23 oktober 2015 OuwehandsAl jaren komen we er, onze oudste dochter was een jaar toen we het eerste abonnement cadeau kregen. Tot op de dag van vandaag hebben we een abonnement op Ouwehands Dierenpark en nog elk jaar komen we er vaak en genieten we van de uurtjes die we daar doorbrengen!

Zo ook tijdens de herfstvakantie, samen met nichtje Lianne gingen we op pad! We hebben gespeeld, wat gedronken en rondgelopen. Maar bovenal genoten van elkaar en het weer!

Herfstvakantie uitje!

Onze afspraak stond al een poosje en de voorspelling van het weer was goed, dus vertrokken we richting Ouwehands. Een heel eind rijden… zeg zo’n vijftien minuten van huis!

Natuurlijk weer drukker dan druk, logisch gezien het mooie weer en de schoolvakantie. We zijn begonnen in RavotAapia rustig zitten, even wat drinken en lekker spelen! Het was er nog relatief rustig dus de meiden konden lekker hun gang gaan en genoten van het klimmen en spelen met water en zand.

Na ongeveer anderhalf uur zijn we de schoenen weer aan gaan doen en zijn we door het park gaan wandelen. De meiden weten inmiddels haarfijn de weg en wilde direct door richting het beren bos.

23 oktober 2015 Ouwehands 23 oktober 2015 Ouwehands
Vlak voor het beren bos zitten de capibara’s, moeder en kind en iets verderop zit het ‘opperhoofd’ van de groep. De meiden kijken daar altijd de ogen uit sinds het is veranderd en ze wat zichtbaarder lijken te zijn. Daarna lopen we een stukje door en zit (al dan niet tijdelijk) een wolvarken, wat ruikt dat beest zeg… pff!

Ze weten de weg naar jaren Ouwehands

We komen dus echt al wat jaartjes in Ouwehands, echter nog nooit zagen we de zeehonden zo goed zwemmen. Het water was helder het bassin schoon, was erg leuk! Hopelijk houden ze dit vanaf nu goed bij en blijf je de zeehonden goed zien, dikke winst!

23 oktober 2015 Ouwehands 
De giraffen blijven ook altijd favoriet, deze mooie sierlijke en beesten komen altijd wel een keertje in de buurt van het hek. Je kan ze goed bekijken en zien wat ze doen. Op de één of andere manier blijft het de dames fascineren. De struisvogels die bij de giraffen staan zijn een stuk minder aantrekkelijk, er was vandaag een heuze chagrijnige struisvogel… echt die had zijn kop in het zand moeten steken vandaag.

23 oktober 2015 Ouwehands

Veren….

Onze meiden zijn gek op veren, met name de oudste en nog altijd is een mooie gekleurde veer van een ara of papegaai een klein wensje, wie weet ooit! Echt overal worden veren bekeken, gepakt en als het even kan mee naar huis genomen.

Op haar kamer heeft ze wat vaasjes en bakjes staan met veren, ook liggen er in een wat grotere bak veren van eenden, duiven en van een flamingo. Maar die van een Papegaai ontbreken nog! Wie weet binnenkort een keer!

Het was echt weer genieten al met al, eind oktober en prachtig weer.

Binnenkort maar eens een keertje gaan op een rustig moment, onder schooltijd als de meiden studiedag hebben of een keer meteen uit school op een dag dat andere kinderen tot later op de dag zitten.

Bedankt voor de gezellige dag Lianne! Op naar de volgende keer!

Gaan jullie wel eens naar een dierentuin? Of helemaal niet? En wanneer ga je dan het liefste?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge