DrouwenerzandHet was leuk!! Erg leuk, met name voor de kinderen. Zij hebben twee dagen heerlijk gespeeld in attractiepark Drouwenerzand samen met de kinderen van vrienden van ons. De oudste van hen ging met onze jongste op stap en de oudste ging met haar klasgenootje en vriendinnetje op pad, met succes!

De kinderen hebben zich goed vermaakt, zijn in bijna alle attracties geweest, hebben gespeeld en van alles gegeten!

Eerste dag Drouwenerzand

Om 07.00 uur stapte we in de auto om richting Drenthe te rijden, om 09.15 uur waren we er! Er was nogal wat oponthoud de heenweg. Van file en snelheidsbeperking door wegwerkzaamheden tot een vrachtwagen die besloot langzaam te rijden.

Ondertussen nog gestopt bij een Shell tankstation waar we tot de conclusie kwamen dat we daar vanaf nu altijd stoppen voor een koffie, ze hebben daar tegenwoordig
koffie van Starbucks! En lekker, mmmm! Uit de hippe automaat kwam voor mij een Drouwenerzandlatte macchiato met karamel, echt voor herhaling vatbaar wat mij betreft!

Eénmaal op het park zijn we naar de receptie gegaan om ons te melden, daar kregen we de bandjes om het park in te kunnen. s’Middags konden we vanaf 14.30 uur de sleutel van het hotel ophalen, maar eerst ontbijten bij onze vrienden op het park!

DrouwenerzandNa tien uur gingen we richting het attractiepark, we installeerde ons aan een tafeltje en vertelde de kinderen hoe we het gingen doen. Ze kwamen af en toe langs voor wat te eten, drinken, praatje of een knuffel. Daarna gingen ze weer lekker spelen, best relaxt!

 

Drouwenerzand

Wat ontbrak aan het geheel was (veel) zon, de zon kwam er wel regelmatig door overdag,  daardoor viel de temperatuur wat tegen hartje zomer! Pas in de avond toen we gingen barbecueën trok de lucht open, echter toen de meisjes naar bed gingen werd het echt een stuk mooier.

 

Hotel Drouwenerzand

DrouwenerzandEen huiselijk hotel, het was in mijn ogen een groot huis met grote kamers op elke verdieping met beneden een gezamenlijke woonkamer, zeg leefruimte. In die ruimte werd s’morgens ook het ontbijtbuffet neergezet, wat overigens heerlijk smaakte!

Wij hadden een basis familiekamer, geen themakamer zoals deze ook beschikbaar zijn in dit hotel. De kamer was op de bovenste verdieping, aantal trappen op dus aangezien er geen lift in het pand is. Het nadeel was wel dat deze onder het schuine dak was, best warm daar!

Drouwenerzand Drouwenerzand
De foto’s zijn van beslapen bedden… toen we aankwamen zag het er netter uit, bovendien lag er op de bedden van de meisjes een cadeautje. Ze kregen een zakje chips en een knuffeltje!

In de kamer is een ruime douche en toilet waar uiteraard hotel zeepjes en shampoo stond en schone handdoeken klaar lagen (Op de foto ligt een deel van de handdoeken op de grond, gebruikt en wel).

Drouwenerzand Drouwenerzand
S’morgens pakte we alles snel in, alles de auto in en vervolgens genoten we van een heerlijk ontbijtje.

Tweede dag Drouwenerzand

DrouwenerzandOm 10.00 uur moest de sleutel ingeleverd zijn, dus dat is toch altijd een beetje opschieten. Om 08.00 uur ging de wekker, ik heb gedoucht terwijl de meiden zich hebben aangekleed. Daarna snel alles weer ingepakt en alles richting auto gedaan, de kamer nog even snel op de foto gezet en toen het ontbijt!
Na het ontbijt zijn we naar de receptie gegaan om de sleutel in te leveren en vervolgens richting onze vrienden! We hebben eerst even boodschappen gehaald voor de avond (weer ging de BBQ aan) terwijl mijn zusje met de kinderen richting het park is gegaan.

DrouwenerzandNa de boodschappen gingen ook wij richting het park waar we hebben gezeten, gekletst, bizarre mensen voorbij hebben zien wandelen en wat hebben gegeten en gedronken. Wel was het vandaag overwegend fris, soms scheen de zon en was het warm… maar de meeste tijd was het gewoon koud, te koud voor half augustus!  Mijn zomerjurk met dun vestje en teenslippers was eigenlijk geen passende kleding.

drouwenerzand, dagje uit in de vakantieDe meiden hebben wederom heerlijk gespeeld, eind van de middag vertrokken we om te gaan eten zodat we weer op tijd richting Wageningen konden gaan. Onderweg naar huis zijn we nog even gestopt voor een overheerlijke Starbucks koffie om vervolgens rond 21.00 uur al thuis te zijn!

Nu de meiden zes en negen jaar oud zijn kunnen ze ook zelf veel meer uit de voeten op dit park als vier jaar geleden toen ze twee en vijf jaar oud waren. Zijn de kinderen onder de vier jaar oud zou ik zeggen… ga niet.

We hebben genoten van deze twee dagen en één nachtje hotel, twee dagen Attractiepark Drouwenerzand is wat mij betreft genoeg. Maar er is meer moois te zien in de omgeving, mocht je langer willen gaan!

Ga jij wel eens alleen met de kinderen erop uit of ergens een nachtje slapen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge