Steeds vaker komt de zon te voorschijn en tikt het kwik de 20 graden aan, met soms al uitschieters tot vijventwintig graden. De barbecue is weer afgestoft en uit de garage gehaald en het gas weer aangesloten. Op warme dagen zijn we al snel geneigd een stukje vlees te bakken, maar afgelopen week koos ik er voor om een lekkere koude couscous salade te maken. Vegetarisch, fris en super lekker.
Zonder pan aan de slag
Dit recept is er één van mijn zus, maar ook hier staat hij geregeld op tafel. Lekker met een stukje Turks brood erbij en wat zelfgemaakte tzatziki. Heerlijk, maar ook tijdens een barbecue kunnen je hem prima serveren. Het is echt een salade die van alle markten thuis is. Simpel, snel en zonder dat er een pan aan te pas komt (scheelt ook weer in de afwas)
Wat heb je nodig voor de couscous salade?
* zakje couscous
* klein blikje mais
* potje doperwtjes
* feta
* bosje munt
* 1 paprika
* citroen
* eetlepel olijfolie
* rood uitje
Aan de slag!!
Couscous salade is onmeunig makkelijk te maken. Voor 2 personen heb ik ongeveer één grote kop couscous gebruikt. Dit houdt in op één kop Couscous gebruik je dezelfde hoeveelheid kokend water. Dit gooi je bij elkaar in een bak, een eetlepel olijfolie erbij en 5 minuten onder een theedoek laten staan. Af en toe roer je de couscous even los van elkaar.
Ondertussen heb ik de paprika en het rode uitje in blokjes gesneden en heb ik de mais en doperwtjes afgespoeld. Na vijf minuten kan je dit door de couscous mengen. Dan trek je de muntblaadjes van de steeltjes af en na het wassen kun je de munt iets fijner snijden. Zelf hou ik van grovere stukken munt, Martin daarentegen snijd de blaadjes nog wat fijner.
Dan komen we aan bij mijn favoriete onderdeel, de feta. Je kan zoveel feta toevoegen aan de couscous salade als je wilt, ik heb dit keer gekozen voor een half blok, maar kijk vooral wat er bij jullie smaak past. Als laatste besprenkelde ik de salade met het sap van een halve citroen. Alles even goed mengen en je salade is klaar.
Zo heb je in een handomdraai een heerlijke koude salade die toch goed vult en nog lekker smaakt ook. Ik vind het persoonlijk een heerlijke plaatsvervanger voor de barbecue, helaas ben ik wel de enige in huize Eising die er zo over denkt ;-).
Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).
Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.
Geef een antwoord