Groene Vingers? Afgelopen zaterdag haalde in toch maar weer plantjes zo na de kerst... elk jaar probeer ik het weer!Elk jaar na kerst probeer ik het weer, plantjes! Maar die groene vingers, het ontbreekt me er domweg aan. Geen groene vingers ondanks dat ik ooit op het Groenhorst College heb gezeten, laat mijn leerkrachten van destijds het maar niet lezen!

Samen met onze oudste dochter bracht ik eerst de jongste naar een kinderfeestje, daarna zijn we met z’n tweeën naar Tuincentrum De Oude Tol gegaan.

Groene Vingers? Eerst maar eens koffie in groene bekers!Bij binnenkomst eerst een (kinder)boodschappenkarretje gepakt en hup het buitengedeelte door, met een stop bij de dieren. Eerst de vissen, toen de hamsters, de cavia’s en het konijntje bekeken. Vervolgens langs de hondenspeeltjes en door naar de sjalen, sloffen en laarzen.

En toen, tijd voor wat te drinken! Chocolademelk voor dochterlief en Cappuccino voor mij, even gezellig samen gezeten.

Groene Vingers? Niet zo…

Groene vingers - het zou toch moeten lukken met vijf vetplantjesOmdat het nu zo na de kerst en het nieuwe jaar zo kaal is in huis besloten we toch maar plantjes te gaan kopen, dochter beloofde me te helpen. Want “alleen water geven kon niet zo moeilijk zijn”, aldus dochter.

En ja ze heeft gelijk, maar ondanks dat het eigenlijk wel makkelijk is krijg ik het elke keer weer voor elkaar om van mooie groene (vet)plantjes droogplantjes te maken. Hedera krijgt bij mij standaard spint, de meeste planten te weinig water of te weinig zon. Kortom, veel planten zijn uitgesloten voor deelname aan ons huishouden! Het werden dus allemaal een soort vetplantjes, op het kaartje staat aangegeven dat het redelijk makkelijke plantjes zijn allemaal.

Hoe ga ik het doen?

Groene vingers - twee van de vijf plantjes staan in de vensterbak... half zonnig zoals het kaartje voorschreef.In mijn agenda staat elke week dat ik de plantjes water moet geven, daarnaast heb ik aan de meiden gevraagd of ze het me willen helpen herinneren. Zou het dan eens lukken? Of moet ik, als ik plantjes wil houden over een aantal weken weer nieuwe kopen?

Nou ja, ik ga mijn best doen er geen rare ziektes in te krijgen en ze niet te laten opdrogen! Hopelijk lukt het!

Het is best triest dat ik, die groenvoorziening en plantenteelt heb gedaan op school, het niet voor elkaar om plantjes in de huiskamer in leven te houden. Het is maar goed dat we geen tuin hebben, dat zou helemaal niet goed komen!

Heb jij groene vingers? Hebben jullie plantjes in huis?

 

 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

  1. Ik heb ook geen groene vingers. Ik heb ooit een vetplant gehad, zelfs die ging dood. Plantjes in huis zien er gezellig uit. Maar wij beginnen er niet meer aan. Ik vergeet gewoon de plantjes water te geven. En als ik er aan denk, dan denk ik: oh, doe ik straks wel even. En dan zijn we zo een week verder.
    Zo nu en dan komt er wel eens een plantje in huis, maar over het algemeen is ons huis plantloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge