En toen was de jongste telg aan de beurt, trakteren… Eindelijk mag ik, hé mam? Ja schat klopt, nog eventjes geduld maar dan mag jij ook trakteren. Grote zus was in maart al aan de beurt en als je dan al met smart en veel (on)geduld wacht tot je mag trakteren, ja dan duurt het best lang tot het begin juli is!

Enkele weken geleden zijn we gaan denken wat we klaar zouden maken voor de kleuterklas en de leerkrachten van onze dochter, na een paar dagen nadenken kwam ze met het antwoord. Ze kwam met de mededeling dat ze fruit wilde trakteren, nou meer dan prima aangezien ik zelf meer van de wat gezondere traktatie ben als het even kan. We wijken soms iets af, als de jarige echt iets anders wil…. maar dan beperken we het wel!

Samen gingen we richting onze favoriete winkel, de Action. Daar zochten we naar iets leuks om het fruit in te doen, we kozen voor herbruikbare kunststof bekers in meerdere kleurtjes. Iets verderop in de winkel kwamen we prikkertjes tegen die we ook kochten zodat het fruit niet met de vingers gegeten hoeft te worden.

Verder had de jarige de wens om parasolletjes op de traktatie doen, weken hebben we gezocht en niet gevonden. Maar slechts enkele dagen voor de ‘traktatie dag’ liep ik er tegenaan, bij de Hema. Het meisje bij de kassa vertelde dat het sinds die week opnieuw was opgenomen in het assortiment, eindelijk was alles compleet!

Hieronder foto’s van de traktatie!

> De benodigde materialen en fruit

> Het fruit snijden

> Bekertjes vullen (eerst wel even afwassen…)

> Vorkje of prikkertje erin

> Parasolletje erbij

> Om het zonder knoeien te vervoeren hebben we er een stukje zilverfolie over gedaan.

Diverse leerkrachten lieten weten het een leuke en smakelijke traktatie te vinden, de kinderen hadden de bekertjes ook schoon leeg. Geslaagde traktatie, op naar 2016!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

5 comments

    1. Klopt!
      Moet zeggen de oudste wilde werkelijk geen gezonde traktatie en toen ben ik gezwicht, voor een minireepje kinderchocolade…
      Ben dus niet ‘heilig’ wat dat betreft maar het heeft wel mijn voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge