Woezel en Pip Ook hier zijn de kinderen alweer twee weken naar school. Om eerlijk te zijn het ritme is nog ver te zoeken. Geregeld kijken we op de klok en denken oeps het is al weer acht uur. Weer niet gelukt om ze op tijd in bed te krijgen. Net als dat het kwartiertje lezen per dag er ook nog steeds niet helemaal inzit. Gelukkig helpen de kinderen het ons wel te herinneren en altijd net op het moment dat ze naar bed moeten. Van juffrouw moeten we elke dag lezen mama. Pffff kun je dat niet een half uurtje eerder zeggen.

Voor mij betekent het dat ik weer los mag gaan op de broodtrommels. En aangezien ik weet dat sommige van mijn lezers denken wat doe je jezelf aan, kan ik jullie alleen maar mededelen dat ik het heerlijk vind. Ik geniet van het creatief bezig zijn en de stralende koppies van de kinderen. Toen ik dan ook vroeg aan de tweeling welk thema er in de Yumbox moest waren ze het er snel over eens: Woezel en Pip.

De magie van Woezel en Pip

Ik blijf me erover verbazen hoe favoriet deze twee te leuke hondjes zijn. Ik had echt verwacht dat wanneer kinderen zeven zijn, Woezel en Pip niet meer trending is. Maar niets is minder waar. Hier hebben we dekbedden, knuffels, poefjes, placemats, boeken en een hele collectie badhanddoeken van deze twee avontuurlijke hondjes. Leuk om te zien vooral bij onze zoon dat hij gerust in zijn legerpak met nerfs naar het bos gaat om even later thuis te komen en te knuffelen met Pip.

Woezel en Pip en de tijdmachine

Toen Ruben hoorde dat Woezel en Pip weer terug in het theater komen was hij dan ook door het dolle heen. Waar gaat het over mama en komen ze ook bij ons in het theater. Het leuke vind ik van de theatervoorstellingen van Van Hoorne Entertainment dat het echt over actuele onderwerpen voor kinderen gaat.

Dit keer gaat het over hoe het is om groot te zijn (ook hier stellen ze zichzelf die vraag geregeld, wil ik kinderen, wat voor werk wil ik doen ed). Woezel en Pip glippen stiekem de tijdmachine van de Wijze Varen in, op naar het land van nog niet gebeurd. Daar beleven ze allemaal mooie avonturen.

Vanaf zes oktober is de voorstelling te zien in verschillende theaters. Deze mama denkt nog even na of we ook kaartjes voor deze musical gaan kopen (we zijn dit jaar al hoofdsponsor van het Wilminktheater hihi), maar misschien is de goedheiligman ons wel goed gezind dit jaar.

Alle vriendjes uit de tovertuin

Woezel en Pip Maar oké we zullen bijna de Yumboxen vergeten! Op de Instagram pagina van woezelenpipoffical kwam ik super leuke DIY fruitprikkers tegen. Even uitprinten, uitknippen en lamineren (bij de action hebben ze hele goedkope lamineerapparaten). Je kan er nog een prikkertje aan vast maken en klaar is je basis voor een Woezel en Pip trommel.

Supermarkt Jumbo is de hofleverancier van Woezel en Pip producten. Daar kocht ik deze leuke kaaskoppen (mini kaasrondjes) en pasta. Vooral onze dochter neemt graag koude pasta mee en als het dan in stijl is dan is het wel heel gaaf. In het vakje rechts onderin zitten gerookte kipblokjes, tomaatjes en komkommer, in het sterren bakje zit geraspte kaas. Rechtsboven in het vakje zitten frambozen en daarin heb ik een blauwe bes gestopt. Altijd leuk en lekker wat kleur in de Yumbox.

Bij de kaaskop van de Wijze Varen zit ook nog een gekookt eitje met een hondenpoot afdruk. Met een kleine en middel kleine rondjes uitsteker heb ik een pootafdruk gemaakt. In het middelste vakje zitten walnoten en bovenin de favoriet in de Yumbox een knakworstje in bladerdeeg. Voor het hondenelement heb ik het bladerdeeg uitgestoken in een hondenbot vorm. 20 minuten in de oven op tweehonderd graden en Woezel en Pip gaan zijn klaar voor hun eerste lesdag in groep vijf.

Blauwe pannenkoeken

Ook in deze trommel komen de printable van Woezel en Pip weer van pas. Ik begin met het maken van pannenkoekenbeslag. De helft bak ik gewoon zoals we allemaal de  pannenkoeken kennen en aan de tweede lading pannenkoeken voeg ik wat kleurstof toe. Dit kun je kopen in de supermarkt of in een taartenwinkel. Wanner de pannenkoeken staan af te koelen kan ik mooi aan het slag met de rest van de trommel.

Woezel en Pip Uit ontbijtkoek steek ik de naam Pip en uit komkommers steek ik sterren. Ook hier gaat weer een kaaskop bij (let bij het winkelen even op de samenstelling van het netje. Ruben was zwaar teleurgesteld dat Pip er niet in zit, maar we hadden wel 3 Wijze Varens, oeps). Wat druiven erbij en nog wat worteltjes en het is tijd om de pannenkoeken te rijgen aan een spies. Wanneer de trommel klaar is, vrolijk in hem op met onze vrienden uit de Tovertuin en klaar is weer een lekkere schoollunch.

Zijn jullie kinderen ook nog zo gefascineerd door Woezel en Pip of zijn ze nu  toch echt deze fase voorbij gegroeid? En gaan jullie vaak met de kinderen naar het theater? Hier doen we het al vanaf dat de kinderen twee jaar zijn. Ik ben benieuwd voor welke voorstellingen jullie (kinderen) warmlopen.

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge