Even was ik bang dat zwarte piet dit jaar helemaal niet meer zou komen, maar gelukkig komt onze trouwe vriend nu al vast kijken! In Houten waren er opnames van een sinterklaasfilm en mijn tijdlijn van Facebook staat vol met ‘discussie’ onderwerpen over of piet nu wel of niet zwart mag zijn en zo niet wat voor een variant dan wel zou mogen. Daarnaast schijnen de pepernoten bij de Kruitvat en diverse supermarkten al weer een week in de schappen te liggen.

Laat duidelijk zijn, ik wil gewoon dat sint met zijn pieten naar ons land komt en dat de kinderen gewoon hun feestje krijgen zoals dat al jaren bestaat. Maar een regenboog piet vind zelfs ik gek en onacceptabel… als we dan perse een variant op zwarte piet moeten stem ik voor een hele donker bruine (dus nagenoeg zwarte) piet. In sommige gevallen vind ik het zelfs mooier (vooral bij wat oudere, meer getekende pieten). Maar een gele, blauwe, paarse, oranje of regenboogpiet, nee dat maar niet!

Nu heb ik begrepen dat eerder deze maand Nederland zich moest verantwoorden tegen over de VN over zwarte piet, maar om nu meteen de hele media mee vol te gooien en alle sociale media…. dat hoeft van mij dan ook weer niet.

Als het half november is, is het vroeg genoeg als je het mij vraagt. Het is nog een lekkere tempratuur buiten al is het momenteel wat nat, maar er komt nog mooi zonnig weer aan in september. Daar hoop ik voor nu nog even op!

En jij? Al druk met sinterklaas of hou je het nog een beetje op afstand en zit je er nog niet op te wachten?

PS Ondertussen zijn we voor Speelgoedbank Wageningen wel druk bezig om nieuwe cadeautjes te verzamelen voor de feestdagen, daar is een lange aanlooptijd voor nodig. 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge