Jumbo dagje uit actie - jumbo dagje uit muntenDie dingen, die dagje uit munten van Jumbo, zijn, min of meer tegen mijn verwachting in best interessant! Pas halverwege de actie ben ik fanatiek gaan sparen. Ook heb ik mensen in onze omgeving gevraagd of ze aan ons wilde denken als ze de muntjes niet zelf zouden gebruiken… en dat deden er een aantal! Daardoor hebben we nu een berg muntjes die we dit jaar gaan inzetten om tijdens onze vakantie en vrije dagen wat leuke dingen te ondernemen!

Enigszins cynisch

Goed ik was er dus verre van overtuigd dat het echt voordeliger zou zijn, ik dacht met veilingsites als vakantieveilingen en zo kan je ook makkelijk flinke kortingen krijgen. Ook genoeg kortingen via bijvoorbeeld de ANWB of met andere (spaar)acties.

Toch besloten we de muntjes te gaan sparen, korting is korting! En eerlijk is eerlijk dat voordeeltje kunnen we wel gebruiken. Het geld dat we besparen kunnen we goed gebruiken, voor andere zaken en ‘dingen’.

Wat gaan we doen dan?

Tja dat is de grote vraag! Toen we dat aan de meiden vroegen kwam als eerste de Efteling! Nu kunnen we daar niet naar toe met de muntjes… maar de meiden gaan met mijn moeder en zusje nog naar de Efteling toe dit jaar nog.

Maar wat dan met die Jumbo dagje uit muntjes?

De meiden dachten twee tellen na… “Helendoorn of Slagharen dan?” en zei de oudste “Ik wil graag een keer naar Amsterdam toe!”. De jongste kwam toen met het Dolfinarium, ook daar willen ze nog naar toe… en laat deze opties nu allemaal mogelijk zijn met de Jumbo dagje uit muntjes!

Vervolgens ben ik gaan uitzoeken wat de kosten worden met gebruik van de muntjes ten opzichte van wat het normaal kost voor deze uitjes. Daarnaast heb ik gekeken op vakantieveilingen en wat kortingssites, mijn conclusie? Met een veilingensite kan je iets goedkoper uit zijn, maar dan moet je wel mazzel hebben! Na twee dagen op verschillende tijden kijken werd ik er al gek van, geen geduld voor!

Wat kost het?

Ik ben dus gaan rondkijken op de sites van de activiteiten die we eventueel willen gaan doen, de prijzen en of ze verschillen in het voor- en hoogseizoen. Voor de bedragen ben ik uitgegaan van ons gezin, dus twee volwassenen en twee kinderen (dan 8 en 11 jaar oud).

Dolfinarium

Jumbo dagje uit actie - jumbo dagje uit munten Als we uitgaan van de standaard prijzen kan je bij het Dolfinarium het beste online kaartjes kopen andere maanden als juli en augustus. De kaartjes in de andere maanden zijn namelijk een stuk goedkoper, waar je normaal € 27,50 voor een volwassenen en € 25,– voor een kind betaald zit je dan op € 16,95 per kaartje. Dit wil zeggen dat je dan in plaats van € 105,– maar € 67,80 kwijt bent!

Ben je lid van de ANWB? Dan betaal je € 14,50 per kaartje, voor een gezin van vier komt dit uit op € 58,–. Bij deze tickets maakt het niet uit wanneer je gaat.

Met de dagje uit muntjes ligt het bedrag nog iets lager, maar je moet dan wel zes muntjes per kaartje inleveren. Als je via de app of de site van Jumbo dagje uit boekt dan betaal je in andere maanden als juli en augustus in totaal € 45,– en 24 muntjes. Wil je in de zomervakantie? Dan ben je € 49,– kwijt en 24 muntjes.

De voordeligste optie is dus gaan in bijvoorbeeld mei of juni, bestellen via de Jumbo dagje uit site en 24 muntjes inleveren.

Slagharen

Jumbo dagje uit actie - jumbo dagje uit muntenDit was een leuke… dit was dus degene waarvoor ik ook op vakantieveilingen bezig ben geweest! De prijzen op de site zijn al redelijk gunstig! Het verschilt echter per dag wat de prijs is, dus even goed kijken. Als ik bijvoorbeeld 30 mei selecteer betaal je € 13,30 per kaartje, dat is € 53,20 voor het hele gezin van vier personen. Voor de zomer liggen de prijzen een stuk hoger, ik selecteerde een willekeurige datum in augustus dan komt het totaal bedrag uit op € 81,20.

Via vakantieveilingen kom je zo ongeveer uit op € 21,– voor twee kaartjes, daar komt dan nog € 5,– aan (veiling)kosten bij, voor vier kaartjes zou je dan uitkomen op € 52,–.  Met de ANWB kan je als lid naar Slagharen voor € 18,50 per persoon, totaal komen wij dan uit op € 74,–

Met de muntjes van de Jumbo komen we in mei uit op € 46,– met 12 muntjes, gaan we in de zomer komen we uit op € 56,– met 24 muntjes.

De conclusie? Wil je in het voor-en/of najaar kan je het voordeligste gaan met de muntjes van Jumbo. Gaat je voorkeur uit naar de zomer en heb je geduld? Dan kan je het beste vakantieveilingen proberen.

Hellendoorn

Jumbo dagje uit actie - jumbo dagje uit muntenOp de site van Hellendoorn zelf zijn kaartjes, zonder datum € 23,50, voor vier personen gaat het dan om een bedrag van € 94,–. Voor zover ik heb gezien zijn er een aantal dagen waar op de prijs voor een kaartje een euro lager ligt.

Ticketveiling en vakantieveilingen hebben ook tickets voor Hellendoorn op de site staan, deze variëren sterk. Maar gemiddeld genomen komt het uit op zo’n € 28,– voor twee kaartjes, daar komen dan nog € 5,– veilingkosten overheen. Voor vier kaartjes zou je dan uitkomen op € 66,–, is al wat voordeliger als bij Hellendoorn op de site kopen.

Dan de bedragen met de dagje uit muntjes, op de meeste dagen is er een korting van € 10,– per toegangskaartje mogelijk. Daarmee kom je uit op € 54,– en 16 muntjes voor een gezin van vier personen.

Movie Park Germany

Jumbo dagje uit actie - jumbo dagje uit muntenOver dit park hebben we het nog niet gehad met de meiden, maar het lijkt ons op zich wel leuk… of we er heen gaan? Geen idee, maar ik zocht het wel uit!

Direct op de site van Movie Park Germany kosten voor ons gezien, bestaande uit vier personen waarvan twee kinderen € 140,– dit zijn dan wel kaartjes zonder datum. Als je slim bent en hier rechtstreeks wil bestellen kan je beter kiezen voor een specifieke datum, de kaartjes zijn dan verkrijgbaar vanaf € 111,– per vier (is dus afhankelijk van de datum die je kiest).

Bij ANWB verkopen ze voordeeltickets voor dit park, je betaald dan € 26,– per persoon. Het totaal bedrag dan komt dan op € 104,– iets voordeliger dus als rechtstreeks! Dagtickets.nl heeft ook kaartjes, maar daar kom je hoger uit als bij de ANWB. De verschillende veilingensites bieden ook kaartjes aan, van de tijd dat ik heb meegekeken kom ik gemiddeld uit op zo’n € 41,– per twee kaarten, daar komen dan € 5,– aan kosten bij, voor vier kaarten zou het dan € 92,– worden.

Met de Jumbo uit muntjes betaal je € 89,– en 20 muntjes, dus ook hier kom ik iets goedkoper uit als ik zou gaan voor het gebruik van de gepaarde munten.

Jumbo dagje uit actie - jumbo dagje uit muntenWunderland Kalkar

Op de site van Kalkar zelf boek je tickets voor € 23,95 per persoon, totaal voor vier personen is het dan € 95,80. Maar het kan goedkoper!

Toevallig, nou ja niet toevallig… maar op Facebook kwam ik na mijn ‘zoektocht’ een reclame tegen voor Kalkar van Socialdeal.nl. Op socialdeal.nl kon ik op dat moment kaartjes kopen voor € 18,95 per stuk, dat betekent dat we € 75,80 kwijt zouden zijn.

Maar het kan goedkoper, juist met de Jumbo dagje uit actie! Voor € 59,80 en 24 muntjes kan je de hele dag vertoeven in Wunderland Kalkar.

Madame Tussauds

Jumbo dagje uit actie - jumbo dagje uit muntenOmdat de meiden graag naar Amsterdam willen, nou ja de oudste keek ik ook even naar Madame Tussauds al heb ik geen idee of ze daar heen willen.

Bij Madame Tussauds betaal je online € 19,50 voor volwassenen en € 15,50 voor kinderen, dit zou voor ons op € 70,– komen.

Via een zoekopdracht op google kwam ik nog uit op Groupon, daar worden op het moment tickets aangeboden voor € 9,– voor kinderen en € 12,– voor volwassenen. Totaal is bij deze actie € 42,–. Ook via de ANWB zijn er kortingstickets, maar deze prijzen liggen wat hoger als bij Groupon. De prijzen zijn daar € 14,10 en € 11,70 voor kinderen.

Met de muntjes van Jumbo ligt het bedrag dat je bij moet betalen nog iets lager, voor € 26,– en 24 muntjes kan je naar binnen.

Let wel op…

Wij zijn nu een aantal dagen aan het kijken via de App en de site van Dagje Uit Actie en het is erg afhankelijk van de dag en het moment dat je boekt wat je betaald. Soms zijn er dagen dat je minder muntjes kan inleveren en dus minder korting krijgt, bij het plannen dus eerst even goed kijken bij de aanschaf van de toegangskaarten.

Zelf zie ik de Jumbo dagje uit actie als een extraatje, je krijgt ze immers bij de boodschappen… dus ik zie dat niet als geld. Ik weet dat er mensen zijn die dat anders zien, daar heb ik al eens een discussie over gehad. Ik zie het echt als voordeeltje.

Daarnaast nog een laatste, de bedragen die ik hierboven noem heb ik de afgelopen week gezien en opgezocht. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze bedragen over twee weken of een maand nog actueel zijn… check dus ten alle tijden zelf de te betalen bedragen en muntjes!

En jij? Boek jij gewoon tickets als je ergens heen wil of zoek je ook naar de meest voordelige optie?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Wat een goeie vergelijkingen! Sparen loont dus echt. Ik kijk ook nogweleens op marktplaats. Daar worden vaak ook last minute voor weinig kaartjes aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge