Vaals DrielandenpuntMet een lage verwachting door wat minder positieve berichten op verschillende sites vertrokken we richting het drielandenpunt in Vaals, maar eigenlijk viel het me reuze mee en hebben we ons er best vermaakt! Wij vonden het dus wel leuk, al zijn er hier en daar wel wat dingen voor verbetering vatbaar.

Behalve het drielandenpunt (wat vroeger ooit een vier landenpunt blijkt te zijn geweest) is op bijna dezelfde plek het hoogste punt van Nederland, namelijk 332,7 meter boven NAP.

Het drielandenpunt

Vaals DrielandenpuntWe reden richting het drielandenpunt, wat ik niet wist is data ik gewoon er pal langs reed om naar de parkeerplaats te gaan net achter de Boudewijntoren, in België. Na het parkeren liepen we terug, op weg naar het werkelijke drielandenpunt stopte we bij een apparaat onderaan de Boudewijntoren.

Voor de fotoboeken maakte de dames een muntje ter herinnering aan ons bezoekje aan het drielandenpunt, toch wel een leuk resultaat!

Vaals DrielandenpuntIk maakte net als alle andere toeristen foto’s van de drie vlaggen en het punt waarop de drie landen samen komen. Niet alleen ik maakte foto’s maar ook mijn meiden, moeder en zusje kortom, we hebben genoeg foto’s van het drielandenpunt!

322,7 meter boven NAP

Vaals DrielandenpuntWat ik vooraf niet wist (ik beken, ik heb me verder niet goed ingelezen we zijn gewoon gegaan) is dat ook het hoogste punt van Nederland in Vaals bij het drielandenpunt ligt. De Vaalserberg, is het hoogste punt van Europees Nederland… althans dat was tot januari 2014 zo!

Vaals DrielandenpuntStaatsbosbeheer kwam er in 2014 achter dat het hoogste punt van Europees Nederland eigenlijk zo’n 60 meter zuidelijker ligt. Er zou dus in het verleden een ‘fout’ zijn gemaakt bij het bepalen van het hoogste punt, volgens het bericht zou ook het drielandenpunt 30 meter verplaatst moeten worden om het kloppend te maken.

Vaals DrielandenpuntOf het nu wel of niet het juiste punt is… het levert leuk fotomateriaal op en leuke momenten met de dames die volledig opgingen in het maken van foto’s!

Vaals DrielandenpuntDe meiden maakte samen met oma foto’s van het hoogste punt! Mijn zusje maakte een foto van de meiden en oma en ik van hen allemaal!

 

Labyrint en souvenirwinkel

We lopen langs het labyrint, maar besluiten er niet in te gaan. Wij vonden het best kostpaarVaals Drielandenpunt, voor een volwassenen betaal je € 5,– en € 4,– voor de meiden. Met vijf volwassenen en twee kinderen is het dan toch een hoop geld.

Dit labyrint zou één van de grootste van Europa zijn en ja, het ziet er verder leuk uit. We horen wel de leuke verhalen over de spuitende watermuren die zomaar water kunnen spuwen! Maar toch, we besluiten het niet te doen.

Vaals DrielandenpuntWe besluiten wel naar binnen te gaan bij de souvenirwinkel, we wilde immers echte post versturen naar de buurkindjes. Er moesten dus kaartjes gekocht worden, dit leek ons een goede winkel om kaartjes te kopen!

De Boudewijntoren

Vaals DrielandenpuntEr zijn twee torens waarbij je een mooi uitzicht hebt, dat is de Boudewijntoren op de Vaalserberg op het Belgische gedeelte en de Wilhelminatoren, die is wat verder van het werkelijke drielandenpunt.

Opa, de meiden en wij besloten dat we wel die vijftig meter omhoog wilde om te kijken hoe het er daarboven uit zou zien! De man in huis besloot lopend naar boven te gaan, opa, de kids en ik pakte de lift (die overigens erg Vaals Drielandenpuntvies was net als de ramen in de toren).

Er stond geen rij en we konden direct naar boven, de intree prijs is trouwens € 2,50 voor kinderen en € 3,50 voor volwassenen. En ja, je hebt een prachtig uitzicht zelfs als het bewolkt en iets minder mooi weer is!

Wat is er verder?

Vaals DrielandenpuntEr is zijn horeca gelegenheden, een speeltuin en er staat aan het begin met grote regelmaat een meneer met een draaiorgel en een (pluche)aapje! De meneer achter het draaiorgel was erg fotogeniek, de meiden hebben de tijd genomen de beste man vast te leggen!

Vaals DrielandenpuntWat we ook wel mooi vonden (en dus een stuk of twintig foto’s van hebben allemaal bij elkaar) was de wand van hout met allemaal vogelhuisjes, waar uit één huisje een vogeltje kwam gevlogen.

De meiden zijn nog even in de speeltuin gaan spelen terwijl wij genoten van wat te drinken op het terrasje.

Een hele dag kan je, je er echt niet vermaken… tenminste wij niet! Maar het is wel leuk en je leert en ziet nog eens wat.

Ben jij wel eens in Vaals op het drielandenpunt geweest?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

  1. Hoe kunnen mensen het niet leuk vinden? Ik had er plezier, in elk geval de 2 of misschien wel 3 keer dat ik er ben geweest. Ook zal ik mijn kinderen dit plekje laten zien als ze groter zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge