Lopen... het fijnste? De rustige, wakker wordende natuur... heerlijk!Het is januari! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen! En welk ander goed voornemen kan ik hebben als gezonder leven, fitter worden en afvallen? Tja… geen andere voornemens dus! Uiteraard genoeg wensen, maar ook ik heb geen invloed op alles, daarom begin ik maar bij mezelf! De laatste update is van begin november 2017, al weer twee maanden geleden. Hoog tijd om je bij te praten!

In de update van november 2017 vertelde ik dat het hardlopen even niet zo best ging maar dat ik weer gestart was. En dat was inderdaad was, het was ook van korte duur! Door alle drukte viel het niet mee om het vol te houden en werd het echt steeds minder. Maar ik liep en bewoog nog wel, dat dan weer wel!

Lopen viel niet mee…

Echt wat een hoofd... maar ik ben aan het lopen! Al was het heel koud en heel glad!De draad van het lopen pakte ik op zich wel weer redelijk makkelijk op, maar het volhouden tussen alle drukte en afspraken door viel me vies tegen! In november waren we veel op de Speelgoedbank aan het werk maar waren er ook heel veel afspraken.

Net als het lopen lukt het dansen ook niet in die periode, te veel te doen en te weinig puf en tijd om voor mezelf in beweging te blijven. Als ik één keer per twee weken en soms één keer per week de tijd en energie had om te gaan lopen mocht ik blij zijn! Zelfs mijn vrijdagochtend loopje was vaak niet haalbaar door allerlei zaken.

Wat dan?

Eind november heb ik me maar neergelegd bij het feit dat het lopen niet vaak zou gaan gebeuren tot het nieuwe jaar. Het duurde even, maar okay… het is niet anders! Met het idee dat ik op dat moment tien kilo kwijt was en de trap weer normaal op kon lopen maakte me wat rustiger.

Maar hoe verder? Ik besloot vaker te lopen naar locaties waar ik naar toe moest, dat nam iets meer tijd in beslag maar minder als dat ik een aantal keer per week ging lopen. Daarnaast ben ik nog strakker op mijn eten gaan letten, nog wat strenger als voor november.

De komende tijd?

Theoretisch moet het nu wat rustiger worden, in ieder geval in de maand januari. Eerlijk is eerlijk het werk is nog wel druk en ik heb het in mijn hoofd gehaald om ondernemer te worden, ook dat kost tijd en energie. Maar al loop ik maar één keer per week, ik wil gewoon weer gaan lopen en het liefst alleen. Al is het maar wandelen, genieten van de natuur ik kan daar erg van genieten.


Ik kan dan ook niet wachten tot het straks weer langer licht is, dan kan ik ook s’avonds gaan lopen en hopelijk kan ik dan mijn conditie weer wat gaan opbouwen. Al ben ik inmiddels wel het geloof kwijt in het feit dat ik ooit ook maar een aantal kilometer achter elkaar zou kunnen hardlopen. Het lopen en blijven lopen is het voornaamste, in beweging blijven.

Daarnaast is het de bedoeling dat ik vanaf volgende week ook weer ga dansen, dus ook dat is beweging! Zolang ik de vrijdagen nog beschikbaar heb wil ik dan gaan lopen, al is het maar een rondje van een kilometer of drie, alle beetjes helpen!

Fitter worden en afvallen

Ondanks dat ik niet echt wat aan mijn conditie heb gedaan de afgelopen maanden is mijn gewicht wel gezakt! Sterker nog… ik ben in 2017 gewoon twaalf kilo afgevallen! Yes! Best netjes toch? En ja.. het is ook wel te zien, gelukkig!

Fitter worden... ja ik ga minder wegen en voel me ook wel wat slanker, maar ik schaam me nog altijd voor mijn lijf.
Het afvallen gaat nu erg langzaam. Deels omdat ik minder beweeg maar ik merk ook dat het nu gewoon lastiger is. De eerste tien kilo ging als een tierelier, in het begin soms een kilo per week, toen een kilo per maand en nu verwacht ik dat het nog langzamer zal gaan. Nu hou ik in mijn hoofd dat het prima is, zolang het er maar afgaat!

In november schreef ik dat ik nog minimaal 12 kg wilde afvallen, liefst nog zo’n 15 kg. Het doel is nu, alsnog om minimaal 12 kg af te vallen. Of ik het in 2018 ga redden? Dat denk ik niet… Dit jaar wil toch echt minimaal 7 kg kwijt, elke kilo meer is mooi meegenomen. De rest blijft dan staan voor 2019!

Reacties…

De afgelopen tijd valt het mensen op dat er kilo’s zijn verdwenen, dat is fijn en geeft alleen maar meer motivatie om nog meer af te vallen. Soms is het gewoon leuk om te horen dat mensen het aan me zien! Het werkt zo motiverend!

En ja.. ik zie het zelf ook wel, als ik in de spiegel kijk ben ik een beetje blijer met mezelf al schaam ik me nog altijd voor mijn lijf. Ik hoop dat het ooit zover komt dat ik een wat meer ‘comfortabel’ gevoel krijg, wie weet!

Heb jij hetzelfde voornemen als dat ik heb? Ook conditie opdoen en afvallen? Laat het me weten misschien kunnen we elkaar een beetje steunen!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

7 comments

  1. Super goed van je! !! Gewoon zo doorgaan en als je niet afvalt moet je in ieder geval zorgen dat je niet aankomt!
    Je bent heel goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge