Liam, help dit gezin!Soms geven we op Veusteveul ruimte en aandacht aan mensen die een zetje in de rug kunnen gebruiken, iets goeds doen of voor een bijzonder iets aandacht vragen. Vandaag een mooi en bijzonder gezin, een gezin wat een hele moeilijke keuze heeft moeten maken. Eén van hun zoons, Liam zal binnenkort het huis verlaten omdat het thuis niet meer te doen is om voor hem te blijven zorgen. Walter en Caroliene vertellen in deze gastblog meer over de situatie en de weg die zijn in zijn geslagen!

Over Liam

Liam is een lieve en vrolijke jongen van bijna 6 jaar. Als je een foto van hem ziet dan zal je niets bijzonders aan hem zien. Toch is Liam anders, hij kan soms tien handen vol zijn, al zijn er ook moment dat hij heerlijk zichzelf kan vermaken.

Liam heeft (klassiek) autisme met ADHD en is zwaar verstandelijk beperkt. Hij heeft een ontwikkelingsniveau van 9 maanden in combinatie met een disharmonisch profiel. Hij kan bijvoorbeeld wel lopen, klimmen en rennen, maar hij kan niet praten, is niet zindelijk en ziet geen gevaar, zo wilt hij bijvoorbeeld uit een raam klimmen op de eerste verdieping of zal hij zo de weg oprennen.

Je kind naar een instelling sturen?

Je kind naar een instelling sturen? Het klinkt zo makkelijk en koud. maar zo makkelijk is het niet. Er is een hele lange weg aan te pas gekomen, te lang en te saai om in een blog te vertellen. Het begint met je huis aan te passen, net als bij een baby, de breekbare spullen gaan van de salontafel. De theekopjes worden vast gehouden, i.p.v. op tafel. Normaal gesproken zal je kind uiteindelijk beseffen dat thee heet is en je niet overal aan mag zitten en kunnen de theekopjes weer terug op tafel en ook de breekbare spullen. Bij Liam ging het allemaal anders.

Aanpassingen voor Liam

Liam, help dit gezin!Wat ging er dan anders? Wij doen bijvoorbeeld de deuren op slot, zo kan Liam niet weglopen. We halen de klinken uit de deuren, zodat Liam niet ongecontroleerd op de kamers kan komen. Hij laat zo de badkamer en wc overspoelen met water. Hij haalt de kleding uit de kledingkasten en gaat zelf in de kast zitten. Nu kan je denken, gewoon blijven herhalen en dan stopt hij wel. Hopelijk zal er ooit een tijd komen dat hij het echt gaat begrijpen en er mee zal stoppen, na twee jaar van opruimen en herhalen, ga je echt een andere oplossing zoeken.

Het is niet alleen het huis dichtgooien zoals een gevangenis. Het is ook rekening houden met alles. Een dagje weg is een heel geregel en elke keer moeten we rekening houden met het feit dat het teveel voor Liam is en we weer terug naar huis moeten. Daar blijft het niet bij. Als er op de dag zelf iets anders gaat dan hij verwacht dan wordt hij ’s nachts wakker en gaat dan ook niet meer slapen. Dat iets anders dat kan van alles zijn. Van het opzetten van een kerstboom, tot andere chauffeur voor naar school. Echt alles moet overal en altijd hetzelfde zijn of hij zal ’s nachts wakker worden.

Een nieuwe, veilige plek en hulp nodig!

Na een lang proces hebben we een woongroep gevonden waar Liam veilig kan wonen, een plek waar hij vooral zichzelf kan zijn. Helaas is het voor ons ver weg en met het openbaar vervoer wordt het een hele opgave. We zouden daarom graag een auto willen hebben, geen nieuwe, gewoon een tweedehands, die groot genoeg is voor ons als gezin. Op deze manier kunnen wij, zijn papa en mama en zijn twee broers Peter (7 jaar) en Thyler (1 jaar) toch dichterbij hem zijn en kunnen we vaker naar hem toe en samen leuke dingen doen.

Doneer actie Breng Liam dichter bij zijn familie!!

Hulp is nodig…

(door Nathalie, Veusteveul.nl)

Lieve volgers, lezers en collega’s, Walter en Caroliene gun ik die auto waar ze hun mannetje straks kunnen bezoeken samen met hun andere kereltjes. Het zou fijn zijn als ze niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, maar de auto kunnen pakken en Liam kunnen bezoeken en ophalen. Van elkaar genieten en er heen kunnen gaan als het nodig is of als als ze daar zin in hebben.

Deel dit bericht, neem het over of neem contact met mij op dan breng ik je in contact met de ouders van Liam!

Uiteraard is een donatie ook héél erg welkom, dat kan via de Doneer pagina “Breng Liam dichter bij zijn familie!”

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge