Begin 2012 is de feestelijke heropening van Kledingoutlet Wageningen, de winkel waar Ronnie Möller als zelfstandige zijn geld moet verdienen. Helaas loopt het leven anders en krijgt hij hele andere zaken voor zijn kiezen! Hij had toen niet kunnen bedenken waar hij nu, bijna vijf jaar later aan toe is. Het leven zal nooit meer zijn zoals het was! ALS is een onomkeerbare ziekte een ziekte waar je uiteindelijk aan zult overlijden. En nu? Nu is er wat hulp nodig om wat zaken geregeld te krijgen, lees met me mee!

De situatie, je kan het je niet voorstellen…

Stel je voor… Je bent half dertig en vader van twee mooie knullen. Je ligt de hele dag en bent afhankelijk van zorg en apparatuur om te kunnen leven. Ook praten lukt niet meer, om van je te kunnen laten horen ben je afhankelijk van een een spraakcomputer.

Je bent dus ook niet meer in staat om even een potje te gaan voetballen met de je jongens of te ravotten in het zwembad. Maar ook zo even in de auto stappen om wat leuks te gaan doen of op vakantie te gaan is verleden tijd! Overal en altijd is er hulp en zorg nodig, maar ook aangepaste accommodaties… kortom het wordt er niet makkelijker op!

De afgelopen anderhalf jaar is de fysieke situatie drastisch veranderd. Denk aan 24 uur per dag afhankelijk zijn van beademingsapparatuur, verdere verlamming en het niet meer kunnen praten.

Dream or Donate ~ Ronnie Möller

Hoe stoer is het dat deze man, Ronnie zelf een Dream of Donate compagne is begonnen? Persoonlijk vindt ik het nogal iets, de keuze maken om mensen om hulp te vragen en open en eerlijk te zijn over alles. Natuurlijk het is zoals het is… maar respect Ronnie!

Dit is wat hij zelf schrijft op de Dream or Donate pagina:

“ALS patiënt (34 jaar, vader van 2 kinderen), invalide, kan niet meer praten en zit aan beademingsapparatuur zoekt financiële hulp voor kwaliteit van leven en vakantie/reis.

Goedendag, ik ben een man van 34 jaar oud, vader van 2 jonge kinderen en heb sinds 5 jaar de ziekte ALS. Ik ben door deze ziekte, naast het vermogen om te kunnen bewegen, praten, zelfstandig te kunnen ademen (zit 24 per dag aan een beademing machine ) en ruiken, ook mijn inkomsten ( winkel) verloren, ben veroordeeld tot een bijstandsuitkering, en wil door middel van crowdfunding geld bij elkaar proberen te verzamelen.

Dit om leuke dingen te kunnen doen met mijn kinderen bijvoorbeeld, wat financiële ruimte te hebben om wat spullen in huis te vervangen die aan vervanging toe zijn, een paar maanden niet aan mijn omgeving hulp te hoeven vragen voor het betalen van maandelijkse rekeningen zoals stroom of boodschappen en mijn ultieme droom: een invalide geschikte reis met mijn zorgverleners! Vliegen gaat helaas niet meer, maar bijvoorbeeld een bootreis , of een reis met een invalide camper naar Afrika.

Familie en vrienden helpen mij, en hebben mij in het verleden ook heel veel geholpen, waar ik hen altijd nog erg dankbaar voor ben. Mijn ziekte vraagt veel.Sinds anderhalf jaar echter is mijn fysieke situatie drastisch veranderd, met name door de noodzaak van 24u beademing, verdere verlamming en het niet meer kunnen praten, ben ik veel bedlegerig geworden.

Na ruim een jaar problemen gehad te hebben met mijn rolstoel en uiteindelijk recentelijk een nieuwe rolstoel te hebben gekregen, een half jaar heb moeten stoeien voor een nieuw geschikt communicatie apparaat, en na een periode van ziekenhuis opnames en verpleeghuis ,zie ik dit als een 2e fase in mijn ziekte periode, een kans, om ondanks al mijn fysieke beperkingen er nog wat moois van te maken! Ik kan er niet meer voor werken en ben afhankelijk van anderen om dit mogelijk te kunnen maken.

Helpt u mij door bij te dragen om mij in kwaliteit van leven te helpen voorzien en mij misschien wel zelfs aan mijn ultieme vakantie wens te helpen? Doneer dan  een kleine bijdrage en/of deel deze pagina.
Bij voorbaat hartelijk hartelijk dank!”

Help jij?

Kan jij Ronnie helpen? Het hoeft niet groots of veel, alle kleine beetjes helpen! Al is een groot bedrag ook meer dan welkom dan worden er grote stappen gemaakt!

Ga naar de Dream or Donate pagina van Ronnie en doneer!

Deel dit bericht gerust… maar deel nog meer de dream or donate pagina voor de crowdfunding!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge