Druk zijnHet loopt nu toch echt richting kerst, nog ruim een week! Maar ondertussen speelt kerst hier al dagen, eigenlijk al weken of maanden in huis! Niet zozeer omdat we zo nodig de kerst in huis willen halen, maar alles wat betrekking heeft rondom de feestdagen. Benieuwd? Ik vertel er meer over!

Eerlijk is eerlijk, het is niet alleen kerst… maar gewoon de hele decembermaand die wat werk met zich meebrengt! Hebben we het niet over het werk voor de speelgoedbank is het de jaarafsluiting op het werk of de planning wie wat doet en wanneer. Denk dan aan kerstzwemmen bij de zwemvereniging, kerstmusical bij de dansschool of de kerstviering voor de kinderen op school! Kortom, genoeg te doen!

De aanloop naar december

Al voor december zijn we druk, op de speelgoedbank voor de feestdagen! De meiden zijn druk met het instuderen van een kerstmusical bij de dansschool en ondertussen gaan ook de gewone dingen door.

Ondertussen staat alles vanaf half november natuurlijk al weer in het teken van Sinterklaas dus ook dat gaat door! Ondanks dat de meiden weten hoe het werkt en hoe het zit gebruikt het wel energie en is het een ‘bezige’ tijd met alle extra activiteiten die er toch overal zijn.

Dan is het december

Thuis

Begin je december al goed met het sinterklaasfeest, op school, papa’s werk en thuis! Met een beetje geluk kom je sint en zijn zwarte pieten nog eens tegen in de stad of in de dierentuin, indrukken genoeg dus.

Dan is Sinterklaas het land uit en kan de kerstboom het huis in! Leuk en gezellig dat wel, maar soms wel wat snel en veel. Dit jaar hebben we voor het eerst, min of meer noodgedwongen de boom wat later gezet als normaal. Een week na Sinterklaas stond de (echte nep) kerstboom in huis en hebben we het huis voorzien van wat ‘kerstigheidjes’.

Druk-drukker-drukstHet goede doel

We zetten ons nog een aantal dagen in voor de speelgoedbank om rotzooi te ruimen, spullen uit te zoeken en schoon te maken. Ook doen we nog iets voor “Wageningen Helpt…” waarbij we twee zaterdagen in het centrum zaten en de 21ste een kerstfeest hebben! Dit alles ook voor één en dezelfde doelgroep, kinderen die uit een lastige financiële situatie zitten.

Vanmiddag staan we weer te schminken in het centrum voor de lokale omroep, zij doen een serious request actie voor een lokaal goed doel! Doen we ook nog even tussendoor, gewoon omdat het kan!

Zwemmen en dansen

Ondertussen zijn de meiden druk met musical les, soms gaan ze zelfs langer om beter te oefenen voor de kerstmusical. Er is een waterpolo training voor ouders en hun kinderen, speciaal voor het einde van het jaar en straks is er een wedstrijdtraining voor kinderen met broertjes, zusjes en ouders. Met aansluitend een kerstontbijt die ik zo zal gaan klaar maken voor de zwemmers en hun familie!

De afgelopen week zijn we met elkaar lekker bezig geweest zowel bij het zwemmen als het dansen, prima en gezellig! Het zorgt voor wat bezigheden zeg maar en betrokken zijn is ook niet onbelangrijk!

Morgen gaan de meisjes samen met al hun mede musicalleerlingen, maar liefst twee keer optreden in Theater de Wilde Wereld in Wageningen. Komt vast allemaal goed, maar de meiden vinden het spannend! Op naar morgen!

School

Ook was het druk… surprises zijn spannend en ook daar kwam de kerstsfeer! Nu vieren ze advent en horen ze het Bijbelse kerstverhaal. Ze zijn druk met ‘kerstige’ werkjes en oefenen voor de kerstviering volgende week. De jongste is met groep drie richting ouderen gegaan waar ze kerstliedjes hebben gezongen.

Volgende week maken ze nog kerststukjes en oefenen ze nog even verder voor de kerstviering! Het is prachtig deze tijd met leuke dingen, maar ja het is wel druk!

Werk

De planning op het werk stond wel vast, maar krijgt steeds meer vorm… helaas voor mij geen echte vakantie! Ja, ik ga minder werken vanaf kerst tot 7 januari omdat de meiden vrij zijn. De man in huis heeft naast de week tussen kerst en nieuwjaar nog twee extra vrije dage vrij genomen. Op die manier kunnen we de kinderen zoveel mogelijk zelf opvangen. We beide wat minder en kunnen de meisjes ook redelijk veel thuis zijn bij één van ons en kunnen we ook nog samen wat gaan doen.

Nog even…

Nog maar even en dan is het 2017, hoe snel gaat het? Te snel… maar ook wel lekker, in januari is het relatief rustig, niet veel activiteiten en extra’s op de planning. Januari wordt een maand om uit te rusten!

Is het bij jullie ook zo druk rond deze tijd?
Zo nee, hoe doe je dat?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge