• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Samenwerken
  • Copyright/Disclaimer
  • Privacy

Veusteveul.nl

Bloggen, schrijven en bezig zijn... heerlijjk!

  • Home
  • Blog
    • Aankopen
    • Aandacht voor…
    • Cadeau
    • Creatief
    • Eten & Drinken
    • Er op uit!
    • Film, Serie, Boek & Podcast
    • Fun
    • Gedachten
    • Gezondheid & Lifestyle
    • Huisdieren
    • Ik!
    • In en om ‘t huis
    • In het nieuws
    • Informatie
    • Kids
    • Like & Love
    • Over bloggen
    • Review
    • Traktatie
    • Zo denk ik erover!
  • Over
    • Nathalie
    • Veusteveul.nl
  • Contact
  • Samenwerken

Guilty pleasures; twee heerlijke arretjescake recepten.

10 april 2019 - Maureen

Arretjes cake, arretjescake, twee soorten

Op Instagram deelde ik foto’s van twee heerlijke arretjescakes en daar kwamen zoveel positieve reacties op, dat ik de recepten graag met jullie deel. Tot twee jaar geleden kende ik het hele fenomeen arretjescake niet, tot een nieuw jongetje bij Ruben in de klas hierop trakteerde. Nog nooit heb ik Ruben zo enthousiast gezien over een stukje ‘taart’. Of ik die mama wel even kon vragen hoe ik arretjescake moest maken. Je raadt het wel, Ruben had er een nieuwe vriend bij en ik werd de keuken in gestuurd.

Originele arretjescake met vla

Officieel maak je arretjescake met rauwe eieren, iets wat ik liever niet gebruik in mijn eten. De kans zeggen ze is klein om besmet te raken met salmonella, maar met mijn weerstand gok ik daar liever niet op. Maar niet getreurd, deze arretjescake smaakt net zo lekker, misschien nog wel lekkerder en je kan hem gewoon veilig eten. Nou ja veilig, na één hap moet je je echt beheersen, want je wil als maar meer;-). Wat heb je nodig voor de bruine arretjescake.

Benodigdheden:

  • 350 gram roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram lichte basterdsuiker 
  • 5 eetlepels vanillevla 
  • 10  eetlepels cacao 
  • 400 gram biscuitjes 

Aan de slag: 

Breek de koek in kleine stukjes en stop ze in een grote bak. Voeg de suiker en de cacao toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg nu ook de vanillevla toe en meng ook weer goed door elkaar. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en bekleed een ovenschaal of bakblik met bakpapier. Als de boter gesmolten is voeg je dit bij het koekjesmengsel. Goed mengen en dan stort je alles in de ovenschaal. Goed aanduwen met de bolling van een lepel, zodat de cake lekker compact wordt. Zet de arretjescake dan voor minimaal 8 uur in de koelkast. 

Ben ik in de hemel?

Arretjescake, arretjes cake, heerlijk genieten!

Mijn quilty pleasure, de witte chocolade arretjescake. Mijn vriendin en oud collega komt geregeld op de koffie en ook helpen met de kinderen. Elke keer bedenkt ze weer wat anders. Zo hebben ze al eens mijn poesenjurk die kapot is vernaaid tot mooie kussentjes en knuffeltjes, fietsen ze hele stukken en een tijdje geleden kwam ze met dit  heerlijke recept aan. Samen met Sophie heeft ze zich toen uitgeleefd in de keuken en wat was het lekker. Het leuke van beide recepten is dat je het heel makkelijk samen met kinderen kan maken. Met een beetje hulp kunnen ze al heel erg veel en ook het wegen is een natuurlijk erg leerzaam. 

Benodigdheden: 

  • 300 gram speculaasjes
  • 400 gram witte chocolade 
  • 200 gram ongezoete (en ongeklopte) slagroom 
  • 150 gram suiker
  • 100 gram roomboter

Aan de slag: 

Breek de speculaasjes in kleine stukje en stop ze in een kom. Doe de slagroom, suiker en boter in een pannetje en roer het door elkaar tot de suiker helemaal is opgelost. Zorg dat het mengsel niet aan de kook raakt en blijf goed roeren. Wanneer je een romige substantie hebt voeg je de witte chocolade toe. Je blijft als maar roeren. Na ongeveer twee repen heb ik het pannetje van het vuur gehaald en heb ik al roerend de andere twee repen toegevoegd. Je krijgt nu een dik stroperig mengsel. Dit voeg je toe aan de speculaasjes. Goed doorroeren en dan stort je dit goddelijke mengsel in een ovenschaal. Ook dit laat je minimaal acht uur opstijven. Nu kun je er blokjes of plakken van snijden en ontzettend genieten. Eet smakelijk. 

Ik ben benieuwd,  ben je team bruine of team witte arretjes cake? 

Total
111
Shares
Share 3
Tweet 0
Pin it 108
Share 0
Maureen
Maureen

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Ook leuk om te lezen!

  • Wrap recepten van Maureen
    Twee heerlijke wrap recepten

    Wrap recepten van Maureen, okay... ze maakte ze naar aanleiding van gevonden recepten, maar het ziet er heerlijk uit!

  • Eten op Rolletjes Wageningen
    Eten op Rolletjes Wageningen 2018

    Voor de vierde keer komt Eten op Rolletjes naar Wageningen! Van 31 augustus t/m 2 september 2018 zijn ze te vinden in De Dreijen met maar liefst dertig foodtrucks, live muziek en vermaak voor de kinderen. Tijdens deze dagen zal er een tijdelijk, feestelijk openluchtrestaurant…

  • Gezonde salades
    Tips voor drie heerlijke gezonde (lunch) salades

    Vorig weekend was het weer zo ver, hapjesavond in huize Eising. Niets leukers dan met elkaar The Voice kids terug kijken, een spelletje doen en daarna natuurlijk de grote finale van Wie is de mol. Mijn mol was Niels, het is maar dat jullie het…

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primary Sidebar

Instagram

nathalie.en.co
* Fijn dat de week voorbij is *
* Dag lieve (oma) Lia *
* Het is slechts een deel(tje).... *
* Update... Nathalie 3.0 *
* Grote stappen vooruit *
* Wat een regen.... *
Follow

Archieven

Footer

Alle artikelen lezen?

Kies in het menu voor blog of klik HIER, dan zie je alle artikelen onder elkaar en kan je doorklikken naar de volgende pagina.

Zoeken

Samenwerken?

Wil je samenwerken? Check onze informatie pagina en stuur een mail naar info@veusteveul.nl

Copyright © 2004 - 2022 Veusteveul.nl ~ All rights reserved | KvK nummer: 70396876 | nathalie@veusteveul.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Akkoord Niet akkoord
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN