Facebook - social mediaHet was weer feest op Facebook, ik verzamelde weer wat berichten die opvielen en Facebook vulde. Een hond zou niet meer mogen blaffen, anders doen ze er wat aan en wat maak je als eerste open als je ouders aanbellen? Maar ook mag je, je 2de, 18de of 21ste foto laten zien die op je telefoon staat, want het is zo gezellig…. 

De 7de foto van je mobiel

Okay, het is best grappig om te zien welke foto mensen als 2de op hun telefoon hebben staan. Maar denk je dat mensen de werkelijkheid laten zien als dat toevallig een foto is die ze niet past? Of die ze beter niet kunnen laten zien?

Hieronder twee van de vele varianten die ik ben tegengekomen op Facebook, je hebt ze dus in verschillende vormen en welke foto kan per bericht anders zijn.

“En echt niet valsspelen hè!! Bij mij kan alles .

LEKKER GEK…plaats de 18de foto van je telefoon/tablet in een reactie hieronder. Wat het ook is. Niet valsspelen! Dan copieer en plak je dit als je eigen status met het getal wat ik je geef 😁

PLEASE let this get weird… Upload the 18th photo in your phone. No matter what it is. No cheating! Then copy and paste this as your status with the number I give you! 😉”

of een andere variant:

Zit het geheugen van je telefoon ook zo snel vol Door alle foto’s die je maakt? Bij mij in ieder geval wel!

DOE EENS LEKKER GEK… plaats de 2de foto van je telefoon/tablet in een reactie hieronder. Wat het ook is. Niet valsspelen! Dan kopieer en plak je dit als je eigen status met het getal wat ik je geef ” 

Nog een reageer spelletje, deze in verschillende varianten komt telkens voorbij!

“Mijn deur is altijd open, de koffie is altijd klaar en de woonkamer is altijd warm. Als één van mijn vrienden wil praten, zijn ze altijd welkom. Het is niet goed om in stilte te lijden. Ik heb frisdrank in de koelkast, thee & koffie in potjes en ik zal er altijd zijn…. je bent welkom, altijd!

Wil tenminste één persoon dit bericht kopiëren en ook plaatsen (niet delen)? Ik probeer te laten zien, dat er altijd iemand is die luistert..”

Lama vriendjes

Een spelletje op zijn tijd is best leuk… maar om nu de hele tijdlijn vol te hebben met dit bericht? En te zien dat al mijn Facebookvrienden zijn getransformeerd naar lama’s? Dat hoeft van mij niet hoor!

Het bericht wat ik tientallen keren ben tegen gekomen:

“Ik heb mijn profiel foto veranderd in een lama omdat ik een uitdaging heb verloren.

De uitdaging: Los dit raadsel op. Als je het mis hebt zet je een lama als profielfoto voor 24u

Alleen mee doen als je ook echt bereid bent je profiel foto te veranderen.

Het antwoord zet je in een privé bericht en ik vertel je dan of het goed is.

Het raadsel:
Het is 3u in de ochtend, je ligt te slapen en je ouders bellen aan om met je te komen ontbijten. Je hebt aardbeien jam, honing, brood en kaas
Wat maak je als eerste open?
Graag je antwoord via privé bericht en niet onder dit bericht, om het leuk te houden voor iedereen.
Als er iemand is die het goed heeft, zal ik diegene hier in taggen.
Succes”

Nu vraag ik me toch iets af… zijn mijn vrienden niet zo slim of lezen ze niet goed genoeg?

 

Een oude vertrouwde… WhatsApp

Whatsapp betalend, blauwe stipAl een poosje was deze uit beeld, maar ik werd er weer door middels een berichtje op Facebook en mijn WhatsApp aan herinnerd! O, ja… er zijn dus nog steeds mensen die dit geloven! Omdat mensen het geloven krijg ik van sommige mensen voor het eerst in mijn leven een WhatsApp berichtje, wat een eer!

 

 

Scroll niet voorbij zonder Amen

Er staan talloze berichten op Facebook waarbij opgeroepen wordt om Amen te typen onder een foto van een ziek kind, overleden kind of wat dan ook. Veel van deze berichten schijnen Hoax berichten te zijn, er zijn zelfs mensen die op hun Facebookprofiel alleen maar van dergelijke berichten delen.

Er zijn veel bevestigingen dat kinderen inmiddels al langere tijd overleden zijn, kinderen met een heel ander verhaal en ga zo maar door. Meer informatie over deze vorm van ‘Hoax’ kan je hier lezen.

Honden het zwijgen opleggen

Lekker Wonen - Hoax_blaffende hondenBlijft bijzonder dergelijk oud nieuws van het type ‘klikbericht’ dat dan toch weer wordt gedeeld door meerdere mensen. Als je doorklikt naar het bericht op de site van Lekker Wonen zie je al zo dat het niet klopt.

Bij wat nazoeken blijkt het om een oud, onjuist bericht te gaan. Het bericht van Roemeense afkomst en het was begin 2016 ter sprake. Een raadslid uit de stad Medias diende een voorstel in dat overlast gevende honden aan de stembanden zouden worden geholpen zodat ze geen of nauwelijks geluid meer kunnen maken. Dit idee werd al snel verworpen, maar het kreeg de nodige aandacht.

Lekker Wonen heeft het gebracht als een actueel bericht, al is het bericht wel zeer opvallend gezien de tekstuele fouten.  Ook hier gaat het dus meer om de ‘sensatie’ als het werkelijke bericht.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd… heb jij nog dergelijke berichten voorbij zien komen op Facebook? Of heb je er misschien zelfs wel ééntje gedeeld? Laat het me weten! 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

8 comments

 1. Tegengekomen ja, Gedeeld nee, Me er aan storen heel soms, maar dan bedenk ik me dat Facebook een openbare social media is, wat betekent dat als ik het niet meer wil zien ik afscheid moet gaan nemen van of Facebook of mensen die die onzin maar blijven delen.
  Ik laat het maar zo als het is en scrol het voorbij.

  1. Soms zijn dingen leuk…
   Waar ik me echt aan irriteer zijn de nepberichten die mensen delen zonder er over na te denken.

   Denk er inderdaad ook steeds vaker over na om te stoppen met mijn privé Facebook account om die reden.

 2. Ik vind Facebook nog altijd niet zo leuk maar toch heb ik een profiel en een pagina voor mijn blog. Het is vooral veel ruis vind ik en sommigen mensen gaan tekeer daar, niet normaal.

  1. Als mensen achter een pc zitten dan durven ze wel 😉

   Facebook is ook niet mijn favoriet, mijn privé account is behoorlijk rustig. Dat is wel eens anders geweest, maar het is gewoon niet ‘mijn’ ding.

 3. De deur staat altijd open, de koffie is (niet) altijd klaar (maar zo gemaakt) en de woonkamer is altijd warm(over de rommel kijk je maar heen). Als één van mijn vrienden wil praten, zijn ze altijd welkom. Het is niet goed om in stilte te lijden. Ik heb frisdrank in de koelkast, thee & koffie in potjes en ik zal er altijd zijn … je bent welkom, altijd!
  Wil tenminste één persoon dit bericht kopiëren en ook plaatsen (niet delen)!! Ik probeer te laten zien, dat er altijd iemand is die luistert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge