Pieter Rabbit in Kinepolis EnschedeWat een geluk hebben wij toch! Afgelopen weekend mochten wij op uitnodiging van Kinepolis naar het Pieter konijn weekend in Enschede. Je snapt daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. Tijdens ons vorige bioscoopbezoek waren de kinderen het er al unaniem over eens. Na het zien van de trailer waren ze super enthousiast dus een Pieter konijn weekend is dan ook een schot in de roos. 

Pieter konijn is een verfilming van de verhalen van Beatrix Potter. De film is gebaseerd op de boeken over Peter Rabbit. En neem van mij aan Pieter is een heel eigenwijs en ondeugend konijntje, maar ook stoer en erg grappig. Daarbij heeft hij ook een hele lieve en gevoelige kant. Pieter heeft een zwak voor de lieve buurvrouw Bea. Helaas voor Pieter wil ook de nieuwe buurman Thomas Verhoeven indruk maken op haar. En hoewel Bea dol is op dieren doet Thomas er alles aan om Pieter en zijn handlangers uit de buurt van de moestuin te houden. Dit levert een spannende strijd op die Pieter, zijn zusjes Flopsie, Mopsie en Wipstaart en neef Benjamin zelfs naar Londen voert. Zou alles dan toch nog op zijn konijnenpootjes terecht komen?

Het feest kan beginnen

Een uur voor aanvang van de film kon het feest al beginnen. Ze hadden niet gerekend op zoveel enthousiaste kinderen, dus er werd nog snel een paar tafels bijgeplaatst. Er stond voor iedereen een lekker welkomstdrankje klaar en er stond een hele grote schaal met spekjes.

Pieter Rabbit in Kinepolis Enschede Pieter Rabbit in Kinepolis Enschede Pieter Rabbit in Kinepolis Enschede
Op deze momenten balen de kinderen altijd dat ik hun moeder ben, want helaas beperkt het zich dan tot één spekje en niet tot een hand vol spekjes 😉 Op de tafels lagen verschillende activiteiten klaar. Je kan het zo gek niet bedenken of het was er, van sudoku tot maskers, van kleurplaten tot spelletjes en van glitter tot krijtjes. Het leuke was, alles in het Pieter konijn thema. Ik bedoel maar, wij hebben onze hersens al weer laten kraken voor vandaag. Ook was er een konijn, waarmee de kinderen op de foto konden en liepen er heel veel lieve en mooi, door Kinepolis geschminkte konijntjes rond.

Nostalgie en grapjes

Om half twee begon de film en lucky me, dit keer met reclame. Ook de preview van aankomende films was weer een groot succes. Naast mij hoorde ik steeds “ja, daar wil ik heen” en “deze wil ik ook zien”. Als het aan die twee van ons ligt, zitten we denk ik elke week in de bioscoop. Leuk om te zien hoe ze genieten van de film.

Waar ik het al snel druk en onrustig vind, zitten onze filmfanaten alsof ze zelf de Kinepolis ontwikkeld hebben. En wat hebben we genoten van de film. En wij niet alleen! De zaal was zeker voor tachtig procent gevuld en ik hoorde overal om mij heen gelach of aaaahh. De volwassenen waren bijna nog fanatieker dan de kinderen.

Een echte aanrader dus ook voor jong en oud. De leeftijdsindicatie is 6 jaar en ouder en ik denk dat dat zeker een goede inschatting is. Jongere kinderen zouden ook kunnen, maar de film duurt ruim anderhalf uur en sommige grapjes zijn dan nog wat lastig. Maar oké, elke ouder kan het voor zijn eigen kind vast prima inschatten.

Genoten!

Kinepolis Kids Weekend Pieter RabbitWij hebben in ieder geval ontzettend genoten. De kinderen waren dolenthousiast over de film en de grappen en grollen van Pieter. Ik heb vooral genoten van de nostalgie. Want ondanks dat het een animatiefilm was, kwamen er ook prenten uit de beroemde boeken voorbij. En die bezorgen mij toch altijd een beetje heimwee naar vroeger. Wij kunnen jullie dan ook alleen maar adviseren om één deze dagen een bezoekje te brengen aan Kinepolis om deze film te zien!

 

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge