sukhiMisschien heb je al wel eens van Sukhi gehoord, zij zijn volop in beeld als het gaat om eerlijke handgemaakte kleden. Sukhi betekend blij in Nepal, hoe mooi is dat? Je koopt er handgemaakte kleden die op een eerlijke manier gemaakt worden, de maakster van de kleden ontvangt daar een eerlijk loon voor. Je kan ook zelf een kleed samenstellen en laten maken.

De site staat vol met prachtige kleden uit India, Nepal, Turkije en Marokko. Naast de veel beschreven bolletjeskleden worden er ook andere kleden verkocht zoals vervilte wollen draden kleden, wollen lus kleden, patchwork kleden en vilten blaadjes kleden.

Uniek

sukhi

Elk kleed is handgemaakt en dus uniek, ze zijn nooit hetzelfde! Als er speciale wensen zijn als het gaat om kleur, vorm of maat dan kan Sukhi uitkomst bieden aangezien de kleden op bestelling kunnen worden gemaakt.

Iedere stijl en smaak zijn uniek, de kleden worden daarop aangepast. Als klant kan je rekenen op de expertise en ondersteuning van Sukhi, de ontwerpers kunnen met je meedenken om het ideale en gewenste kleed te ontwerpen.

 

Eerlijk winkelen

Het mooie aan Sukhi is dat je er op een eerlijke manier aankopen kunt doen. De maaksters van de kleden werken onder goede arbeidsomstandigheden en een goed salaris.

Sukhi werken rechtstreeks met de mensen die het maken, er komt geen winkel, opslag of tussenpersoon bij kijken. Op deze manier scheelt het kosten en kunnen de prijzen laag gehouden worden.

Mijn favoriet

Sukhi

Mijn absolute favoriet van de site, een prachtig speels kleed met vele mogelijkheden… de vilten blaadjes kleden!

Uit duizenden lapjes vilt van 100% wol worden eerst motiefjes gesneden. Vervolgens worden de motiefjes één voor één op het weefsel geplaatst. De kledenmaker begint aan één kant, bindt de motiefjes vast en trekt ze stuk voor stuk strak vast. Dit wordt herhaald totdat er een schitterend kleed ontstaat.

Een uniek en degelijk kleed, er is geen tweede van! Lekker warm, hip, comfortabel en zacht!

Meer kleden

SukhiNaast de vilten blaadjes kleden zijn er ook nog verschillende andere prachtige kleden! Neem het al eerder genoemde en veel beschreven bolletjeskleden die in Nepal worden gemaakt van met de hand gerolde bolletjes vervilte wol in alle kleuren en maten.

De patchwork kleden uit Turkije, prachtige kleden die worden gemaakt van allerlei verschillende stukken vintage kleden.

Beni Ouarain kleden die gemaakt worden in Marokko, deze vloerkleden zijn staan bekend als de meest prestigieuze Marokkaanse vloerkleden. Ze worden gemaakt van de fijnste wol ter wereld!

Naast de vilten blaadjes kleden zijn er meer vilten en wollen kleden te koop die gemaakt worden in India. Alle vloerkleden worden met de hand gemaakt. De kleden worden gemaakt van de hoogste kwaliteit garen en wol.

Ook benieuwd geworden naar de prachtige, confortabele maar vooral eerlijke kleden? Neem een kijkje op de site van Sukhi!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge