parijsNaar de Eiffeltoren! Het idee was om op zaterdag naar Parijs, de Eiffeltoren te gaan maar we besloten al op vrijdag te gaan. We hoopte dat het op vrijdag minder druk zou zijn als op zaterdag en dan konden we ook even wat boodschappen doen. 

Onze oudste dochter had twee wensen, de wolken van dichtbij bekijken (die mislukte de heen vlucht) en de Eiffeltoren bekijken en erin gaan als het zou kunnen. Wat denk je? Het was super rustig dus ja we zijn gaan kijken en we zijn helemaal bovenin geweest!

Op reis naar de Eiffeltoren

ParijsEr waren allerlei mogelijkheden om reizen, rondtoer Parijs of speciale boekingen te doen via het internet, het hotel of Disney om ook naar diverse bezienswaardigheden te gaan. Echter die waren vrij kostbaar en daarnaast wilde onze meiden maar één ding echt graag… namelijk naar en in de Eiffeltoren!

We besloten dagkaarten te kopen op het station bij Disneyland en met het openbaar vervoer te gaan. Je kan dan allerlei losse kaartjes kopen, maar we kochten dagkaarten zodat we in en uit konden stappen waar we wilde zonder te bedenken of het wel of niet kon met de gekochte kaartjes.

ParijsWe gingen met de trein gevolgd door de metro, eenmaal in de metro kwam die stil te staan en ja… alles gaat in het Frans en laat geen van ons dat nu beheersen. Gelukkig stond er een hele behulpzame Françoise die vertelde wat er aan de hand was. We besloten te wachten tot de metro weer zou gaan rijden, dat was met een kwartier al weer. Vlak bij de Eiffeltoren stapte we uit, gingen we een plein over en ja hoor, daar stond hij!

De Eiffeltoren

Eiffeltoren ParijsZelden zag ik zo’n grote lach op het gezicht van de meiden, prachtig vonden ze het! De zon scheen ons tegemoet samen met een grijze lucht resulteerde dat in prachtige foto’s! Onze oudste dochter maakte deze foto, prima gelukt als je het mij vraagt!

We kochten bij Samba, één van de zo’n vijftig handelaren/verkopers, twee (te kitscherige goud kleurige) Eiffeltorens en “kregen” er een flinke hand sleutelhangers bij (we betaalde genoeg voor die dingen dus krijgen is een wat groot woord).

Vervolgens liepen we naar beneden, ondertussen kwamen we en toilet tegen waar we een pitstop hielden. In het speeltuintje speelde wat kleine kinderen onder toezicht van de ouders en er zat een groepje ouderen de Eiffeltoren te tekenen, echt een fijn sfeertje.

Parijs Prijs
We liepen door richting het plein onder de Eiffeltoren en gingen in de rij voor de toegang tot de Eiffeltoren. Eerst door een controle, vervolgens in een (korte) rij voor

kaartjes om vervolgens door te lopen naar de volgende controle. Tassen weer door de scanner, wij door poortjes en in de rij voor de lift!

We moesten één lift wachten en toen konden we al naar boven! Ging dus supersnel, niets van de lange wachtrijen waar mensen ons voor waarschuwde. Het zal komen door de doordeweekse dag, het frisse weer en de tijd van het jaar, maar voor ons perfect!

parijs boven in de eiffeltorenDe lift stond goed vol, maar het was echt de moeite waard! We keken onze ogen uit, we hebben zo genoten! Vanaf elke verdieping hebben we rondgekeken en foto’s gemaakt, erg mooi en bijzonder.

Wel nog een kleinigheidje… de gootjes van de Eiffeltoren moeten schoongemaakt worden! Eén ding weet ik wel, ik hou me niet aanbevolen, mij te hoog!

 

Parijs parijs
Eiffeltoren in Parijs bij blauwe lucht... wij zijn verliefd op Parijs!Na een uurtje of twee hoog boven de grond besloten we terug naar beneden te gaan, we aten onder de Eiffeltoren een patatje en namen wat te drinken. De zon begon

inmiddels nog harder te schijnen en verdreef de wolken. De lucht werd steeds blauwer!

We liepen een stukje door voorbij de Eiffeltoren en maakte vanaf de andere kant een foto, strak blauwe lucht, mooi!

Terug naar Disney via Val D’Europe

De Metro in ParijsEven later liepen we een winkelstraatje in waar de meiden in de vele souvenirs winkeltjes rond hebben gekeken, waar één van de meiden een kettinkje met een de Eiffeltoren kocht.

We liepen een stuk door, richting de Seine waar we een metro namen, een keertje wisselde we van metro om bij de juiste trein te komen. De vele, maar vooral lange roltrappen waren natuurlijk ook reuze interessant.

Op de terugweg zijn we uitgestapt bij Val D’Europe, daar zit een groot winkelcentrum. Aangezien eten en drinken erg duur is in en rondom Disneyland besloten we wat te halen in de supermarkt en dat mee te nemen. We hebben even op ons gemak rondgekeken in het winkelcentrum en we kochten bij PAUL patisserie heerlijke macarons, ze waren niet goedkoop maar zo lekker!

Vervolgens weer terug naar de trein om terug te gaan naar het hotel, daar zouden we om 19.00 uur weer aanschuiven voor het diner! Na het eten gingen de meiden in bad en naar bed, ze konden echt niet meer ze waren volledig op! Niet veel later lagen we allemaal op bed, Parijs is mooi, de dag was mooi!

Ben jij wel eens in de Eiffeltoren geweest? Of in Parijs?

Lees hier over de dag van aankomst!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge