Eerste keer vliegen... spannend in deze Airbus 320-100Vorige week schreef ik over de leuke dingen die dit jaar in de planning zitten! Dus ook vliegen, naar Parijs in ons geval. Voor ons hele gezin is het de eerste keer dat we vliegen! Je leest het goed, voor de eerste keer vliegen… maar wat nu?

Veel mensen zullen wellicht denken, jeetje nog nooit gevolgen? Hoe kan het? Nou ja, het heeft kennelijk nooit prioriteit gehad. En nu stappen we dit jaar dus in een Airbus A320-100 van Air France!

De eerste keer vliegen, help!

Mijn ouders hebben ons deze reis aangeboden, samen met mijn ouders boekte ik deze fantastische reis. Naar een poosje zoeken en kijken hebben we een complete reis geboekt, eerst een hotel kiezen en dan de vlucht… wat is haalbaar en wat is er mogelijk?

Een hele vroege vlucht lukt niet voor onze dochter, ze heeft opstart problemen en is niet vooruit te branden dan. Dus kozen we voor een vlucht half van de ochtend, zodat ook zij zich goed voelt. En dan, welke maatschappij? Uiteindelijk zijn de tickets geboekt bij KLM, uitgevoerd door Air France, in de loop van de dag kwamen alle bevestigingen binnen.

Bagage

We boekte vier tickets en een extra koffer, vijf dagen Parijs met twee kinderen.. dat redden we niet in de handbagage! Ook zoiets trouwens, ik had geen idee wat nu eigenlijk doorgaat voor handbagage. De eerste keer vliegen levert best nog wel wat vragen op, maar toch weer leuk om het uit te zoeken allemaal!

Eerste keer vliegen, wat mag er mee in de bagage en handbagage?

De koffer die we bijboekte in het ruim mag dus best groot zijn en gevuld mag deze 23kg wegen! Dan de handbagage, een puzzeltje want wat is een accessoire? Dat blijkt gewoon je (schouder) tas te zijn en dan mag je nog een kleine koffer. Eigenlijk best veel dus!

Tickets

Voor elk van ons hebben we inmiddels een e ticket ontvangen, inchecken en eventuele stoelkeuze is dertig uur voor de vlucht. Dus dat wordt even regelen een dag van te voren. En dan? Ik begreep dat je dan de boardingpassen kan uitprinten zodra je ingecheckt heb, dat zal ik nog even moeten ervaren tegen die tijd.

Voor alles is een eerste keer, zo ook dit soort dingen boeken, uitzoeken en uitvoeren… maar komt vast goed! Eerst nog een poosje geduld! Alles geregeld! Althans voor zover het nu alvast kan.

Voor het eerst vliegen, met medicatie!

Dan nog de brieven in verband met de medicatie van onze dochter, momenteel gebruikt ze geen dagelijkse medicijnen maar in het geval van ziekte moet zij medicijnen hebben. De medicatie bestaat uit pillen en injectievloeistof, er moeten dus ook spuiten en naalden mee het vliegtuig in.

De medicatie die we voor onze dochter hebben mag niet zomaar mee in de handbagage, daar moeten brieven voor komen. Inmiddels is ook dat geregeld, we kunnen weer iets afstrepen!

Verdere voorbereiding…

Binnenkort ga ik me maar eens verdiepen in wat we nu eigenlijk mee gaan nemen en hoeveel 23 kg is! En ook niet onbelangrijk, de koffers even opmeten of ze eigenlijk wel de goede maat hebben.

Heeft er nog iemand goede tips? Wat moet ik bijvoorbeeld echt meenemen voor de kinderen behalve de gebruikelijke spullen? Of moeten we nog ergens aan denken?