Laat me, soms is alleen prima!Visite of gezellig met elkaar op stap? Prima, daar kan ik oprecht van genieten! Van nature ben ik wel iemand die het gezellig vind met mensen om zich heen. Maar eerlijk is eerlijk er zijn dingen die ik soms liever alleen doe, zonder familie, vrienden, kinderen of honden!

Onlangs werd ik wat boos op de honden en de kinderen, ik moest poepen… maar kennelijk kan en mag ik dat niet alleen doen! Eén kind in de deuropening samen met een luie labrador, één dochter in de hal voor de deur en een voor de deur zittende buldog… soms!

Naar het toilet…

Vast voor vele ouders (en hondenbezitters) herkenbaar! De dames hier in huis, maar ook de honden gaan me iets te graag mee naar het toilet. Of ik nu het toilet ga poetsen of zelf naar het toilet ga. Op de één of andere manier is dat reuze interessant om de deur open te trekken en gezellig in de deuropening te gaan staan of in het geval van de honden, te gaan liggen.

Schrijven!

Als de kinderen op bed liggen en de man van huis is, lekker met mijn laptop aan de eetkamer tafel of op de bank met de laptop op schoot schrijven. Het liefste geen televisie aan maar hooguit radio of een (ouderwets) cd-tje.

Winkelen

De winkelstraat in, helemaal alleen… dat kan soms zo fijn zijn! Op mijn gemak rondkijken zonder het idee te hebben dat ik rekening moet houden met mensen die met me mee zijn. Kleding voelen, passen en goed bekijken maar ook rustig op zoek naar precies dat ene cadeautje.

Gaan slapen

Wat ik zo nu en dan echt fijn vindt is om alleen naar bed te gaan, het bed helemaal voor mij alleen en dan heerlijk in slaap vallen. Gewoon lekker over dwars in bed liggen, omdat het kan!

Onder de douche

Op de één of andere manier is het nog veel boeiender als ik onder de douche sta om me nodig te hebben en tegen me te moeten praten. Soms staan de honden half onder de douche om gekriebeld te worden of omdat ze dorst hebben. De kinderen komen ‘gezellig’ kletsen als ik onder de douche sta, terwijl ik juist daar zo kan genieten van de rust, het geluid van het stromende water en de warmte.

Heb jij ook dingen die je liever alleen doet? Zo ja, wat?