Helaas…. echt jammer dat veel dingen in het leven om geld draaien….
Natuurlijk is het vooral erg lastig als je onvoldoende hebt of er problemen zijn waardoor je financieel niet goed uitkomt. Maar er zitten meerdere kanten aan geld!

Geld… het maakt niet gelukkig zeggen ze dan… maar het helpt toch wel erg veel als je er genoeg of in ieder geval voldoende van hebt!

Wij runnen met een grote groep vrijwilligers (die dus allemaal kosteloos werk verrichten) een speelgoedbank. Onze doelgroep bestaat uit gezinnen die het financieel lastig hebben, soms komen er mensen waar je het niet aan kan zien, soms ook wel. Mensen die er niet over praten, mensen die er graag over willen praten… juist graag! Mensen die voor zover mogelijk gewoon doorgaan en mensen die bij de pakken neer gaan zitten. En dat allemaal om geld….

Nu proberen we deze mensen te helpen, zo goed en zo kwaad als het gaat. We gebruiken gebruikt speelgoed, dus in principe is alles tweedehands, maar niet minder mooi! We zoeken alles uit en maken het schoon. De doelgroep blij, wij blij! Nu zoeken we voor de verjaardagen en de feestdagen nieuw speelgoed en nieuwe spulletjes voor deze kinderen.

Er zijn natuurlijk bedrijven die wel meewerken en het beste met organisaties zoals die van ons voor hebben, maar veel bedrijven lijken vooral te denken aan hun eigen gewin. Natuurlijk moeten ze omzet en winst maken, maar er is meer als alleen winst maken! Als je een goede stichting helpt die ANBI geregistreerd is dan mag je giften aftrekken van de belasting en kost het je dus niet zoveel als normaal gesproken. En alle beetjes helpen… maatschappelijk betrokken zijn is ook positief voor een bedrijf, lijkt me!

Niet alleen onze stichting is een ANBI stichting, er zijn er nog veel meer (zie www.anbi.nl) die hulp kunnen gebruiken. Zowel in natura als financieel is er altijd hulp welkom.

Lieve mensen, beste directies, beste bedrijfsleiders en medewerkers…
Denk eens aan de medemens en de organisaties die mensen geheel vrijwillig helpen, zonder daar ook maar één cent beter van te worden. Geen duur betaalde directies, geen loon!


Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge