Tag, vragenlijstjesHuishouden… niet echt mijn hobby! Er zijn veel meer leukere dingen als stofzuigen, koken, opruimen, poetsen en wassen. Op Little Wonder World kwam ik een leuke tag tegen, de Domestic Goddess TAG – This or That.  Door deze tag kom je wat meer te weten over ons huishouden!

De was

In de droger of aan de waslijn?
Alles behalve bovenkleding en hemden gaat in de droger, liever zou ik alles op de lijn drogen maar helaas we hebben maar beperkte ruimte op ons balkon.

Sorteren/alles bij elkaar
Ik was zoveel mogelijk op kleur… ja verklaar me voor gek. Als het er echt niet voldoende is wil ik hard roze en rood wel combineren, aqua/groen met blauw en grijs met zwart, maar als het even lukt gaat het qua kleding echt netjes op kleur.

Één soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel
Wij hebben aandelen in Robijn Color, met oranje dop! Daar wassen we alles mee, de meiden hebben dan geen jeuk. Bij die voor witte was of zwart bijvoorbeeld wel, vraag me niet hoe het kan maar zo werkt het kennelijk bij de kids.

Een wasdag/elke dag een wasje
Elke dag een was, als er een mand vol is gaat die de machine in (okay ik geef toe… als we het niet vergeten…)

Kleding strijken: ja of nee?
Ja, ik strijk! Kleding blijft toch mooier in mijn ogen.

Koken

Makkelijk of culinair?
Makkelijk maar gezond, soms een stapje verder… Maar culinair? Nee!

Weekboodschappen of meerdere keren per week?
Eén keer per week grote boodschappen, vaak op zondag. Nadeel is wel dat we eind van de week vaak nog wat verse producten bij moeten halen, maar dat is niet zo’n probleem.

Vaak hetzelfde per week of veel nieuwe dingen proberen?
We zijn niet zo van het veel uitproberen, we eten gevarieerd maar vreemde of in de ogen van de dames ‘vreemd’ eten hoef ik niet te doen. Dan wordt er niet gegeten, daar ga ik dan van balen dus nee, dan maar niet!

Eten bewaren of weggooien?
Weggooien in de meeste gevallen als er wat over is, soms bewaar ik wat of geef ik wat weg. Maar ik bewaar niets voor onszelf.

Aan tafel eten of op de bank eten?
Aan tafel, alleen als we patatjes eten dan eten we dat op de bank. De reden? Dat vinden we gezellig zo af en toe.

Poetsen

Stofzuiger of swiffer?
Stofzuiger, we hebben twee honden dus elke dag gaat de stofzuiger door het huis!

Kant-en-klare natte doekjes of zelf sopje maken?
Beide! Ik gebruik voor het toilet altijd eerst ‘luiehuisvrouwendoekjes’ en daarna een sopje. Voor de rest van het huis wissel ik af, sopje, kant-en-klare doekjes of soms een theedoek met spuitbus.

Zelf ramen lappen of door de glazenwasser?
We wonen in een appartement een deel van de ramen wordt door de glazenwasser gedaan, de rest door de buurman, de man in huis of mijzelf.

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is?
Laten voor wat het is! Ik vind het niets om de bedden meteen weer dicht te klappen na een nacht in bed. Dus open, soms vouw ik het netjes terug maar ook vaak genoeg niet vooral de hoogslapers niet.

Met de hand afwassen of een vaatwasser?
Onze vaatwasser is al negen jaar stuk, dus met de hand! Meestal is de man in huis degene die afwast… ik kook hij wast af!

Opgeruimd huis of een rommelig huis?
Mmmm, er tussenin denk ik. Het is wel opgeruimd, maar door toch wat beperkte ruimte krijg ik het niet strak opgeruimd. Maar een rommeltje? Nee dat valt wel mee volgens mij, toch?

Wie doet het huishouden: jij of jouw partner?
Wij doen het huishouden samen, ik werk parttime maar doe (bijna) alle kind gerelateerde taken erbij. De zorgen voor de kinderen liggen binnen ons gezin wat hoger als gemiddeld, dus dat tellen we mee.

Ooit als we geld over hebben zou ik wel een hulp in de huishouding willen hebben, ik durf wel te zeggen dat ik min of meer een hekel heb aan het huishouden. Het voelt zo onzinnig, je haalt de stof weg en twee dagen later ligt het er weer. Je werkt de was weg en een paar dagen later ligt er weer een berg in de badkamer.

 

Leuk om deze tag in te vullen!

Hoe hebben jullie het thuis geregeld met het huishouden? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge