FC Wageningen ging in 1992 failliet en verdween uit de eerste divisie, ik was slechts 11 jaar oud maar thuis werd er regelmatig over FC Wageningen gesproken. In 1992 was het over voor de betaalde voetbalclub FC Wageningen, WVV Wageningen het amateur gedeelte bestaat nog altijd en voetbalt op de Zoom. Het stadion was er slecht aan toe, maar vrijwilligers knapte het op, de tribune, de kassa’s en wat andere zaken van ‘toen’ zijn er nog. En toen, toen was er de 2de divisie een mooi initiatief!

En ja, inderdaad… ik schrijf en toen was er de 2de divisie, er is pas één dag gevoetbald en nu is het al weer klaar. De reden? Een stelletjes voetbalhooligans is van plan de boel te verknallen, dit bericht is bij de politie gesignaleerd en daarop is er overleg geweest met de Gemeente Wageningen die heeft besloten de vergunning in te trekken.

Het besluit kan ik best begrijpen, je zit niet te wachten op rellen en weet ik veel wat voor een ellende. Het schijnt zo te zijn dat het stadion niet ‘hufterproof’ is, of terwijl de accommodatie die fysiek niet voorbereid is op voetbalongeregeldheden, zoals ze in een persbericht hebben laten weten. Het besluit stuit natuurlijk op weerstand van diverse mensen, er zijn vrijwilligers die zich flink hebben ingezet er staat een hele organisatie achter. Het is niet leuk, maar best begrijpelijk gezien de gebeurtenissen tijdens de eerste wedstrijd van FC Wageningen en de dreiging die er nu kennelijk is.

Het is vreselijk jammer dat de goede en gemotiveerde mensen nu, zoals het vaak gaat, moeten lijden onder de slechte. Het is in mijn ogen best vreemd dat als je een soort van retro competitie speelt met gemotiveerde mensen en supporters er nog altijd mensen zijn die kennelijk iets willen uitvechten, om wat voor een reden dan ook!

Kortom, teleurstellend dat zo’n relatief kleine groep mensen het voor elkaar krijgt om zo’n leuk en mooi initiatief met de grond gelijk te maken…. mensen denk eens na, stap over het verleden heen en maak nieuwe herinneringen!

PS Mijn herinneringen aan FC Wageningen zijn helemaal niet gebonden aan het stadion of het voetbal, maar de mooie gesprekken met ‘Charley’ van de Weerd, onze buurman op de Niemeijerstraat. Als we tegelijk thuis kwamen aan het einde van de dag, of als ze heerlijk op het balkon zaten en wij voorbij kwamen en wij aan de praat raakte.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

    1. Ik heb inderdaad ook weinig met voetbal… maar vind het niet leuk voor de mensen die zich er zo voor hebben ingezet het te laten slagen. Helaas is t voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge