Air France airbus 320-200Vorige week schreef ik over de leuke dingen die dit jaar in de planning zitten! Dus ook vliegen, naar Parijs in ons geval. Voor ons hele gezin is het de eerste keer dat we vliegen! Je leest het goed, voor de eerste keer vliegen… maar wat nu?

Veel mensen zullen wellicht denken, jeetje nog nooit gevolgen? Hoe kan het? Nou ja, het heeft kennelijk nooit prioriteit gehad. En nu stappen we dit jaar dus in een Airbus A320-100 van Air France!

De eerste keer vliegen, help!

Mijn ouders hebben ons deze reis aangeboden, samen met mijn ouders boekte ik deze fantastische reis. Naar een poosje zoeken en kijken hebben we een complete reis geboekt, eerst een hotel kiezen en dan de vlucht… wat is haalbaar en wat is er mogelijk?

Een hele vroege vlucht lukt niet voor onze dochter, ze heeft opstart problemen en is niet vooruit te branden dan. Dus kozen we voor een vlucht half van de ochtend, zodat ook zij zich goed voelt. En dan, welke maatschappij? Uiteindelijk zijn de tickets geboekt bij KLM, uitgevoerd door Air France, in de loop van de dag kwamen alle bevestigingen binnen.

Bagage

We boekte vier tickets en een extra koffer, vijf dagen Parijs met twee kinderen.. dat redden we niet in de handbagage! Ook zoiets trouwens, ik had geen idee wat nu eigenlijk doorgaat voor handbagage. De eerste keer vliegen levert best nog wel wat vragen op, maar toch weer leuk om het uit te zoeken allemaal!


De koffer die we bijboekte in het ruim mag dus best groot zijn en gevuld mag deze 23kg wegen! Dan de handbagage, een puzzeltje want wat is een accessoire? Dat blijkt gewoon je (schouder) tas te zijn en dan mag je nog een kleine koffer. Eigenlijk best veel dus!

Tickets

Voor elk van ons hebben we inmiddels een e ticket ontvangen, inchecken en eventuele stoelkeuze is dertig uur voor de vlucht. Dus dat wordt even regelen een dag van te voren. En dan? Ik begreep dat je dan de boardingpassen kan uitprinten zodra je ingecheckt heb, dat zal ik nog even moeten ervaren tegen die tijd.

Voor alles is een eerste keer, zo ook dit soort dingen boeken, uitzoeken en uitvoeren… maar komt vast goed! Eerst nog een poosje geduld! Alles geregeld! Althans voor zover het nu alvast kan.

Voor het eerst vliegen, met medicatie!

Dan nog de brieven in verband met de medicatie van onze dochter, momenteel gebruikt ze geen dagelijkse medicijnen maar in het geval van ziekte moet zij medicijnen hebben. De medicatie bestaat uit pillen en injectievloeistof, er moeten dus ook spuiten en naalden mee het vliegtuig in.

De medicatie die we voor onze dochter hebben mag niet zomaar mee in de handbagage, daar moeten brieven voor komen. Inmiddels is ook dat geregeld, we kunnen weer iets afstrepen!

Verdere voorbereiding…

Binnenkort ga ik me maar eens verdiepen in wat we nu eigenlijk mee gaan nemen en hoeveel 23 kg is! En ook niet onbelangrijk, de koffers even opmeten of ze eigenlijk wel de goede maat hebben.

Heeft er nog iemand goede tips? Wat moet ik bijvoorbeeld echt meenemen voor de kinderen behalve de gebruikelijke spullen? Of moeten we nog ergens aan denken?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

14 comments

 1. In ieder geval iets om op te zuigen tijdens het stijgen en landen. Een zuurtje of zo. Vooral kinderen kunnen anders nog wel eens last van hun oren krijgen. Verder is vliegen hartstikke leuk. Ik hou van vliegen. Naar Parijs neem ik zelf trouwens liever de Thalys?

  1. Dank je!
   De reden van vliegen is dat onze dochter graag de wolken wil zien…. opa en oma besloten daarom ons te laten vliegen.

 2. De eerste keer dat we met de kinderen gingen vliegen kwamen we erachter dat onze jongste het erg fijn vond om een koptelefoon met rustige muziek op te hebben. Hij viel er mee in slaap, terwijl hij voor het opzetten van de koptelefoon niet stil te krijgen was.

 3. Wat leuk! Ik zou inderdaad bij het opstijgen en landen de kinderen iets geven waar ze op kunnen kauwen. Verder moet je vooral zelf niet in de stress raken want kinderen hebben dit snel door 😉

 4. Zoals hierboven al wordt gezegd is iets om op te kauwen inderdaad heel balangrijk. Tjah en verder hadden wij wel veel speelgoed en snoep in de handbagage. Indien je een ipad hebt lijkt mij dit ook wel handig.

 5. ooh boy, ik heb nog nooit gevlogen maar mijn vriend zijn stiefvader die vloog vroeger wel 4/5 keer per jaar voor t werk. Nu weet ik dat wij niet met kinderen ineens zullen gaan maar eerst met ons tweetjes…en misschien is dat zelfs niet nodig, hangt van onze bestemming vanaf natuurlijk 😉

  1. Op vakantie gaan is niet echt mijn hobby… we gaan nooit ver van huis en nooit lang…

   Dit reisje is wel bijzonder en stond op mijn bucketlist. Wolken van dichtbij bekijken, eiffeltoren, Disney en vliegen….

   Voorpret, ik denk vooral na 😉

 6. Wat spannend, zeg! Leuk om deze nieuwe ervaring met elkaar te kunnen delen. Jullie doen allemaal dus iets nieuws! Je bent goed bezig, met van alles uit te zoeken en te regelen. Dat zorgt er alleen maar voor dat je straks relaxter richting Parijs zult gaan.
  En voorpret gaat, bij mij in ieder geval, vaak samen met alles tot in de puntjes goed geregeld willen hebben.

  Ik zou, zoals anderen al als tip hebben meegegeven, kauwgom meenemen om op te kauwen. En iets meenemen wat jullie kunnen doen in het vliegtuig; lezen, muziek luisteren.
  Ik neem in mijn handbagage vaak een setje kleding en ondergoed mee. Je hoort wel eens dat een koffer van een reiziger kwijt raakt. Dan heb je in ieder geval een schoon setje. Nu zal dit niet zo snel voorkomen. Maar je weet maar nooit (zeg ik niet om je “bang” te maken, hoor).

  Kleine flesjes douchegel en shampoo meenemen, scheelt weer wat gewicht.
  Je hebt ook van die leuke boekjes voor steden/landen. Daar vind je de nodige info over bezienswaardigheden. Vaak zit er achterin het boekje ook nog een plattegrond van de stad. Handig om mee te nemen.

  Leuk, leuk, leuk! Gaat vast een gave ervaring worden voor jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge