verjaardagscadeauOp de site Pick any two kwam ik ‘the four gift rule’ tegen, voor mij was deze compleet nieuw! Een handige, makkelijke en goed toepasbare manier van inkopen doen voor de feestdagen! Cadeautjes hoeven net altijd alleen maar leuk te zijn wat mij betreft en deze ‘strategie’ past daar wel bij!

Toen ik ging zoeken op internet of er al meer over op zag ik dat ook Nicole van Huisvlijt.com en Linda van Mamaliefde.nl hier al eens wat over hebben geschreven. Dus heb je niet genoeg aan mijn artikel, klik rustig door naar de andere blogjes!

Afgelopen dagen had ik het er met een tweetal mensen over en die moest ik echt uitleggen wat het nu was, daarop heb ik besloten er een artikel van te maken. In dit artikel de betekenis, de uitleg en hoe pas je de regels toe.

The four gift rule

De regels die gehanteerd worden resulteren in vier cadeautjes per persoon, de regels zijn:

1 thing they want
1 thing they need
1 thing they wear
1 thing they read

In het Nederland zijn de regels dan:

Iets wat ze willen hebben
Iets wat ze nodig hebben
Iets wat ze kunnen dragen
Iets om te lezen

In mijn ogen een hele makkelijke, duidelijke en praktische manier van cadeautjes inkopen! Op deze manier heb je toch een leidraad!

Uitleg “Vier cadeautjes regel”

Denk dat het wel duidelijk is dat je hierbij uitgaat dat je ieder vier cadeautjes geeft, elk cadeautje hoort bij één van de regels.

De regel helpt bij het kopen van de cadeautjes en zorgt ervoor dat je niet eindeloos aan het rondzwerven bent in winkels of de webshops. Mijn ervaring is… het gaat wat sneller allemaal en geeft je houvast!

Wat wordt ermee bedoeld?

Iets wat ze willen hebben

Zodra de boeken van de leveranciers van sint op de mat vallen wordt er al woest door de verschillende boeken gebladerd en wordt er te pas en onpas geroepen dat ze iets willen hebben. Eén van deze wensen kan je vervullen onder deze regel! Kies gewoon iets uit wat ze graag willen hebben en deze is klaar!

Iets wat ze nodig hebben

Je kan hier wat meer kanten mee op, je kan kiezen voor iets praktisch denk aan een horloge of een tas. Misschien heeft hij of zij nog wel een nieuw toetsenbord of een fiets nodig? Dit is wel erg uitlopend, maar denk aan wat ze nodig hebben en dat is je tweede cadeau(tje)!

Iets wat ze kunnen dragen

Dit is iets wat ik veel toepas, iets te veel als je het aan onze meiden vraag. Afgelopen weekend nog, ze kregen een joggingbroek… ze waren niet heel enthousiast. En er ligt nog meer te wachten als schoencadeautje, een zwart t-shirt dat ze nog nodig hebben voor dansen en een vest wat bij de joggingbroek hoort. En er is nog een pyjama voor in de zak op pakjesmiddag.

Binnen deze regel kan je dus kiezen voor ondergoed, sokken, sjaal, muts, pyjama of iets dergelijks.

Iets om te lezen

Dit is makkelijk! Koop een boek! Voor onze jongste hebben we meer dan genoeg (misschien zelfs wel teveel) boeken dus voor haar nog niets. De oudste heeft een wens voor een boek uit de serie ‘Dagboek van een Muts‘, prima dat zal ze dan ook krijgen!

Wat ook een optie zou kunnen zijn is een abonnement op een tijdschrift bijvoorbeeld! Dat kan educatief zijn, maar ook gewoon ter vermaak.

Houden wij ons hieraan?

Niet 100%, er zijn meer als vier cadeautjes per kind! We vieren het met meerdere mensen en iedereen wil wat geven en ja dan worden het meer cadeautjes. Er zijn er meer in categorie één en meer in categorie drie! Maar wij, hier in huis gebruiken de regel als richtlijn.

Maar eerlijk is eerlijk, het zou echt wel wat minder kunnen! Al is het al een verbetering ten opzichte van voorgaande jaren!

Kende jij deze vier regels? Hoeveel cadeautjes geven jullie per persoon?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

8 comments

  1. Ik heb er daarnet ook over gelezen en kende het principe nog niet, maar vind het zeker en vast een handige regel. Ook makkelijk voor onder de kerstboom 🙂 Zo liggen er toch heel wat pakjes onder…

  2. Ik had hier een tijdje geleden over gelezen en vond het wel wat hebben dus heb het toegepast op onze verlanglijstjes maar aangezien we het met meerdere mensen vieren zullen het uiteindelijk wel meer dan 4 cadeautjes worden.

    1. Wij hebben ook meer als vier cadeautjes voor de kinderen… voor de volwassenen zal het wel meevallen. De reden dat er voor de kinderen meer is heeft te maken met veel mensen die het feestje met ons meevieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge