Halloween, om eerlijk te zijn heb ik er helemaal niets mee. Ik ben ooit geboren als watje en ga ook weer dood als watje, want alles wat met bloed, geweld of spanning te maken heeft past gewoon niet bij mij. Als er bij een film staat 16 jaar of ouder dan kijk ik hem maar niet. Ik weet gewoon dat ik dan nachtmerries krijg.
Ruben en Sophie daarentegen vinden Halloween onmeunig geweldig. Verschillende verkleedpakken hebben al de revue gepasseerd. Ruben was dan ook helemaal in zijn sas toen de klas unaniem besloot om met de gewonnen PBS muntjes (stimuleren van gewenst en positief gedrag) een Halloween buffet te laten aanrukken.
Halloweenhapjes
Voor ik er erg in had werd deze mama door Ruben opgegeven voor een monkeyplatter met lekkere Halloweenhapjes. “Juf mijn moeder wil wel wat maken hoor.” En daar heeft hij helemaal gelijk in. Dus op deze rustige zondag ben ik samen met Martin alvast lekker de keuken in gedoken om wat voorbeeldjes te maken. Heb jij nog Halloween inspiratie nodig lees dan snel verder.
Gehakt pompoenen
Als je Halloween zegt denk ik meteen aan pompoenen. Deze gaan dan ook zeker niet ontbreken op de monkeyplatter voor het halloweenbuffet. Ik gebruik eigenlijk altijd rundergehakt, je kan het kruiden zoals je dat wil. Ik gebruik vaak wat sambal, peper, een uitje, gember, knoflook een eitje en wat paneermeel, maak daarvan balletjes iets groter dan een soepbal. Duw met een glas een rondje uit bladerdeeg en vouw dit om de bal heen.
Neem vleestouw en wikkel dit 4 keer om de gehakt bladerdeeg bal heen. Zo ontstaat de vorm van de pompoen. Stop dit in de oven die op 200 graden staat voor ongeveer 25 minuten. Haal voorzichtig het touw eraf en stop als kroontje een macaroni in de pompoen.
Babybell monster
Zoals je ziet voor het echte snijwerk moet je niet bij mij zijn, ik zal de volgende keer denk ik maar voor wiebel oogjes gaan 😉 Maar van een babybell kun je verschillende spannende monsters maken.
Spoken prepsels
Je kan natuurlijk met witte chocolade spookjes prepzels maken. Vorig jaar heb ik dat gedaan tot ik bij de Nettorama deze witte prepzels zag. Wat suikeroogjes van de Wibra erop met een beetje gesmolten chocola of eetbare lijm zitten ze zo vast en je spoken zijn klaar.
Appel mummies
Ik moet er even bij zeggen dat Martin dit halloweenhapje heeft gemaakt. Hij is er namelijk heel trots op en terecht. Het is mijn favoriet. Snij een plak bladerdeeg doormidden en beleg deze met kleine blokjes appel met kaneel snij nu repen uit een plak bladerdeeg en drapeer deze over de appelstukjes. Twee rozijnen dienen als ogen. Deze knapperd moeten 25 minuten op 200 graden in de oven.
Mandarijn pompoen
Ook voor een gezond Halloween hapje kun je terecht in mijn blog. En ook nog eens super snel klaar. Pel een mandarijn. Stop er een stukje van het groene deel van een lente ui in als kroontje en je bent al klaar.
Frikandellen mummie
De favoriet van Martin. Hij was zo blij dat hij mocht proeven. Snij de frikandel door middel en snij repen van bladerdeeg. Wikkel die om de frikandel en bak ze af op 200 graden voor 30 minuten in de oven. Ik heb oogprikkers gebruikt maar heb je die niet dan kun je ook de eetbare oogjes gebruiken. Je kan er eventueel nog bloederige ketchup bij serveren.
Spannende Oreo knakkers
En wel twee varianten. De mummie en het witte monster. Met eetbare stift kan je heel veel gekke gezichten tekenen op een Oreo. Ik zou zeggen leef je uit, wel met een eetbare stift hè, niet met een edding, hihi. Voor de mummie heb ik witte chocolade gesmolten in een pannetje. Als hij helemaal gesmolten is schep je de chocolade in een spuitzak en drizzel je het over de Oreo. Twee oogjes erop en even laten uitharden in de koelkast.
Vliegen op de heksenbezem
Wat heb je nodig? Cheesestrings en zoute stokjes. Snij de cheesestring doormidden en pluis een kant uit elkaar. Stop in de dichte kant voorzichtig een zoutstokje en je kunt wegvliegen op je bezem.
Gezonde appelmummie
Wikkel wat verband om een appel en plak er twee wiebeloogjes op. Eigenlijk is dat alles maar wat je hoeft te doen. Zo makkelijk kan een ‘halloweenhapje’ zijn!
Komkommer eiersalade monsters
In een vorig blog heb ik al eens geschreven hoe je een heerlijke eiersalade maakt. Wil je toch een redelijk gezond hapje op tafel zetten, schep dan een bolletje eiersalade op een plakje komkommer en maak het af met oogjes. Wil je het echt gezond doen neem dan prikker oogjes in plaats van suikeroogjes.
Pizza mummies
Snij een plakje bladerdeeg in vieren en bestrijk hem met tomatenpuree. Beleg hem met paprika en champignons. Beleg de pizza daarna met reepjes kaas en neem als oogjes rozijntjes of zwarte olijfjes. Zet ze voor 20 minuten in de oven op 200 graden.
Knak, knak, knak de worst
En last but not least de knakworst mummie, de favoriet van onze Ruben en super geschikt voor een platter met Halloweenhapjes. Hetzelfde te maken als de frikandel mummie. Alleen mogen deze schatjes 5 minuten minder lang in de oven.
Het wordt nog een hele klus om te kiezen welke halloweenhapjes erop de monkeyplatter gaan. Wat zou de favoriet van jullie kind zijn?
Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).
Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.
Geef een reactie