Zo ongeveer twee keer per jaar trekken we de portemonnee flink open, twee paar schoenen voor beide dames. Voor geen van beide slagen we bij de grotere ketens, Scapino of van Haren lukt gewoon niet. De schoenen zijn meer van kunststof als van leer, niet handig met de zweetpootjes van onze jongste… daarnaast zijn ze slecht te poetsen als ze beschadigen. Wat ook wel een ding is, is de grofheid die we toch vaak zien bij de wat goedkopere schoenen en het minder fijne voetbed dat voor onze oudste wel van belang is. Nu is onze favoriete schoenwinkel gestopt… Help wat nu??

Onze oude vertrouwde schoenenwinkel Spoenk

Vanaf dat we kinderen hebben gingen we meestal met ze naar de kinderschoenenwinkel Spoenk in Wageningen, in het begin op de Churcillweg en later op de Nieuwstraat. Vorig jaar vertelde ze dat ze gingen stoppen, balen!! Niet leuk! Jaren hebben ze ons heel goed geholpen en ons uit de brand geholpen met lastige maten en voetjes, helaas is dat tijdperk nu voorbij. Ze waren altijd onze ‘hofleverancier’ en hier en daar kochten we er ergens anders eens iets bij, maar zelden kregen we zo goed advies en werd er zo goed gekeken als bij Spoenk.

Nu de meiden toch echt weer nieuwe schoenen nodig hadden hebben we gekeken waar we heen zouden gaan, eerst dachten we aan Ziengs of Haagsman in Wageningen… maar onze ervaring daar waren niet zo heel fijn. Wel veel schoenen maar niet in de smaak van onze meiden of het paste domweg niet, ook al eens schoenen gehad die helemaal niet goed bleken te passen achteraf gezien of na het inlopen echt veel te groot bleken te zijn.

Afgelopen zomer hadden we een hele goede ervaring bij een schoenen winkel in Schagen, super goed werden we geholpen. Zelfs de zool van de schoen werd helemaal aangepast naar de voet van onze oudste omdat het voetbed niet goed aansloot bij haar voeten. Hoe goed kan een service zijn? Maar om nu elke keer die kant op te gaan is een beetje te gek, dus zochten we een alternatief.

Details van nieuwe winterschonen dochters

Bij het rondvragen in onze vriendenkring en bij familie kwam regelmatig Bovendeert te sprake, ik besloot met de meiden die kant op te gaan. Het is altijd een beetje kijken dat we op tijd gaan, de ervaring leert dat veel gezinnen rond of net na het ontvangen van de kinderbijslag op schoenenjacht gaat waardoor de keuze flink krimpt. Wij proberen dan ook daarvoor al schoenen te kopen voor de meiden!

Nieuwe winterschonen voor de meidenEn we zijn geslaagd deze rit! Beide dames twee paar halfhoge laarsjes, ieder een paar met ‘bling-bling’ en een paar stoere stappers! De meiden zijn klaar voor het de komende maanden!

Binnenkort nog voor ons zelf op pad…. dat is een grotere klus vrees ik, voor mezelf mag het vooral niet te duur zijn en toch wel ‘okay’ zitten.

Jullie al de schoenen voor de hele familie binnen? Of heb je nog wat staan?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

9 comments

  1. Dit weekend net geslaagd voor mijn dochter gelukkig. Wel bij Van Haaren, maar dat was de enige winkel waar ze iets leuks zag.

    Fijn dat je een goede schoenenwinkel hebt gevonden, want dat is nog helemaal niet zo makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge