Disneyland Paris - avondNog één dag, dan moeten we weer naar huis. Vol goede moed en met veel plannen starten we met een stevig ontbijt! We eten vroeg, om 07.15 uur schuiven we aan tafel. Rond 08.00 uur gaan we onze spullen halen op de hotelkamer en vertrekken we richting Disneyland Parijs!

We hoeven niet in de rij, het zijn immers de ‘magische uren’ waarbij alleen gasten die in een Disneyhotel verblijven naar binnen mogen. Wat een rust, heerlijk!

Discoveryland – Disneyland Parijs

Eerst komen we allerlei Disneyfiguren tegen, allemaal staan ze paraat voor de fotomomenten! Onze meiden besluiten dat ze met Donald Duck op de foto willen, dus daar gaan we in de rij.

Collage 20mrt16_01 - Disneyland ParijsAls ze vastgelegd zijn op de gevoelige plaat met Donald vertrekken we richting Discoveryland, daar waren we immers gisteren nog niet aan toegekomen! We wisten eigenlijk ook niet zo goed wat we daar konden verwachten, we hoorde er wisselende verhalen over.

We zijn als eerste in de Orbitron geweest, raketten die best hard gingen… wij ‘de oude lui’ voelde het wel in de beentjes bij het uitstappen, gelukkig zag ik dat we niet de enigste waren! Daarna zijn we doorgelopen naar Autopia, de kinderen konden hier in auto’s rijden uit de jaren ’50. Wat een lol, ook tot de conclusie gekomen dat onze vijf jarige nog geen stuurkunsten bezit.

Vanuit Autopia gaan we even een kijkje nemen in de duikboot van Kapitein Nemo, best spannend volgens de meiden! Ook dit was ondanks dat het ‘best spannend’ was erg leuk om te zien.

Na even rond te hebben gekeken zijn we in de Buzz Lightyear Laser Blast gegaan, helaas zijn de foto’s daarvan jammerlijk mislukt! Iets met te snel draaien van dochterlief in combinatie met donkere ruimtes met veel lampjes en lichtgevende figuren die geraakt moesten worden met de lasers. Ook leuk zoals je zal begrijpen!

Opnieuw naar Fantasyland

Collage 20mrt16_02 Disneyland ParisInmiddels is het een stuk drukker geworden, de ‘magische uren’ zijn voorbij!

Gisteren hebben we zoveel plezier gehad in Fantasyland dat we besluiten terug te gaan en nog eens in wat attracties te gaan. Opnieuw beleven we plezier in “it’s a small world”, Le Pays des Contes de Fées, Dumbo the Flying Elephant en Disneyland Railroad.

Ondanks dat we hier dus al eens in zijn geweest zien we toch weer nieuwe dingen. De meisjes gaan aan de andere kant zitten als de dag ervoor of dit keer met mama in plaats van papa. Ze kijken wederom hun ogen uit en we genieten!

Adventureland

Collage 20mrt16_03 Disneyland ParijsEen stukje van Disneyland waar we niet zo héél veel konden doen, deels omdat er attracties in onderhoud waren maar ook omdat onze dames nog wat lengte te kort komen.

Als we Adventureland in lopen zien we eerst Le Passage Enchanté d’Aladdin, daar kijken we rustig rond. Achter glas is er een hele passage vol met uitgewerkte fragmenten van de film Aladdin. Erg sfeervol en leuk gemaakt, we hebben veel foto’s gemaakt en goed rond gekeken.

Daarna lopen we iets verder door, de meisjes kijken wat rond in de winkeltjes die er zijn en uiteindelijk zien we een fotomomentje met een prinses… het was mij compleet onduidelijk wie of welke prinses dit nu was. Maar onze meiden wisten het zo te vertellen, het ging namelijk om prinses Tiana met haar (kikker)prins. De meiden praten wat met ze (in het Nederlands) en ze gaan op de foto.

Op een gegeven moment zien we bordjes met de attractie ‘Pirates of the Caribbean’ eerst denken we ach dat is niet zo geschikt voor de meiden. Maar zij willen er niets over horen en roepen in koor dat ze er echt in willen! We gaan er in, het blijkt een verschrikkelijk leuke en voor de meiden iets wat spannende attractie te zijn. Maar wat een lol en ja.. we worden een beetje nat!

Nu is het tijd om te gaan beslissen wat de meiden gaan kopen, na lang nadenken is de keuze erg duidelijk voor de jongste. De Anna tutu jurk moet er echt komen, net als het Olaf vest. Laat die Anna jurk nu in de aanbieding zijn bij één van de winkeltjes voor meisjes! Als je voor € 30,– iets koopt krijg je 50% korting op de Anna jurk.

Beide meiden kiezen een Olaf vest (met wat sponsoring van papa en mama) en kopen vervolgens zelf beide een Anna jurk! Uiteraard moet de jurk direct aan… nu snel op naar het restaurant waar we een afspraak hebben!

Café Mickey

Disneyland parijs - Collage 20mrt16_04De meiden trekken hun mooie nieuwe feestjurk aan en we vertrekken richting Café Mickey.

We hebben een date! En niet zomaar ééntje!
Een diner in Café Mickey met als date Gepetto, Pluto, Goofy, Mickey en Igor.

Het eten is iets of wat beperkt, eerlijk gezegd was het eten niet erg bijzonder. De meisjes vonden het eigenlijk helemaal niet lekker (ze zijn ook wel iets of wat kritisch) maar het ‘hoge’ bezoek aan tafel maakte dat dubbeldik goed!

De meisjes hebben oog voor detail, de lampen in het restaurant zijn het hoofd van Mickey!

Spectaculaire Avondshow,  Disney Dreams

Na het eten lopen we door Disney Village en Mainstreet weer terug naar Disneyland, we willen daar naar de avondshow Disney Dreams gaan kijken. Het is nog best vroeg, dus we lopen nog even wat winkeltjes in en kopen nog wat spullen voor het thuisfront.

We lopen door naar Disneyland waar Fantasyland al is afgesloten in verband met de voorbereidingen die daar getroffen worden voor Disney Dreams. Op het moment dat we over Mainstreet lopen zien we hoe alles met veel nauwkeurigheid wordt klaargezet.

We lopen nog even Frontierland in waar we eigenlijk nog niet veel zijn geweest, de reden? Er is (te)veel in onderhoud waardoor het er eigenlijk niet echt leuk is op dit moment. Rond 20.30 uur besluiten we een plekje te zoeken om de show te gaan kijken, inmiddels kan onze oudste dame ook echt niet meer en moet zitten. Ze kiest mama uit om mee te gaan in het vak voor mensen met een pasje, we gaan rustig op een bankje zitten.

Om 21.00 uur zou de show beginnen, het wordt iets later en er is voldoende plek in het vak dus ook de rest van het gezin mag het vak in. Gezellig! Nou ja gezellig, ik vraag manlief of hij wil filmen met het fototoestel, ik zit met de meisjes op de bank te genieten van de show.

Disneyland... avond prachtig!

De foto’s doen eigenlijk wat te niet aan wat je werkelijk ziet, maar het geeft misschien een indruk! Wat is de show mooi, hoe strak en precies zit het in elkaar! Verschillende talen, maar voor iedereen te begrijpen, animaties, water, licht en geluid… ja echt heel gaaf!

We gaan terug naar het hotel, wat lijkt het in eens een lange wandeling! Het is voorbij ons uitje naar Disney, nog één nachtje slapen en dan moeten we weer naar huis. Moeten inderdaad, normaal is naar huis gaan niet zo’n probleem maar nu is het toch eigenlijk wel jammer!

Dit is deel vier van onze reis naar Parijs en Disneyland, deel één vindt je hierdeel twee hier en deel drie hier!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge