BooqeesEen aantal weken geleden viel er een prachtboek op de deurmat met wat aanvullende informatie. Het boek heet Leesvoer, een verhaal om je vingers bij af te likken. Een boek dat verwijst naar het digitale platform Booqees, waar kinderboeken klaarstaan voor kinderen tot en met 14 jaar. Kwalitatief goede boeken en in een handige omgeving, die per kind in is te richten.

Ik stel aan u voor, Booqees!

Booqees is een nieuw digitaal leesplatform, gericht op kinderen tot en met 14 jaar. Voor € 6,99 per maand heb je met Booqees Start toegang tot de volledige lijst boeken. Deze lijst bestaat momenteel uit meer dan 1.000 kwalitatieve digitale kinderboeken. Pieter Havermans van Booqees noemt het ‘Netflix voor kinderboeken’, overal waar internet is kan je lezen.

Er is een schat aan digitale kinderboeken van toonaangevende uitgeverijen als Leopold, Holland, Kluitman, Querido Kind, Ploegsma, De Eenhoorn en Zwijsen beschikbaar in de digitale bibliotheek van Booqees.

Booqees is beschikbaar voor Apple iPad, iPhone en Android-tablets. Ook is het mogelijk ebooks te lezen via de browser op een pc of laptop.

Hoe is onze ervaring

Toen we gevraagd werden of wij Boogees wilde testen waren we eigenlijk direct enthousiatst, ik ben zelf een digitale lezer. Alle boeken die ik lees staan op mijn tablet, nieuwe boeken op papier komen er dan ook niet meer. Toen ik hoorde dat Booqees uitsluitend kinderboeken in de bibliotheek zou hebben werd ik nog enthousiaster, handig! Geen onnodige zooi die niet geschikt is voor kinderen maar gewoon kwalitatief goede boeken.

Duidelijk en simpel

Booqees.nl is een overzichtelijke site waar duidelijk wordt uitgelegd hoe het werkt, je kan alvast even rondkijken en zien wat ze bieden. Je kan eenvoudig een account aanmaken en als je een account hebt kan je per gezinslid een profiel aanmaken. Per profiel kan je de naam van de lezer koppelen en een plaatje met een persoonlijk wachtwoord.

In het profiel van de lezer kan je aangeven welke boeken er gelezen worden, je kan kiezen uit type boeken maar ook het leesniveau kan je aangeven.

In het gebruik

Onze oudste dochter wilde erg graag testen en en we maakte samen een profiel aan, voegde haar leesniveau toe en ze ging lezen. Het werkte goed en duidelijk, er was geen uitleg van mijn kant nodig om haar een boek uit te laten lezen op haar tablet.

De keuze is reuze! Bij het doorzoeken van de boeken kwam ze voor de (verlengde) proefperiode teveel leuke boeken tegen, die zou ze nooit allemaal kunnen lezen! Qua keuze is het dus prima en ook constateerde ze dat er zo nu en dan nieuwe boeken tussen stonden.

Kritische noot

In een aantal dingen zie je dat Booqees nieuw en nog relatief onervaren is, het lijkt dat de app niet heel stabiel is. Ondanks internetverbinding moet regelmatig het wachtwoord opnieuw worden ingevoerd voor er verder gelezen kan worden. Dat is jammer, dat onderbreekt toch weer het lezen en op een gegeven moment werden de tablets weggelegd.

Wat ook een minpunt is wat mij betreft is dat er maar één lezer tegelijk kan inloggen, als ik een dergelijk abonnement neem wil ik ook dat we met een aantal tegelijk kunnen lezen en niet op elkaar hoeven te wachten. Dat zou voor ons als gezin juist het grote voordeel zijn.

Offline lezen, niet overal waar de kinderen willen lezen is internet. Wat mij betreft zou het nog beter zijn als er ook offline gelezen kan worden. Onze meiden lezen bijvoorbeeld graag in de auto, daar hebben ze zelden internet dus lezen via Booqees is dan niet mogelijk.

Ontwikkeling gaat door

Inmiddels heb ik begrepen dat er, naar verwachting medio juni een abonnementsvorm komt waarin je met drie profielen tegelijk kan lezen. Naast meerdere profielen kan er ook offline gelezen worden! dit abonnement, Booqees Plus genaamd zal € 8,99 per maand gaan kosten.

Booqees, de digitale kinder bibiliotheekZodra deze optie beschikbaar is zullen wij naar alle waarschijnlijkheid een een abonnement nemen op Booqees, voor ons zijn offline lezen en tegelijk kunnen lezen een voorwaarden voor een betaald abonnement.

Wil jij Booqees 14 dagen gratis uitproberen? Op Booqees.nl kun je een proefabonnement afsluiten.

Lees jij je boeken digitaal of nog ‘ouderwets’ in een papieren boek?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge