Keek op de week vanuit Portugal!Dit jaar gaan we niet op vakantie, tenminste zo ziet het eruit. Op zich geen probleem en toch.. zoals even geleden als ik mijn ouders dan naar Weeze breng om naar Portugal te gaan begint het te kriebelen. Ik hoef niet ver weg, maar gewoon even weg wat is dat lekker en leuk! Het zet me aan het denken, we zijn vorig jaar veel weggeweest en de reserves moeten aangevuld worden. Maar toch…

Als we nu dit jaar alles weer op de rit hebben, kunnen we misschien eind van het jaar nog wel even ergens heen met de meiden? Dan ontkom je helaas niet aan het feit dat je naar een huisje of hotel moet… maar dan zijn we er wel even uit. Maar wat dan? Mmmm, ik wil, ik wil…

Of gewoon maar afwachten dit jaar en accepteren dat we niet weg zullen gaan? Volgend jaar weer nieuwe kansen en mogelijkheden.

Vakantie in 2018

Nu er hier en daar lange weekenden zijn en het binnenkort toch echt wel weer eens mooi weer zal worden begint het toch te kriebelen… gewoon even weg! Een lang weekend, weekje, hoe lekker zou dat zijn? Maar helaas het gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

Kamperen, Julianadorp aan zeeHet huisje bij zee waar wij graag naar toe gaan is niet beschikbaar, althans wij kunnen er niet heen. Inmiddels heb ik dan ook de moed maar opgegeven en gaan we er vanuit dat we daar voorlopig niet komen. Misschien volgend jaar maar eens richting zee in een ander huisje, blokhut of caravan… wie weet!

Een weekend weg?

Nog even hebben we met het idee gespeeld om een keer richting Parijs te gaan met de meiden, maar zowel financieel als praktisch zit het er even niet in. Toen dachten we een weekendje Duitsland, maar ook dat gaat het nog even niet worden dit jaar.

Waarom niet? We hebben niet zoveel inspiratie, moeten weer even sparen en ons goed verdiepen in waar we de meiden maar ook onszelf blij mee maken.

Haat-liefdeverhouding met vakantie

Op vakantie gaan is voor mijn gevoel altijd al veel gedoe! Nu zeg ik wel dat we graag weg willen en ja zo voelt het ook… maar op het moment dat we gaan denk ik, shit waarom? Waarom niet gewoon thuis blijven en leuke dingen doen? Zodat we geen halve inboedel hoeven te verhuizen, gewoon kunnen wassen, koken en in een lekker bed kunnen slapen.

Tegen de tijd dat ik me goed voel op vakantie is het vaak al weer tijd om naar huis te gaan en dan thuis begint de ellende van het opruimen en weer orde op zaken stellen.

En toch kan ik er enorm van genieten, onze meiden genieten echt van op vakantie gaan. Ze komen tot rust en in een andere omgeving zijn heeft daarbij een positieve invloed.

Wat dan?

We gaan dit jaar voor de ‘uitjes’, hoe we dat precies in een vat gaan gieten weten we nog niet. Maar we gaan proberen met regelmaat erop uit te gaan en zeker als de meiden vakantie hebben! We weten dat ze nog graag naar de grotere pretparken willen zoals de Efteling en Slagharen.

Nu ben ik niet zo’n fan van dergelijke parken en is Peter het haasje als het gaat om het meegaan in attracties, daarnaast vind ik het vaak te druk. Maar… dit jaar gaan we leuke dingen doen en er zal ongetwijfeld een keer zo’n uitje bij zitten. Daarnaast zou ik graag met ze naar een leuke musical willen gaan, dus ook dat gaan we nog proberen te regelen dit jaar! Maar een filmpje op z’n tijd, uit eten of bowlen is ook leuk… al is dat minder ‘groot’.

Kortom, geen vakantie… helaas! Maar we gaan er het beste van maken!

Ga jij elk jaar op vakantie? Of zijn er ook jaren dat je niet gaat?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

5 comments

  1. Hoi Nicole, je dat zou ook een optie zijn! Maar tegelijkertijd… wie wil er nu in een appartement in Wageningen zitten? Dat vraag ik me dan hardop af!
   En vreemden in mijn huis? Mmm, nee voelt ook niet goed op de één of andere manier. Ik denk dat het goed is zo, volgend jaar weer 🙂

 1. Grappig. Wij gaan dit jaar in de meivakantie naar Italie en hebben ook besloten dat we in de zomer niet gaan. Ik vond het zo’n opluchting!! Meestal gaat mijn man direct in de remmen als ik zeg dat we misschien niet op vakantie kunnen gaan, maar nu kwam het hem wel goed uit. Hij heeft het druk met zijn werk tot en met augustus. We kunnen het geld ook wel gebruiken voor bouwplannen thuis. Maar dat ik niks hoef te plannen voor 1 of 2 weken vakantie vind ik een heerlijke gedachte, hoewel ik net als jij er wel van houd om weg te gaan. Maar op dit moment doe ik liever wat spontane dingen. Als ik er de energie voor heb, niet omdat we dat nu eenmaal zo gepland hebben.
  Voor de kinderen 6 weken thuis is trouwens te lang, dus we moeten wel iets verzinnen. Ik zat ook te denken aan Efteling en Slagharen. Zij hebben er nu de leeftijd voor en door de rest van het jaar heen komt het er eigenlijk nooit van. Geen geld of geen tijd. Dus ik ga nu mijn ogen openhouden voor een leuke aanbieding 😀

  1. Precies! Zes weken thuis is ook niets… nu gaan de meiden hier al een aantal dagen naar opa en oma omdat wij ook moeten werken in de vakantie, dat scheelt al iets. Daarnaast gaan de meiden graag naar het bos enzo, dat scheelt ook al een hoop 🙂 Maar Efteling en Slagharen worden ze echt wel blij van, dus één van die twee zal het wel worden in ieder geval.

   Veel succes met jullie bouwplannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge