ook mooi over naar groep 5. bij mijn zoon is diagnose onderprikkelt er uitgekomen en met een leuke drukke klas waarbij iedereen goed met elkaar kan opschieten is dat niet helemaal goede combi, maar hij heeft het wel gefixt en zijn rapport ziet er super uit. nu lekker 6 weken dingen doen waar hij zin in heeft en niets met school te maken hebben. wij hebben zelf laatste 3 weken van vakantie vrij en gaan daarvan 2 weken weg naar ons favoriete vakantiepark. 1e 3 weken opvang is altijd een heel gepuzzel maar is mij uit eindelijk de laatste week voor de vakantie weer gelukt. 1e week bij een vriendje en 1 opa/oma, 2e week beide opa’s/oma’s, 3e week bij oom/tante op de camping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge