Dingen die ik als moeder zeg... maar...
Bron: Pixabay

Dingen die je als moeder zegt, maar die misschien niet zo handig of pedagogisch zijn maar wel praktisch, gebruikelijk of grappig. Je weet het en toch is het zo, volgens mij voor iedere moeder (of vader) wel wat herkenning. Ook herhaal ik sommige uitspraken eindeloos… bijna op het vervelende af!

Lees mee met welke tien dingen ik als moeder zeg, maar ondertussen…

♠ Jaaaa, een dikke vette krokodil!
Als de meiden voor de zoveelste keer iets willen en zeggen “Mam, ik wil…”

♠ Nee schat, je hebt genoeg gegeten…
Er wordt weer eens (voor de zoveelste keer) om snoep, koek of chips gevraagd

♠ Wil je een zakdoekje?
Als er weer eens een vinger in een neus verdwijnt en wordt afgeveegd aan een willekeurig kledingstuk.

♠ Laat elkaar met rust!
Ze zitten in een leeftijd dat ze elkaar lekker dwars zitten, mondeling maar ook letterlijk elkaar in de weg zitten of aan elkaar plukken.

♠ Heb je, je handen gewassen?
Na elk toilet bezoek dat ik meekrijg van de dames vraag ik of ze de handen hebben gewassen, vooral de jongste die ‘vergeet’ het maar al te graag!

♠ Nu….
Als ik al een keer of twee heb geroepen of gezegd heb wat ze moeten doen en ze doen het niet zeg ik nog niet roep ik hun naam en zeg ik Nu, dit werkt… maar klinkt soms wel bot en kort (ik tel niet maar dit is mijn 1, 2, 3).

♠ Moeten jullie nog naar de wc?
Als we weggaan vraag ik dat altijd, ook al had ik er zelf als kind een hekel aan als het me weer gevraagd werd.

♠ Hou op…
Als de jongste weer eens in een ‘ik huil overal om’ bui is begin ik regelmatig met “Hou op” en dan gevolgd door een uitleg of reden waarom ze moet ophouden.

♠ Doe eens zachtjes
We hebben nogal een, laat ik het subtiel uitdrukken… “lastige buurman”. Al vanaf dat de jongste klein is zitten we dus bijna dagelijks met de woorden ‘Doe eens zachtjes’, terwijl we eigenlijk wel weten dat hij zeurt en dat de meiden gewoon geluid mogen maken.

♠ Wat denk je zelf?
Als de meiden, of één van de meiden met een vraag komt waar ze eigenlijk zelf het antwoord wel op weten… dan vraag ik ze eerst maar eens wat ze zelf denken, dan weten ze genoeg en houden ze op.

Zit er iets herkenbaars tussen voor jou als moeder? Wat zijn zinnen, antwoorden of woorden die jij vaak gebruikt?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

  1. Deze is ook herkenbaar haha, wij zeggen hier ook vaak “ik tel tot 3 en dan…”. De eerste keer dacht ik echt, dat gaat toch niet werken? Nou wel dus, zo grappig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge