Dingen die je als ouders niet meer doetNatuurlijk is het heerlijk om kinderen te hebben, meer dan heerlijk! Je kan en doet weer dingen die je normaal als volwassenen eigenlijk zelden of nooit meer doet. Denk aan al die pretparken en andere kindgerelateerde uitjes, dat doe je toch niet allemaal zonder kinderen terwijl het stiekem best leuk is! Maar er zijn ook dingen die veranderd zijn en misschien niet zo leuk zijn…

Dingen, uitstapjes en eten waar je heerlijk van kon genieten of de vrijheid van het zelf bepalen van wat je eet en wanneer je eet of wat dacht je van ziek zijn?

Muziek

Mijn eigen muziek luisteren! Dit is echt wel een dingetje, waar ik ‘vroeger’ wel eens gewoon een dvd op cd op zette met muziek waar ik zin in had is dat nu eigenlijk verleden tijd als de kinderen thuis zijn. Wij luisteren wel allemaal naar radio 538, maar een keer een mooie dvd opzetten is er niet of zelden bij.

Ontbijten

Dingen die je als ouders niet meer doetVoor dat de kinderen vragen stelde of zich bewust werden van hoe ik at en dronk nam ik zelden een ontbijt, ik nam dat mee naar het werk en at later. Tegenwoordig eet ik gelijk met de kinderen een ontbijt, wel eet ik nog waar ik zin in heb en zelden het sneetje brood dat de kinderen s’morgens eten.

Warm eten

Eten waar wij als ouders zin in hebben is er niet altijd meer bij, er is altijd wel een kind dat er geen zin in heeft of het niet lust. Soms maak ik het gewoon klaar, maar dan is het resultaat dat er door de dames niet of nauwelijks gegeten wordt. Omdat ik het belangrijk vind dat ze wel eten hou ik er in 95% van de keren rekening mee.

Rustig naar het toilet

Even rustig naar het toilet gaan is nog altijd een dingetje en mijn meiden zijn inmiddels zes en negen jaar oud. Ze komen niet meer in de wc staan maar er is altijd wel iets te vragen, juist als mama op het toilet zit!

Hobby’s en/of sporten

Je ‘eigen’ tijd wordt minder, minder vaak sporten of tijd voor je eigen hobby’s. In mijn geval is het sporten in zijn geheel komen te vervallen. Hobby’s heb ik genoeg, maar veel kan ik thuis doen of de kinderen kunnen mee.

Ziek zijn

Je hoort en ziet regelmatig ‘Mama’s kunnen niet ziek zijn’ en ja ik denk echt dat het waar is… als je ziek bent maar je bent gewoon thuis kan je niet ziek zijn. Op bed liggen en uitzieken is er niet bij in de meeste gevallen!

Dingen die je als ouders niet meer doetShoppen

Voor jezelf shoppen,  veel vaker kom je terug met spullen voor de kinderen. Want zij groeien immers, onze eigen spullen verslijten niet zo snel! Daarnaast stap je ook niet ‘zomaar’ in de auto, met kinderen is het toch wat meer plannen.

Spontaan erop uit

Zo maar opstaan van de bank en erop uit gaan, uit eten, bioscoop of naar een café dat doe je niet spontaan meer als er kinderen zijn. Er moet meer gepland worden of de kinderen moeten mee kunnen.

Huis en inrichting

Je kies niet meer altijd iets wat (alleen) mooi is… maar iets wat praktisch en hopelijk mooi is. Die glazen tafel in huis lijkt met kleintjes toch niet zo handig. Of die grote kast met glazen deurtjes is toch ook wel spannend! Dan maar liever een praktische en veilige tafel en kast.

Zijn er nog andere dingen die bij jullie veranderd zijn sinds je kinderen hebt? Of zaken waar je tegen aan loopt? Ik ben benieuwd!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge