EHBO, Reanimatie en AEDVoor één van mijn vrijwilligers ‘banen’ heb ik samen met nog wat vrijwilligers een opleiding EHBO, reanimatie en AED gedaan. Onze organisatie is daarmee gecertificeerd, een goede en positieve bijkomstigheid. Daarnaast weet je maar nooit waar het verder goed voor is! Hoe mooi is het dat als het nodig je mensen kan helpen? 

Weer leren…

Het was lang geleden dat ik geleerd heb, het was weer even wennen aan ‘leren’ met een boek voor mijn neus. Daarnaast heb ik te kampen met faalangst waardoor het ook niet echt vanzelfsprekend is dat het me goed af gaat. Het leren gaat overigens wel prima… ik leer vaker en intensiever als een ander, maar het resultaat ben je nooit zeker van in mijn geval!

In mijn geval kan je er uren, dagen, weken of maanden aan zitten te leren en het echt goed weten, maar als je er dan zit gaat het mis. Dat zou niet de eerste keer zijn geweest!

EHBO, Reanimatie en AED, het ging…

Verschrikkelijk chaotisch… wat een rottig iets! De eerste cursus/examen dag was ik een chaoot eerste klas, had slecht geslapen ik was de lesstof ‘kwijt’, telkens dwaalde mijn gedachte af en gooide ik ook nog koffie over mijn lesboek. Juist, typisch Nathalie in de stress.

Dag twee, een maand later ging een stuk relaxter, ik had meer zelfvertrouwen ondanks dat ik er minder tijd in had gestopt als de eerste keer. Maar deel één haalde ik met acht fouten en deel twee met één foutje, dus ik mag niet klagen!

Ik ben blij dat ik het gedaan heb, nu is het een kwestie van bijhouden en wellicht nog uitbreiden met kinder ehbo. Als er nu iets is zou ik moeten weten hoe ik moet handelen, wie weet kan ik mensen helpen, zonder deze opleiding zou ik alleen maar kunnen toekijken.

Heb jij je EHBO en/of je reanimatie? Heb jij al wel eens iemand geholpen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge