Naar de EftelingHet leven moet je vieren! Elke dag en het liefst elk uur. En wij hebben een plek ontdekt waar dat heel goed kan. Waar magie en fantasie samen komen en waar dromen werkelijkheid worden. Althans onze droom. Onze droom is namelijk niet een verre reis of duur huis onze droom is tijd! Tijd met ons viertjes, dichtbij maar toch in een wereld die voor ons niet gewoon is. Onze droom is uitgekomen in de Efteling.

Verrassing, we gaan naar de efteling!

Afgelopen week had onze tweeling een studiedag. Normaal gesproken gaan ze op zo’n dag naar de Bso, lekker knutselen of naar de kinderboerderij. Al lange tijd hadden de kinderen het over de Efteling en over het Efteling hotel.

Vorig jaar zijn we namelijk voor het eerst naar de Efteling geweest, maar doordat het zo druk was, zijn we bijna nergens in geweest. Grote teleurstelling natuurlijk. Totdat Martin opmerkte, waarom gaan we niet tijdens de studiedag. En dat vond ik eigenlijk wel een super goed idee.

Naar de EftelingZo gezegd zo gedaan! Op school regelden we dat de tweeling iets eerder weg mocht, zodat we twee kortere dagen naar het park konden. We hadden de kinderen nog niets gezegd, omdat het elke dag afwachten is of mijn lichaam het toe laat weg te gaan! Twee dagen voor ons vertrek voelde ik me nog heel slecht, maar de goden waren ons goed gezind. Dus rolstoel in de auto, lekkere broodjes mee, een verrassingsyumbox en op naar school!

In de auto hebben we verteld waar we heen gingen! Die koppies waren goud waard. Ze bleven naar juichen en zeggen dat het zo’n mooie dag was.

De Efteling

Bij het hotel hebben we snel de tassen gedropt en zijn we naar het park gegaan. Als gast van het Efteling hotel mag je gratis je auto parkeren en kun je, je hele verblijf naar de Efteling toe. In mijn geval ideaal, want zo kan ik toch doseren en beter mijn grens bewaken. En dus optimaal genieten.

We zijn begonnen met carnaval festival! Jokie en Jet nemen je de wereld mee rond! Van Italië naar Japan en van Alaska tot Nederland! Acht minuten lang prachtige kleuren en feest. Daarna mijn favoriet de nieuwe attractie van de Efteling Symbolica! Wat is dit fantastisch opgezet, in een karretje rij je rond in een betoverend paleis!

Ik beken ik heb gewoon gehuild in deze attractie. Ik voelde me zo intens gelukkig dat we dit met ons viertjes mochten mee maken. Alles is zo overweldigend en zo goed geregeld! Doordat het zo rustig was mochten we meteen twee rondjes!! Echt fantastisch en de tweede keer zie je weer hele andere dingen dan de eerste keer.

Daarna volgde nog de droomvlucht, Villa Volta voor de mannen en de kinderen in de draai- en zweefmolen. Toen was mijn grens bereikt en zijn we naar het hotel terug gegaan. En wat er toen gebeurde…

Zo bijzonder!

Ik wilde voor deze blog graag een themakamer fotograferen. De lieve medewerkster was meteen enthousiast en we mochten de Sneeuwwitje kamer bekijken. Met open mond hebben we ons vergaapt aan deze prachtige kamer. Koninklijke stoelen, Efteling tapijt, in de tafel zat een mand vol met appels en zelf de vergiftige appel lag er tussen. Maar echt het hoogtepunt was de spiegel, de spiegel die op verzoek vertelde dat je de mooiste van het land bent! Echt als je een deuk in je ego hebt kan ik je deze kamer adviseren 😉

Naar de Efteling Naar de Efteling Naar de Efteling Naar de Efteling
We kwamen samen aan de praat en hoe bijzonder deze dag voor ons was. Hoe behulpzaam het personeel is, hoe vriendelijk en bovenal hoe goed alles geregeld is voor mensen met een handicap! En toen als kers op de taart als cheese cake na een heerlijk diner vroeg ze of we wilden logeren in de Sneeuwwitje kamer! Je snapt het al weer huilen! Echt soms ben ik zo’n emotioneel wrak. Je raad het al, daar zeiden natuurlijk geen nee tegen!

Tijdens het eten ‘s avonds kwam Klaas Vaak samen met zandkabouter Zwier een verhaal vertellen. Ik zag alleen maar stralende kinderen (en papa’s en mama’s) wat een inlevingsvermogen en geduld bezaten deze spelers! Net als tijdens het ontbijt waar de gelaarsde kat en Roodkapje langs kwamen! Iedereen is even enthousiast professioneel en behulpzaam. Na het rijkelijke ontbijtbuffet kun je als hotel gast een half uur eerder het park in.

Nog een dagje de Efteling in

Naar de EftelingOok deze dag hebben we intens genoten van alle mooie attracties, de vriendelijkheid en van het samenzijn met elkaar! Al vielen er ook wat tranen want onze drama queen vond fata morgana toch best spannend. Gelukkig maakte de parkshow veel goed en hebben we heerlijk ‘gewandeld’ door het sprookjesbos. bij symbolica kregen we nog een prachtige foto van een medewerker die ons de dag er voor moest teleurstellen bij de bootjes. Het kon allemaal niet op.

Moe en voldaan zijn we in de middag weer terug gegaan naar huis! Met weer een vinkje op onze bucketlist. Intens gelukkig en dankbaar zijn we voor deze twee dagen. Wat hebben wij genoten van alle attracties, het lekkere eten, de gastvrijheid en de betrokken medewerkers. Maar we hebben bovenal genoten van de tijd. De tijd die we als gezin gekregen hebben.  Tijd waarin we onze droom hebben waar kunnen maken. Tijd waar ik elke dag nog dankbaar voor ben.

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

2 comments

    1. Ik heb mezelf voorgenomen het veel vaker te doen! We hebben zo genoten dat ik alleen maar kan zeggen als het geld er is doen! Het was het dubbel En dwars waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge