Mama Challenge 2016 - Pinterest idee AutobingoDe tweede opdracht in het kader van de Mama Challege 2016, dit keer ‘gepikt van Pinterest’! Ik maakte autobingo… Niet samen met de kinderen, maar wel door mama voor de kinderen! Ze hebben zich kostelijk vermaakt tijdens een lange autorit! Handig, leuk en verrassend!

Beetje gek heb ik het wel gemaakt… maar het was leuk! Lees en kijk mee!

Activiteit voor in de auto!

Mama Challenge 2016 - Pinterest idee AutobingoDeze zomer gaan we er zo nu en dan op uit met waarbij we soms wat langer in de auto moeten. Om de meiden te vermaken besloot ik op zoek te gaan naar een leuke bezigheid die niet met tien minuten klaar zou zijn.

Op Pinterest kwam ik veel leuke ideeën tegen, maar het allerleukste toch wel autobingo! Je kan hier veel kanten mee op, ik geef direct maar toe… ik maakte het iets gekker als nodig is!

Autobingo maken

Benodigheden kopen

Mama Challenge 2016 - Pinterest idee AutobingoUiteraard bedacht ik dit slechts enkele dagen voor we een langere autorit voor de boeg hadden en moest ik snel shoppen, eerst op zoek naar pillendozen! Deze bleken makkelijk te vinden, namelijk bij Action voor slechts € 1,39.

Toen alle winkels in Wageningen af geweest voor stickers die geschikt waren voor autobingo, dat was een stuk minder makkelijk! Ik heb ze namelijk niet gevonden in de winkelstraat, mijn vervolg actie was dan ook internet!

Met een zoekopdracht bij Google kwam ik op de site van Lobbes.nl waar ik stickers met voertuigen vond. Helaas niet helemaal conform het Nederlandse straatbeeld, maar hé dat geeft ook weer wat flexibiliteit en creativiteit.

Wat er dan ook nog nodig is, zijn cadeautjes en kleine snoepjes om erin te doen en/of te geven tijdens het spelen van de autobingo.

Autobingo maken

Mama Challenge 2016 - Pinterest idee AutobingoVoor beide meiden wilde ik precies dezelfde autobingo maken, dat was even een zoektocht tussen de velletjes stickers die ik kocht om het helemaal gelijk te krijgen maar het is gelukt!

Op elk dekseltje plakte ik een stickertje van een voertuig, verkeersbord of stoplicht… Zo simpel is het dus eigenlijk!

Startklaar maken van autobingo

Mama Challenge 2016 - Pinterest idee AutobingoDan heb je de basis klaar… de pillendozen zijn omgetoverd tot een vrolijk geheel met, in ons geval, stickertjes! Je kan uiteraard ook net als het Pinterest voorbeeld zelf tekenen, je kan plaatjes printen of andere stickers gebruiken.

Behalve iets lekkers of een klein cadeautjes stopte ik er briefjes in met raadseltjes en opdrachtjes. Dit betekende dat de cadeautjes niet perse in de bakjes hoefde te passen.

Mama Challenge 2016 - Pinterest idee AutobingoIk schreef dan een briefje met ‘Vraag het aan mama’ of ik schreef een raadseltje dat te maken had met het cadeautje of ik liet ze een liedje zingen bijvoorbeeld. En als ze het opgelost of gedaan hadden kregen ze een cadeautje.

Daar gaan we, we spelen autobingo!

We stappen in de auto en ik besluit ze de autobingo te geven als we al even onderweg zijn… na een minuut of twintig vragen ze (al) hoe lang we nog moeten rijden. Ik besluit de autobingo te geven.

Mama Challenge 2016 - Pinterest idee AutobingoDe autobingo had ik terug gestopt in de originele kartonnen doos die om de pillendoos zat, dus de eerste reactie was ‘Mam, wat moeten we met een pillendoos?’. Eenmaal uitgepakt waren er twee paar  vragende ogen, ik legde het uit en al snel riepen ze wat ze zagen en of het dan goed was!

De eerste paar gingen snel, een boom, zwarte auto en een rode auto… maar dan! Hoe precies moet het dan? De Engelse politie auto, vooruit daar maken we een Nederlandse van, net als de ambulance en de taxi! Ja, er waren ook auto’s met stippen op de autobingo en ook daar gaan we creatief mee om.

Mama Challenge 2016 - Pinterest idee AutobingoNet als de bussen, scooters en vrachtwagens… ‘Mam, moet die bus echt licht blauw zijn?’ of ‘Een bruine vrachtwagen met hooi achterop, moet het precies zo?’ we maken ze het wat moeilijk zo nu en dan, maar wel zo dat het leuk blijft!

Elke keer maken ze een vakje open, soms zit er een snoepje in, een Invisi bobble elastiek of een briefje. Als ze een briefje hadden moest het gelezen worden en vervolgens moesten ze iets vragen, doen of raden waarna ze een cadeautje kregen. Deze cadeautjes waren erg divers, van een lolly of een pen tot een gummetje en een tas om alles in te stoppen!

Hoe vermaak jij de kinderen in de auto? Of doe je niets speciaals?

Mama Challenge 2016

Dit was één van de opdrachten van de Mama Challenge 2016, ken jij de Mama Challenge 2016 al? Nee? Lees mijn ‘start’ bericht hierover eens!

Neem ook eens een kijkje bij mijn collega bloggers die deze ‘Pinterest’ challenge hebben gedaan! Neem een kijkje bij PriscillaByJon en Fleur stuk voor stuk hebben ze ook leuke ideeën ‘gepikt’ van Pinterest!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge