Gedoe met photobucket... blogEen vraag die regelmatig in mijn mailbox verschijnt is waarom ik spullen weggeef en hoe ik aan die spullen kom. Daar zijn echter verschillende antwoorden voor, de ene keer krijg ik zomaar iets toegestuurd en soms benaderen bedrijven Veusteveul om een dergelijke actie te organiseren. Maar er is meer!

Waarom geef je het weg?

Mensen die mij persoonlijk kennen weten wel dat ik graag help en genoeg weg geef als dat mogelijk is. Niet alles hoeven we zelf te houden! Natuurlijk zijn er spullen die we zelf houden omdat we het zelf gebruiken of omdat ik er een review over schrijf. Een review schrijf ik alleen over producten die we ook werkelijk uit kunnen proberen en in gebruik kunnen nemen.  Vereiste hierbij is dat het product ook aansluit bij Veusteveul en ons huishouden.

Behalve dat er afspraken worden gemaakt over het wel of niet weggeven van producten met bedrijven zijn er ook gewoon wel eens spullen ‘over’. Waarom dan niet weggeven? Als het blijft liggen is ook zonde!

Soms gaan spullen naar bekenden, soms naar een goed doel en ook komen er zo nu en dan winacties online waarbij die producten dan te winnen zijn.

Hoe kom je eraan?

Bedrijven die ‘zomaar’ iets versturen

Bedrijven sturen je een berichtje voor je adres, soms weet je wat er gaat komen… soms ook niet! Dat laatste snap ik persoonlijk niet zo, er zitten dus soms producten bij die totaal niet aansluiten bij Veusteveul. Als blogger voel ik me niet verplicht om ‘zomaar’ opgestuurde artikelen te reviewen of er iets mee te doen. Zoals eerder aangegeven moet het passen bij ons gezin en bij Veusteveul.

Als een product niet past dan wordt het weggeven, soms gaat dit dan dus via een winactie die je vervolgens hier op de site voorbij ziet komen.

Een samenwerking

Soms is het ook zo dat we een mail ontvangen voor een samenwerking waarbij we een product krijgen toegestuurd dat we mogen reviewen. Vooraf stemmen we af of het passend is om wat voor een product het gaat. In een aantal gevallen hebben we de afgelopen tijd een tweede product gekregen om weg te geven, maar ook een shoptegoed is voorgekomen.

Het blijft gewoon erg leuk om lezers van Veusteveul blij te kunnen maken door middel van een een actie op de site!

Vanuit mezelf!

Een poosje geleden zat ik verschrikkelijk veel achter de naaimachine, door de positieve reacties besloot ik er een winactie van te maken. Er lag genoeg stof en voldoende rokjes, samen met de enthousiaste reacties dacht ik dit moet een leuke actie worden. Hierbij maak ik het product dus zelf!

In de Sinterklaas win vierdaagse zat bijvoorbeeld ook een product dat de kinderen hebben gekregen, maar waar om verschillende redenen niet eens is uitgepakt. Bij de vraag of ze het nog wilde zeiden ze beide nee… okay prima! Hup weggeven dan maar!

Niet alleen maar ‘handel’

Om één van de vragen maar direct te beantwoorden via de site, nee het is dus lang niet allemaal handel. En nee, ik word er ook niet rijk van! Het is gewoon leuk… De blog is geen broodwinning, het is mijn hobby en als ik andere daarvan mee kan laten genieten dan is dat alleen maar leuk!

Ja, ik hou wel eens iets er aan over… gelukkig wel! Zo kan ik namelijk een klein deel van de kosten die mijn hobby met zich meebrengt dekken.

Zie het als de dames die op de braderie staan met hun kaarten, handwerkjes en andere creatieve activiteiten. Zij hebben de mogelijkheid producten te verkopen om vervolgens weer nieuwe spullen te kunnen kopen om nieuw te maken. Hierdoor kost een hobby minder geld, altijd fijn!

Mocht ik er ooit echt geld mee kunnen verdienen zou dat een leuke bijkomstigheid zijn, maar voorlopig heb ik gewoon een betaalde baan en is bloggen een hobby.

Winacties

Op dit moment loopt er nog een winactie voor toegangskaarten voor Thermen Bussloo, ik werd uitgenodigd om samen met mijn partner te komen. Echter daar bedankte ik voor, met mijn huid is het niet zo’n goed idee en ik voel me ongemakkelijk.

Terwijl ik die mail typte dacht ik, maar hé… er zijn vast genoeg mensen die meelezen die het wel erg leuk en prettig vinden om Thermen Bussloo te bezoeken! Dus tegen mijn principes in (het moet bij mij passen) toch besloten een samenwerking aan te gaan en de kaarten weg te geven. Zij waren enthousiast en ik ook!

Binnenkort volgt er nog een winactie waarbij je een shoptegoed kan winnen. Er ligt ook nog prachtig speelgoed dat we na de kerst gaan reviewen maar ook nog cadeau mogen geven! Ook ligt er nog een artikel dat ik opgestuurd heb gekregen maar totaal niet aansluit bij mijn meiden, ook dat gaat in overleg weg met een winactie ergens in december of januari!

Genoeg te doen nog dus…
Mochten er nog vragen zijn stel ze gerust hieronder het artikel, via mail of het contactformulier!

Wat vindt jij van de winacties op Veusteveul?
En als je blogger bent, hoe kom jij aan je winacties?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

  1. Leuk om te lezen. Ik word meestal door bedrijven benaderd en het ligt aan de situatie wat ik ermee doe. Vind het leuk om anderen blij te maken, dus dan organiseer ik een winactie. En inderdaad, een andere keer maak ik naasten blij.

  2. Super leuk dat je juist op deze wijze winacties opzet. Misschien is het niks voor jouw maar kan je een ander er ook blij mee maken. Ik word ook benaderd door bedrijven met de vraag of ik iets in een winactie wil weggeven wanneer ik het zelf niet wil. Ik vind dat ook een prima manier en zo heb ik ook wel weer eens iets bij een andere blogger gewonnen.

    1. Het is gewoon leuk om andere blij te maken, mits het enigszins aansluit bij mij of de lezers. Het is al erg leuk dat bedrijven Veusteveul weten te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge