Me before you - de filmDe film Me before you mocht ik vorige week tijdens een lady’s night in CineMec Ede alvast bekijken. Wat een mooie en liefdevolle film, ik geef direct toe echt veel diepgang zit er niet in. Me before you is een ontroerende romantische film met hier en daar wat humor!

Een goed gemaakte film met verdrietige en mooie dingen, maar ook de grappige stukken! Will Traynor is een behoorlijk bot maar ook gevat personage, ondertussen zorgt de kledingkeuze van Louise tot leuke momenten.

De ontmoeting…

Zakenman Will Traynor wordt aangereden door een motorrijder, hij raakt verlamd door dit ongeval en wordt een andere man als dat hij ooit was.

Louisa (Lou) Clark woont bij haar ouders en werkt in een plaatselijk café. Op een dag wordt ze op staande voet ontslagen, ze gaat op zoek naar een andere baan om haar familie financieel te kunnen blijven ondersteunen.

Ze komt terecht bij de familie Traynor, de moeder van Will neemt Louisa aan. Al snel komt Louisa er achter hoe de verlamming van Will een sarcastische man heeft gemaakt met suïcidale neigingen. Will heeft de wens om euthanasie te laten plegen in Zwitserland.

Romance

Dat er in de film een romance ontstaat tussen de twee hoofdpersonen is voor de hand liggend. Gedurende film groeien ze langzaam maar zeker naar elkaar toe, de twee hoofdrolspelers laten een mooie en natuurlijke chemie zien.

Will is een starre jonge man, die het leven niet zo meer ziet zitten en het plan heeft euthanasie te laten plegen. Louise probeert dit te voorkomen door hem de leuke dingen van het leven te laten inzien, ondertussen groeit de liefde voor elkaar. Dit zorgt echter niet voor verandering in de wens van Will.

Einde…

Me before you - de filmNa een prachtige vakantie waarbij veel lief en leed passeert en de liefde duidelijk boven komt drijven reist het gezelschap terug naar huis, Louise vertrekt boos en teleurgesteld naar huis.

In de tussentijd vertrekt Will met zijn ouders naar Zwitserland, hij zal daar euthanasie laten plegen. Op het laatste moment besluit Louise naar Will te gaan om bij hem te zijn.

Hij laat haar een brief en financiële middelen na, om dingen te ondernemen en te kunnen zijn wie ze is.

Besef

Uiteraard besef ik me dat het een behoorlijk cliché verhaal is. Daarnaast heb ik begrepen dat er veel kritiek op deze film is geweest in het buitenland, mede door het ‘gebrek’ aan inleving van de filmmakers.

Doordat de voorgeschiedenis in een soort van sneltreinvaart, lees te compact is opgenomen in de film zou het voor kijkers onduidelijk kunnen zijn dat er suïcidale neigingen zijn. Daarnaast is er discussie over het euthanasie plegen, dat ligt in veel landen gevoelig.

Ga jij wel eens naar de film? Zo ja, wat voor een films hou je van?

 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

    1. Dat is het dubbele in deze film! De man zit in een rolstoel door een dwarslaesie… ik kan begrijpen dat het voor mensen met een beperking anders ervaren kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge