Mijn eerste baantje #30dayblogschallengeNL, doe jij wat je echt leuk vindt?Sinds ik een keer of drie in de week loop als hobby en om in beweging te komen en blijven luister ik wat bewuster naar de radio. Die dopjes gaan in mijn oor en ik vind het heerlijk om echt te luisteren, nu viel mij een reclame op met de vraag ‘Doe jij wat je echt leuk vindt?’. Het is me ontschoten van welk bedrijf deze reclame is, maar iets in mij gaf direct antwoord… ‘Nee!’

Nee dus…

Het ligt uiteraard iets genuanceerde als enkel ‘Nee!’, maar toch roept dit wel vraagtekens op. Ik ben tevreden met mijn werk, ik heb fijne collega’s en ik vermaak me prima. Maar of het nu echt is wat ik wil?

Als ik alle keuze vrijheid en mogelijkheden zou hebben had ik wel iets anders gedaan. Maar op zich is het prima en ben ik tevreden. Het leven bestaat (helaas) niet uit alleen maar leuke dingen doen en dingen doen die je het liefste doet. Al zou je denken dat het wel het beste zou zijn.

Van mijn hobby’s mijn werk maken?

Bloggen - 700 berichtenAls ik echt zou doen wat ik het leukste vind, zou ik het (noodzakelijke) geld vedienen met activiteiten die ik nu als vrijwilligerswerk doe. Aangevuld met wat hobby’s, hoe leuk zou het zijn om te kunnen leven van schrijven, mijn creatieve uitspattingen en het helpen bij de organisaties waar ik dat nu vrijwillig doe? Nou ja… dat zou ik dus het leukste vinden!

Tegelijkertijd besef ik me maar al te goed dat de dingen die ik nu doe leuk zijn omdat het is zoals het is, als het werk zou worden kijk ik er misschien wel weer heel anders tegenaan.

Het echte leven…

Deze vraag riep nog meer vragen in me op, hoeveel mensen zouden echt doen wat ze leuk vinden? En zijn er mensen die echt oprecht ‘Ja!’ kunnen roepen op deze vraag?

Persoonlijk denk ik dat er best wel mensen zijn die dat oprecht kunnen zeggen, maar ik denk dat het grootste deel van de mensen het liever anders zou hebben gezien… als ik tenminste om me heen kijk heb ik dat gevoel.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd, doe jij wat je echt leuk vindt?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

5 comments

 1. Hier net zo, ik ga met plezier naar mijn werk, leuke collega’s, fijne werksfeer. En ik werk op kantooruren wat wel zo fijn is omdat mijn man lange onregelmatige dagen werkt en het thuis voor de kinderen zo goed is geregeld.
  Maar…..als ik mijn hart zou volgen dan deed ik dit werk niet.
  Wie weet ooit wat anders als de meiden groter zijn.

  1. Dat zeg ik ook elke keer… als de meiden groter zijn kijk ik wel weer, maar ben bang dat ik dan ‘te oud’ ben om nog een switch te maken. Maar wie weet wat de toekomst zal brengen!

 2. Ik doe eigenlijk wel wat ik heel leuk vind. Ik roep al mijn hele leven dat ik met kinderen wil werken en dat doe ik nu. Maar als ik echt zou doen wat ik leuk vind dan is dat niet meer werken. Als ik de loterij win dan stop ik ook direct. Ondanks dat ik het heel leuk vind. Maar dat is uiterlijk een utopie die nooit gaat uitkomen 😉

 3. Ik word droevig van dezelfde reclame. Ik ga niet echt met plezier naar mijn werk. Maarja, ik heb er wel de flexibiliteit verdient die ik goed kan gebruiken met twee kinderen, en het is dichtbij, en het betaald goed en ik mag er drie dagen werken.
  Misschien ooit, als de kids ouder zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge