Bento maffiamoeders, wat zijn ze vermoeiend!Wat is dat toch, de concurrentie tussen moeders? Mijn kind leest al avi uit, mijn kind zit in de selectie van turnen. O, is jouw kind nog steeds niet zindelijk, die van mij al met drie jaar. Ik word er soms zo moe van! Elkaar altijd de loef af willen steken. En nog het liefst op een vol schoolplein, want dan hoort iedereen het zo goed. Echt bij ons op het schoolplein staan ouders, die eruit zien alsof ze zichzelf helemaal in hebben gewreven met glansspoelmiddel inclusief hun fantastische kinderen. Maar niet alleen het schoolplein staat er vol mee, ook social media is een prachtig broedplek voor de moeder maffia.

Overal vind en laat je wat

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik dol ben op Bento. Onze kinderen krijgen over het algemeen elke dag een bento trommel mee en ongeveer twee tot drie keer per week maak ik een trommel in thema. Drie jaar geleden, toen ik ernstig ziek, werd ben ik begonnen met deze uit de hand gelopen hobby.

Ik zat veel thuis, kon niet helpen op school en wilde graag mooie herinneringen maken met en voor mijn kinderen. Voor mij was Bento de perfecte oplossing, ik was creatief bezig, mijn kinderen hadden een extra steuntje in de rug in de behoorlijk pittige tijden die we als gezin doormaakte en ik, ik  kon een stukje van mijn schuldgevoel inlossen. Vol trots plaatste ik eens een trommel op mijn Facebook. Niet om te laten zien wat voor fantastische moeder ik ben, want daar schort nog veel aan. Wel om te laten zien kijk ik probeer te leven!

Hoe moeilijk ook ik wil positief blijven en vooruit kijken. Ik kreeg over het algemeen positieve reacties, maar er waren ook mensen die het maar ‘bijzonder’ en zielig voor de andere kinderen vonden. Niet dat ik ooit een kind of ouder uit de klas heb horen klagen hoor,  maar toch denk ik dan mijn kinderen kunnen niet naar het buitenland op vakantie omdat ik ziek ben, kunnen niet elk weekend uitstapjes maken en worden geregeld teleurgesteld, omdat er toch een vriendje niet kan komen spelen. Ja dat is vervelend voor de kinderen maar zielig nee.

Wij compenseren het onder anderen met Bento en met activiteiten in en om het huis. Ik zeg ook altijd maar zo, iedereen kan als hij wil Bento aanbieden, daar is geen dure trommel voor nodig. Met een paar simpele siliconen cupcake vormpjes, verschillende groentes en wat creativiteit kom je een heel eind.

Bento feeksen

Bento maffiamoeders, wat zijn ze vermoeiend!Maar ook de Bento mama’s onderling kunnen er wat van. Ik schrik soms van wat ik lees in verschillende Bento groepen, ik moet bekennen dat soms de lol van het plaatsen van een gepimpte Yumbox er wel af gaat. Thuis hebben we wel eens een discussie over dat ”alle kinderen” een koekje mee krijgen en ranja, onze zielige kindjes krijgen water en fruit mee, echt een ramp dat snap je. Dus af en toe mogen ze nu een koekje mee, neem van mij aan plaats dat nooit in bepaalde Bento groepen.

De reacties die ik kreeg waren, “O, mijn kinderen talen helemaal niet naar koekjes” tot “Koekjes zijn echt verboden terrein bij ons”. Ik kan niet laten om dan te reageren met “die van ons zijn er dol op” en het ging nog verder want gelukkig hielt haar kind ook niet van de drie p’s, nou mijn kinderen zijn daar ook dol op, poffertjes, patat en pannenkoeken. Echt ik denk dat ik in die Bento groep de meest onverantwoorde moeder ben die er rond loopt. Ik wacht nog steeds op een AMK melding. Maar niet alleen op mij hebben ze kritiek, geregeld lees ik hatelijke onvriendelijke opmerkingen. Een nieuwe Bento mama, die heel erg haar best had gedaan met een prachtige trommel inclusief twaalf komkommerplakjes, werd op het matje geroepen waarom haar kind geen fruit mee kreeg. Echt ik viel van mijn stoel af van verbazing.

Een broodje kaas is ook prima

Bento maffiamoeders, wat zijn ze vermoeiend!Maar ook reacties als wat is er mis met een broodje kaas krijg ik wel eens te horen. Helemaal niets, je zal mij nooit horen zeggen dat een dubbelgevouwen boterham niet goed is. Iedereen geeft een lunch mee wat past bij haar of zijn kind. En dat is goed.

Net als dat het goed is en goed voelt dat ik mijn kinderen Bento mee geef. Laten we als mama’s eens wat minder onaardig tegen elkaar zijn. Laten we elkaar steunen in plaats van onaardige opmerkingen te maken van ‘moeders wat doen jullie jezelf aan met al die verwende broodbakjes’. Echt ik word hier zo intens gelukkig van, net als mijn kinderen . En daar draait het toch om voor elke moeder. Evenwichtige, zelfverzekerde en gelukkige kinderen.

Laten we elkaar daarbij helpen in plaats van elkaar te bekritiseren. Het leven is al hard genoeg, laten wij als moeders onder elkaar het wat mooier maken. Zodat we allemaal kunnen stralen alsof we ingewreven zijn met glansspoelmiddel op dat schoolplein. Leven en laten leven doe jij mee?

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge