Favoriete kinderboekVorig jaar begon ik ooit aan de #30dayblogchallengeNL, maar nooit maakte ik hem af! Toch was ik al eens begonnen aan het onderwerp “Favoriete kinderboek” en vandaag besloot ik dit artikel af te maken. De reden? Afgelopen weekend kwam in eens dit onderwerp ter sprake! We hadden het over favoriete kinderboeken bij de jongste, zij had eigenlijk geen favoriete boek. Ik had dat als kind wel, al is dat niet geweest toen ik zes was vermoed ik!

Boeken… ik heb ze verslonden! Hele series van Kluitman, van Foortje Bellefleur, balletclub de Zwaantjes, Romana en Ragebol tot Bianca te paard en Maaike en Kwispel. Prachtige, leuke en fijne boeken… maar er sprongen destijds toch andere boeken uit! Eerst terug naar mijn Peuterjaren!

Nijntje aan zee

op een dag zei vader pluis
wie gaat er met mij mee

naar de duinen en het strand
en naar de grote zee

ik riep nijn, ik ga wel mee
hoi hoi, dat vind ik fijn
dan neem ik ook mijn emmer mee
voor als er schelpen zijn

(Bron: Nijntje aan zee)

Wie kent dit boekje niet? Het was veruit mijn favoriet toen ik klein was… ik denk dat mijn moeder het boekje wel eens weg heeft gelegd. Dit boekje moest vaak voorgelezen worden, de tekst kende ik uit mijn hoofd met de bijbehorende plaatjes.

Beide dochters hebben het boekje dat ik vroeger las ook gehad, de oudste vond Nijntje nog wel leuk de jongste niet zo… wat was dat jammer! Nijntje aan zee was absoluut mijn favoriet als peuter en kleuter!

Alleen op de wereld

Favoriete kinderboek Als ik het me goed herinner heb ik dit boek van opa Jansen of van mijn opa en oma gekregen. Het boek las ik en ik was in tranen, het heeft me geraakt en het heeft indruk op me gemaakt. Het boek lees ik meerdere keren en ik gebruik het voor een boekbespreking, later heb ik twee verschillende boeken van Remi. Eén van de boeken heeft grote prenten erin en de ander is een geschreven boek met een enkele schets.

Wat was jouw favoriete kinderboek?

 

Dit is een artikel naar aanleiding van de #30DayBlogChallengeNL die HareMaristeit lanceerde.

#30dayblogchallengeNL

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge