Okay, ik geef toe…. het is al weer een poosje geleden, maar soms blijft een blog liggen tot een later moment! En dat moment is nu voor de blog over ons uitje naar de film De Kleine Prins. We gingen in de première week, het leek ons een leuke film met een mooie boodschap. Daarnaast was het echt de allerlaatste dag voor de meiden weer naar school moesten, dus een soort van afsluiter!

Het verhaal van De Kleine Prins kende ik al wel, de meiden nog niet en manlief ook niet…. en aangezien de andere films niet echt geschikt waren bevonden besloten we hier naar toe te gaan. Mooi op tijd waren we in de bioscoop, eigenlijk gewoon vroeg! We houden ervan om erg op tijd ergens te zijn, kunnen we nog even rustig zitten en wat drinken.

Bioscoopkaartjes

Zo gezegd, zo gedaan! We kochten kaartjes en liepen door naar de koffie en limonade, we namen koffie en de kids chocolademelk. Natuurlijk gingen de dames ook voor wat lekkers, heerlijke Pringles (die ze eigenlijk nooit opeten, maar dat terzijde).
Na een half uur mochten we zaal 7 in, het was niet druk in de zaal het was nog redelijk vroeg en mooi weer. De lampen gingen uit en daar kwam het verhaal. Na een poosje begon onze jongste te huilen, zij vindt zo ongeveer alle films spannend zo ook deze!

Over De Kleine Prins

Voor wie het niet weet, het boek De kleine prins is geschreven en geïllustreerd door Antoine de Saint-Exupéry en uitgebracht in 1934. De kleine prins is een kinderboek, maar het boek kaart verscheidene diepzinnige en idealistische punten aan over het leven, die door het hele boek verweven zijn.

In het boek stelt de schrijver zichzelf voor in de Sahara, waar hij een jonge buitenaardse prins tegenkomt. In hun gesprek openbaart de schrijver zijn eigen visie op de eigenaardigheden van de mensheid. Hij laat de eenvoudige verstandigheid zien die volwassenen lijken te vergeten wanneer ze opgroeien.

Het prinsje woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkanen, waarvan er twee werken. Hij brengt de dag door met het zich ontfermen over zijn planeet en het uitroeien van apenbroodbomen, die steeds weer als onkruid uit de grond schieten en zijn planeet uit elkaar kunnen scheuren indien hij ze zou laten groeien. Op een dag verlaat de prins de planeet, om te gaan kijken hoe de rest van het heelal eruit ziet, en hij bezoekt verschillende andere planeetjes. Elk van die planeetjes wordt bewoond of beheerst door een volwassene die zichzelf op een of andere manier belachelijk maakt.

Bron: Wikipedia


Over de film

Deze film is geregiseerd door Mark Osborne, maar heeft van een mooi wereldbekend boekje een mooie film weten te maken! De kleine prins is gemaakt als kinderboek, het is geen uitgebreid verhaal…. als je in wat dieper kijkt gaat het veel verder als een kinderboek.

De film begint met het bekende begin, een tekenaar tekent een olifant in een boa constrictor… daarna gaat het vrij snel over in een ‘moderne’ animatiefilm, een geanimeerd meisje dat moet leren dat er belangrijkere dingen zijn als studeren en een succesvolle toekomst.

De piloot uit het boek, die inmiddels bejaard is en een beetje gek, sluit vriendschap met het meisje uit de film. Het meisje wordt in een soort keurslijf geduwd, haar leven is gepland en uitgestippeld door haar moeder. Ze verhuizen en ze ontmoet haar nieuwe buurman. Haar buurman, de piloot verteld haar het verhaal over de kleine prins en daarmee krijgt het leven van het meisje een andere wending.

Het originele verhaal is opgenomen in een nieuw verhaal, het oude maar originele verhaal is herkenbaar in de film door een wat ‘ouderwetsere’ film. Het verhaal dat het verhaal van de kleine prins vertelt is echt een moderne, geanimeerde tekenfilm.

De kleine prins , animatie  Kleine prins tekenfilm

De twee werelden van zowel het oude als het nieuwe verhaal passen goed bij elkaar, de grote thema’s (fantasie, vriendschap en geluk) uit De Kleine Prins komen weer terug in het verhaal en de wereld van het kleine meisje.

Wij hebben met het gezin genoten van de film, ondanks dat de jongste het spannend vond hebben we ook gelachen en vinden ze de film mooi! Ik vermoed dat deze op dvd ons huis in komt op termijn!

Nog iets grappigs, ik was actief op instagram over De Kleine Prins en toen kreeg ik er een nieuwe vriend bij! Samen met mijn dochters kijk ik regelmatig op Instagram naar de foto’s van De Kleine Prins!

In de film zegt de vos tegen de kleine prins ‘alleen met je hart kun je goed zien’, toch iets om over na te denken!

Ken jij het boekje of de film?
Kijk jij met je hart?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge