Groot gezin? Respect ik word al gek bij een kinderfeestje!Groot gezin? Zelf word ik al ‘gek’ als beide meiden tegelijkertijd een vriendje of vriendinnetje mee nemen. Dat voorkom ik liever, één te gelijk of als het mooi weer is zodat we lekker buiten kunnen spelen. Onlangs kwam ik in contact met een moeder van een groot gezin en een tante van een gezin met veertien kinderen, respect!

Dat onze meiden kennelijk leuk zijn om mee te spelen is fijn, als moeder ben ik daar natuurlijk blij mee! Als ze de kans krijgen is het dan ook elke dag feest. Het maakt dan niet uit of oma of ikzelf op school staat, proberen kan altijd.

Als beide kinderen een vriendje of vriendinnetje mee willen nemen ga ik bij voorkeur naar buiten, niet thuis in ons wat kleine huisje. Ik word er zenuwachtig van en heb heb moeite met de drukte die het met zich meebrengt.

Onlangs maakte ik kennis met  een moeder van een groot gezin, kinderen in alle leeftijden en op dit moment nog drie die niet naar school gaan. Een andere mevrouw vertelde dat zij tante is van een gezin van veertien kinderen, allemaal onder de achttien. Ik kan alleen maar zeggen respect, volgens mij moet je dan echt een oermoeder zijn, met alle aandacht en liefde voor de kinderen.

Respect en bewondering voor een groot gezin

Met verbazing maar vooral veel respect en bewondering heb ik er naar gekeken en geluisterd. Naast de eigen kinderen mogen de kinderen ook regelmatig klasgenootjes uitnodigen of een groep(je) vrienden. Stiekem ben ik wel jaloers op het geduld en het gemak waarmee zo’n, in mijn ogen, groot gezien draaide wordt gehouden.

De volgende keer als de meiden beide een vriendje of vriendinnetje mee willen nemen zal ik nog eens terug denken aan deze ontmoeting!

Kom jij uit een groot gezin? Of heb je zelf een groot gezin? 
Als je kinderen hebt, hoe ga jij om met speelafspraakjes? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge