Ergeren aan je kinderen doe je zo!!Hoera, ook hier is de vakantie begonnen! Zes weken lang geen wekker, geen school, geen lunchtrommels, geen is het vandaag een speeldag of moeten we naar de BSO en 6 weken lang later naar bed dan eigenlijk goed voor ze is. En hoewel iedereen toe is aan vakantie beginnen de eerste fronsrimpels zich te zetten in mijn gezicht en krijg ik spontane zeurbulten op mijn rug. Want los van dat wij natuurlijk de meest leuke, lieve spontane tweeling hebben die er bestaat, zijn ze ook recalcitrant, eigenzinnig en soms wel achter het behang te plakken. Hierbij dan ook mijn ergernis top vijf, maar het hadden er ook gerust tien kunnen zijn 😉

Nummer één, ik verveel me…

Ergeren aan je kinderen doe je zo!‘Mam ik verveel me’, ‘mam ik heb helemaal niets te doen’. ‘Mama iedereen heeft het leuk behalve wij’.  Dit is echt mijn grootste irritatie factor. Ze vergeten gemakshalve dat we een zwembad van twee bij drie meter in de tuin hebben staan. Een trampoline die zo ongeveer de halve tuin in beslag neemt. We hebben zelfs de tent opgezet, omdat ze graag willen kamperen.

Ze hebben schommels, een schommelnest om nog maar te zwijgen van alle Playmobil, barbies, LEGO en knutselspullen. Echt ik denk dat de Intertoys jaloers is op onze zeer uitgebreide collectie en thuis noemen we onze tuin al gekscherend het waterparadijs. Onze buurjongen weet de weg feilloos te vinden in onze tuin, nu onze eigen ik verveel me zo tweeling nog.

Serieus hier roept verveling geen creatief proces op zoals alle pedagogische vakbladen verkondigen (en daarbij ik ook ooit tegen al die ouders op mijn werk) ‘joh lekker laten vervelen daar krijgen ze inspiratie van om mooie dingen te maken’. het enige wat ze hier (af) maken is elkaar.

Nummer twee, wat een troep!

Troep troep troep, overal troep. Geregeld loop ik hier rond verdorie (dit is de nette variant) ik lijk assepoester wel. Als de kinderen op school zijn is het een oase van reinheid en orde. Maar ze zijn nog niet binnen of daar ligt een jas, daar een tas om maar te zwijgen over al die werkjes, tekeningen, schoolboekjes en dergelijke wat ze mee krijgen van school en de BSO.

Misschien toch eens vragen of ze die kleurplaten en tekeningen ook digitaal kunnen aanleveren ;-). Nu in de vakanties is het helemaal een slagveld. Ik betreed onze woonkamer vaak al in legerkleding en met camouflagestrepen op mijn wangen, want het is een ware survival of the fittest en jullie hebben vast al door wie de verliezer is hihi.

Nummer drie, Mam….

Ergeren aan je kinderen doe je zo!Mama kijk eens, mama, mag ik een ijsje, mama wil je een spelletje doen, mama ik heb dorst, mam ik ben moe, mam wat eten we, mam ik ben een zeemeermin, mam kijk ik kan een kunstje, mam kun je even kijken, mam vind jij de tandarts aardig, mama penis is een net woord voor piemel hé?

Mam, mam, mam. Maandag zaten we dus in de auto naar de tandarts en in die vijf minuten hebben ze 28 keer mam gezegd. En weet je pap zat er gewoon naast. Prins heerlijk te genieten van de airco en een lekker muziekje.

 

Nummer vier, stelletje treuzels!

Ergeren aan je kinderen doe je zo!Treuzelen, maar dan vooral treuzelen wanneer het hen uit komt. Als ze moeten tandenpoetsen, als ze moeten slapen wanneer ze naar school gaan. Nou ja eigenlijk altijd wanneer er enigszins wat haast is geboden is net hun Duracell batterij leeg. Ik overweeg nu om structureel wat pepers in de koelkast te bewaren voor als we echt haast hebben 😉

Het grappige is dat wanneer we wat gaan doen voor onze luie apen, dat ze opeens energie voor tien hebben. Vorige week op de laatste schooldag inclusief stormbaan en waterspelletjes, zat onze meneer om zeven uur al gewassen en gestreken klaar. Hij had zelf al crackers gesmeerd en water gepakt. Ik wist niet wat me overkwam. Wel fijn te weten dat we ze met een gerust hart naar groep vijf kunnen laten gaan en niet zoals ik wel eens opper naar de kleuterklas.

Nummer vijf, woordenschat?

Of nummer vijf nu de juiste normering is voor deze ergernis weet ik niet, hij had ook zo maar op één kunnen staan maar sinds onze kinderen naar de bassischool gaan is hun woordenschat flink uitgebreid en dan vooral met woorden, waarvan mijn oren gaan klapperen. En assertief is leuk maar als ze bij wijze van spreken de assertiviteitsdocent nog wat kunnen leren dan klopt er volgens mij iets niet helemaal.

Tegenwoordig regeren we met de harde hand hier in huis. En nee, jullie hoeven het AMK niet te verwittigen de harde hand is een week geen tablet. Echt zonder WIFI zijn ze nergens! En nu dus maar hopen dat het creatieve proces zijn zegen viert. Al hebben ze daar volgens onze tweeling ook YouTube bij nodig. Want daar staat wel op hoe je dinosaurussen kunt vouwen van papier.

Ik ben benieuwd na jullie irritatie top vijf, tien twintig of vijftig mag ook 😉 Ik ben er namelijk al wel achter dat het gras bij de buren echt niet groener is, maar het is zo fijn af en toe te horen dat je niet de enige moeder bent, die zich om drie uur al verheugd op een glaasje Hugo met heel veel ijs. Immers stoom uit je oren moet je koelen.

Vertel! Wat zou jouw irritaties?

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

2 comments

  1. Was gerust, je bent niet de enige. Enerzijds vind ik het heerlijk: geen gesjees naar sporten, zorgen dat alles op tijd op school komt, anderzijds is een rustig kopje koffie een zegening in schoolvakantie… ik ben dol op ze, en een rustig ritme is ook wel lekker, anderzijds is het als ze naar school gaan ook wel weer heel erg rustig. En je stukje van 28 keer mam en pap zit er naast, ik heb er erg om moeten lachen.. zo herkenbaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge