Disneyland_19maart2016_15De eerste dag die we geheel doorbrengen in Disneyland! Ondanks dat we niet in de vakantie tijd in Disneyland zijn is het er best druk. Echt druk is het natuurlijk niet zo in maart, maar de rijen bij attracties zijn toch al snel een klein uur! Helaas is het voor onze dochter niet vol te houden…

Na in de draaimolen te zijn geweest staan we bij de ‘Dombo’ attractie en blijkt het voor onze dochter niet haalbaar om lang in de rij te blijven staan.

Eerst ontbijt, dan naar Disneyland!

Disneyland_19maart2016De meiden worden al blij bij de gedachte, we gaan lekker de hele dag overal kijken en in zoveel mogelijk attracties. Maar eerst tijd voor een goed ontbijt, zoals elke morgen zijn er weer heerlijke broodjes, beleg en niet te vergeten… toetjes!

Disneyland_19maart2016_01Elke morgen weer eten we toetjes, Danone Yoghurt of een Danoontje zoals wij die hier in Nederland ook kennen. Daarnaast uiteraard brood met pasta, soms wat fruit en wat te drinken. Variërend van thee tot appelsap en melk tot koffie!

Jippie, ‘echt’ naar Disneyland!

Disneyland_19maart2016Na het ontbijt gaan we terug naar de kamer om onze jassen op te halen en de tas met spullen voor onderweg. In Disney kan je namelijk gerust wat te eten en te drinken van jezelf meenemen tegenwoordig, dus we nemen voor ieder wat te drinken mee en wat te snoepen! Ook maken we nog snel een foto van ons uitzicht vanuit de slaapkamer voor (o)pa!

Zoals gebruikelijk gaan we eerst door een controle voor we Disney Village op kunnen richting Disneyland, daarna is het feest! De winkels met al het moois wat Disney heeft hebben een enorme aantrekkingskracht op de kinderen en ja, soms ook op papa’s en mama’s! We zeggen de kinderen dat we vandaag niets gaan kopen dat ze eerst gaan kijken en dan morgen gaan kopen, mits ze het nog steeds zo graag willen.

Plattegrond DisneyDan Disney in, we zijn wat later als gepland en we staan in een flinke rij voor we naar binnen kunnen. Door de vele toegangspoortjes gaat het redelijk vlot en door het personeel dat er staat gaat het nog net iets makkelijker allemaal.

Feest, we zijn binnen! We besluiten meteen door te lopen naar Fantasyland. We denken dat daar de meest geschikte attracties zijn voor de meiden, eigenlijk kunnen ze daar overal in en met Mickey op de foto! Dat is toch het leukste!

Fantasyland

We hebben eigenlijk de heel dag wel doorgebracht in en rond Fantasyland, er is in dit stukje van Disneyland Parijs zo veel te doen en te zien voor de jongere kinderen. Van draaimolen en treintje tot gondel en doolhof.

Als we binnen zijn blijkt het bij de draaimolen nog rustig te zijn en gaan we daar in de rij met dames, met een kwartiertje zijn we aan de beurt. We gaan ook echt met z’n alle in de draaimolen. Ik stap zelf in een ‘karretje’ om zo foto’s te kunnen maken van de meiden en Peter. Vervolgens gaat Peter met de meiden in de rij bij “Dombo de vliegende olifant”, een uur wachten. Ik haal ondertussen een kop koffie en wacht op de ‘fotoplek’ naast de attractie.

Na een bezoekje aan City Hall, de ‘receptie’ van Disneyland Parijs gaan we door en zijn we bij veel verschillende attracties te vinden.

Disneyland_19maart2016

We gaan naar Alice’s heggendoolhof uit Wonderland, wat leuk! We gaan erin, lopen door een doolhof, door deurtjes, komen van alles tegen en hebben veel plezier!

Na wat omzwervingen en bezoekjes aan attracties gaan we naar “La Pays des Contes de Fées”, of terwijl een cruise langs allemaal sprookjes in het klein, erg leuk om te zien de meiden hebben hun ogen uitgekeken en in één keer zie je niet alles, je hebt er eigenlijk nog een vaart voor nodig!

Vlak bij de cruise is de Dombo Circustrein, het ziet er vrolijk en ‘mini’ uit maar heeft er behoorlijk de vaart in. De meiden noemen het een achtbaantje, soms gaat het wat trager, soms snel en hij gaat zo nu en dan schuin. Leuk! De meiden hebben er echt plezier in!

Ook gaan we nog ‘even’ op de foto met Mickey en kopen we de (veel te dure) foto, als aandenken aan ons bezoekje aan Disneyland. Nadat we de foto’s hebben stappen we in de Disneyland Railroad en blijven we het hele rondje zitten, even een rust momentje en je ziet van alle kanten het park.

Nog net voor we richting het podium gaan om naar Mary Poppins te kijken en voor de Parade begint gaan we in de attractie “it’s a small world”, een muzikale reis met een liedje dat je volgens mij nooit meer vergeet en dagen in je hoofd blijft hangen (ben je al benieuwd? Kijk maar eens hier)!

Swing into Spring & Parade

We besluiten dat we de parade echt vandaag willen zien, als we die kant op lopen zien we best veel mensen en gaan even een kijkje nemen. Het blijkt dat er een show is in het kader van “Swing into Spring”, een show van Mary Poppins. We genieten van de vrolijke dansers en de muziek.

Disneyland_19maart2016

Na deze show is het bijna tijd voor de Parade en aangezien die op dit punt voorbij komt besluiten we te blijven wachten, het duurt even maar de moeite waard! Alle verhalen die we hebben gehoord zijn waar, het is leuk en mooi!

De Parade is prachtig en er is voor iedereen wel iets wat hij of zij leuk vindt, van de prinsessen met hun prins en Anna en Elza met Olaf tot de Lion King en Pinokkio.

Disneyland_19maart2016

Ja, genieten met een grote G, de meiden zo blij, die lach op hun gezicht dat is genieten. Het was echt lang geleden dat we zoveel hebben genoten en gelachen.

Disneyland - Parade deel II

De meiden kregen handjes, handkusjes en een aai over hun bol van verschillende Disney figuren.

Ook leuk… de medewerkers!

Disneyland_19maart2016Waar we met plezier naar gekeken hebben zijn de medewerkers van Disneyland Parijs! Deze twee medewerkers konden alles meezingen en dansen, de interactie tussen deze twee mensen en de medewerkers van de show en parade was erg leuk om te zien!

De dagen op het park viel ons op dat de mensen die er werken (vermoedelijk verplicht maar goed) verschrikkelijk aardig zijn en vaak zie je ze echt plezier hebben in wat ze doen.

Gezondheid en Disneyland

Een dag of meerdere dagen Disneyland is niet niets! Als je niet helemaal gezond bent is het lastig vol te houden! Op een gegeven moment blijkt dat onze oudste dochter het echt niet vol gaat houden, ik besluit naar City Hall te gaan om te overleggen wat er mogelijk is. Lopen gaat eigenlijk wel goed, maar het staan en wachten gaat niet, ze wordt onrustig, krijgt pijn in haar lijf en krijgt zere benen.

Op vertoon van de brief van de arts krijgen we een “Fastpass”, hiermee hoeven we maximaal tien minuten te wachten voor we in een attractie kunnen. We mogen via de uitgang of via een aparte ingang naar binnen bij attracties, shows en fotomomenten, waardoor je niet of niet zo lang hoefde te wachten. Daarnaast worden karretjes en bootjes bij attracties stilgezet om in en uit te stappen.

Het is erg fijn dat deze optie er was, ik ben bang dat als dit er niet zou zijn geweest we vooral veel tijd in het hotel zouden hebben doorgebracht. Dan had ze het echt niet volgehouden. Ze hoeft geen tijden te wachten en op haar benen te blijven staan, het lopen ging best goed, maar het wachten, slenteren en stilstaan was een ramp!

De wachttijden bij de attracties zijn best lang in Disney, hou jij het vol?
Of haak je alleen al af bij de gedachte dat je telkens lang in de rij moet?

Dit is deel drie van onze reis naar Parijs en Disneyland, deel één vindt je hier en deel twee hier!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

7 comments

    1. Stiekem zeker handig! Ik zou niet zomaar nog eens gaan zonder zo’n mogelijkheid. Voor mezelf is wachten nog tot daar aan toe, maar voor de meisjes niet zo handig.

      Ik ga overigens niet voor mijn eigen plezier richting pretparken, geef mij maar een dierentuin of natuurgebied waar ik lekker kan wandelen… geen rijen 😉

    1. Het is ook erg gaaf! Nu de meiden iets ouder zijn helemaal, ze kunnen zelf goed aangeven wat ze willen en ik hoop dat het een mooie herinnering is die ze bij blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge