Persoonlijke artikelen over mezelf, NathalieMaanden, zo niet jaren heb ik bijna dagelijks hoofdpijn. Gek genoeg lijk je eraan te wennen, maar op een gegeven moment is het genoeg. Soms is de hoofdpijn zo aanwezig dat ik naar bed ging nadat ik een aantal pijnstillers had genomen. Omdat de hoofdpijn toeneemt als ik last heb van mijn rug en nek dacht ik dat het daar aan lag, maar dat blijkt wat anders te liggen! Er lijkt duidelijkheid te komen over hoe ik aan die hoofdpijn kom!

Na regelmatig de fysiotherapeut te hebben bezocht voor mijn rug en de conclusie te hebben getrokken dat de hoofdpijn toch echt blijft was het tijd voor actie! Een bezoekje aan de brillenwinkel leverde geen ‘stabiele’ oogmeting op, elke keer was het weer anders… dan maar de huisarts bellen voor een verwijsbrief.

Op naar de oogarts

Een dag na mijn telefoontje aan de huisarts werd ik gebeld door de afspraken balie van de oogarts, ik zou in oktober de oogarts bezoeken.

Het bezoekje werd een raar bezoekje, ik werd gedruppeld en er werd van alles gemeten en bekeken door assistenten en uiteindelijk keek de oogarts mee. Er waren geen oogziekte en geen problemen met de lenzen in mijn ogen, mooi! Die hoofdpijn kon niet van mijn ogen komen, misschien moest ik dan een verwijsbrief vragen voor de neuroloog. Ik gaf aan dat ik het zou gaan overleggen

Vervolgens gaf hij aan, voor mij zo uit het niets… volgens mij kan jij prima zonder bril! Ik zei met stomheid geslagen, hé op mijn 36ste van mijn bril afkomen? Dat zou fijn zijn! Hij wilde dat ik een nieuwe afspraak zou maken om even naar de orthoptist te gaan. Die afspraak werd gepland en ik stond, met verbazing weer buiten.

Toen de orthoptist

Afgelopen week was het zover, op naar de orthoptist. Aangezien de meiden daar elk (half)jaar komen wist ik wat me zo’n beetje te wachten stond. Er waren wat testjes waar ik kennelijk een ‘creatief’ antwoord op gaf en testjes waarvan ik niet kon zeggen wanneer ik iets wel of niet goed zag.

Voor het druppelen bleek al dat er iets niet klopte en ze besloot te druppelen met net weer wat andere druppels om toch even verder te kijken. Na de druppels mocht ik weer zitten en bleek al snel dat mijn ogen een stuk slechter zijn als dat we altijd hebben gedacht! Al die jaren hebben mijn ogen zelf alles gecorrigeerd, hieruit blijkt dat mijn huidige bril een “hoofdpijn” bril altijd onvoldoende is geweest.

Ondanks mijn bezoekjes aan oogartsen in het verleden is het kennelijk nooit eerder gevonden en gezien, nu bij het eerste bezoekje aan de orthoptist gaat er een wereld open. Nu moet ik zeggen, ik heb het gevoel dat ik helemaal niet slecht. Nu kan het inderdaad kloppen dat ik best goed kan zien, dat blijkt ook wel uit de ‘leestest’, maar mijn ogen hebben het altijd gecorrigeerd voor zover mogelijk. Echter door de grote inspanning daarvan ontstaat hoofdpijn en vermoeidheid.

Wat is er dan?

Het blijkt dat mijn ogen een + afwijking hebben, dit is er altijd al geweest, maar nooit gezien! Nu ik ouder wordt (tja… 30+ hé, inmiddels zelfs wat meer richting de 40) word het oog stugger en dan wordt het nog iets lastiger. Neem daarbij dat mijn ogen onvoldoende samenwerken en er wat (ik dacht) te lange oogspieren zijn waardoor ik bij moeheid scheel ga kijken en het plaatje is compleet.

De prisma in mijn huidige bril gaat even in de kast, gisteren heb ik een nieuwe bril besteld zonder prisma maar even alleen de + correctie en cilinder, over drie maanden gaan we kijken hoe het gaat en hoe het dan met mijn ogen is. Ze hopen dat mijn ogen dan wat beter zijn gaan samenwerken en sneller herstellen na inspanning.

Eyes en More

Aangezien de meiden altijd naar Eyes en More gaan en ik niet, omdat zij geen brillen met prisma’s verkopen dacht ik… dit is mijn kans! Een betaalbare hippe bril… en wat denk je? Ik heb een lila, paarse kunststof bril! Aangezien het waarschijnlijk slechts een tijdelijke bril is durfde ik het wel aan eens iets anders op mijn neus te zetten.

Draag jij een bril of lenzen? Zo ja, hoe kwam je erachter wat er ‘echt’ aan de hand was met je ogen? En uiteraard voor nieuwsgierige ik, waar haal jij je bril? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

10 comments

  1. In groep 7 gaf ik aan dat ik de tekst op het bord niet goed meer kon lezen als ik achter in de klas zat. Een bezoekje aan de opticien later bleek dat ik een bril moest (alhoewel ik toen ook nog prima zonder kon, dat kan nu niet meer). Door de jaren heen sta je dan onder controle bij de opticien en gingen mijn ogen steeds verder achteruit. Ze lijken nu eindelijk stil te staan bij -6,25. Dat hoop ik althans!
    Anne onlangs geplaatst…Waar kun je op bezuinigen bij jullie bruiloft?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge