Meisje op school, weer naar school!
Foto: Shutterstock

En niet alleen het schooljaar, ook voor het sporten en het vrijwilligers werk is het nieuwe seizoen weer begonnen. De tijd gaat zo snel, het is al weer school en sportjaar 2018/2019! Dat wil voor mij ook altijd een beetje zeggen dat we niet ver van het einde van het jaar zitten. Voor mijn gevoel vliegen de laatste maanden van het kalenderjaar altijd voorbij. Er moet overal weer opgestart worden, september is een mega drukke maand en daarna begint alles met betrekking tot de feestdagen alweer bij de speelgoedbank. Kortom, druk! En heb ik er zin in? Nee, eigenlijk niet zo… 

Meestal ben ik na de schoolvakantie blij… kids weer naar school en iedereen weer in het ritme. Maar op de één of andere manier ben ik er nog niet helemaal klaar voor.

School is al weer begonnen!

Weer naar school!
Foto: Shutterstock

Vandaag is het al weer de tweede schooldag voor de meiden, de eerste schooldag zit er weer op. Het is elk jaar weer even wennen zo na de vakantie. Gelukkig hebben ze niet echt een ‘lastige’ week, deze eerste schoolweek. Ze beginnen al rustig, dan hebben ze vrijdag ook nog eens hun schoolreisje! Bij de school van de meiden gaan ze aan het begin van het schooljaar al. Dit jaar gaat de jongste naar de Julianatoren en de oudste gaat naar Hellendoorn, daar hebben ze wel zin in! Hopelijk zit het weer een beetje mee!

Een aantal weken geleden wilde de oudste al wel graag naar school, de jongste had liever nog een poosje vrij gehad van school. Maar goed, acht weken school en dan al weer herfstvakantie… en in die acht weken zitten al weer een schoolreisje dus en ook bijvoorbeeld de sportolympiade. En stiekem kijk ik al weer uit naar de kerstvakantie, dan is er even geen sporten en geen school, rust!

Aan het werk!

Ook wij mogen weer gewoon aan het werk! Peter is vorige week al begonnen met werken ik voor mij is het vandaag de eerste werkdag. Eigenlijk zou dat gisteren zijn, maar door ingelaste afspraken was dat niet mogelijk. Nu dus vanaf vandaag aan het werk. Eerst de meiden naar school en dan door naar het werk, drie weken niet werken wil zeggen dat er behoorlijk wat werk zal liggen.

De komende twee weken moet ik even alles op een rijtje zetten aan vrije dagen van de meiden, die van mij en Peter. Daarnaast de vakantie van mijn ouders en eventuele afwezigheid van mijn zusje… ook afspraken voor de meiden die ingepland zijn moet ik opschrijven en uitzoeken of ik vrij moet nemen of niet en wanneer. Kortom, nog genoeg te doen!

En het sporten…

Het zwemmen begint vandaag, beide meiden gaan trainen op dinsdag. Tenminste voorlopig! De jongste heeft haar trainingen op dinsdag en zaterdag en dat blijft in ieder geval tot en met januari nog wel zo. De oudste gaat ook op dinsdag trainen, daarnaast ook op woensdag en zaterdag.

Dan nog het dansen, dat is nog een beetje een raadsel. Misschien gaan ze op maandag dansen, maar in ieder geval zullen zij op donderdag en vrijdag dansen. De jongste gaat voor musical en jazz en de oudste voor urban en breakdance of jazz, dat is nog even de vraag.

En ik? Ik hoopte dit seizoen weer twee of drie keer in de week te gaan dansen en daarnaast hard te blijven lopen. Helaas ziet er er naar uit dat er geen danslessen meer zijn waar ik aan mee kan doen. Tapdance, mijn meest geliefde les is verplaatst en helaas kan ik daardoor niet meer meedoen. De andere les is gestopt vanwege te weinig animo, komend seizoen moet ik het tot mijn verdriet doen met alleen hardlopen, helaas.

Peter? Die wil graag gaan fietsen… aangezien dat net als hardlopen zo af en toe wel tussendoor is te doen komt dat wel goed denk ik. Daarnaast blijft Peter zo af en toe volleyballen.

En door….

Met het nieuwe seizoen voor het sporten is ook het nieuwe seizoen voor vrijwilligerswerk aangebroken. Maar in alle eerlijkheid twijfel ik aan wat ik precies ga doen dit seizoen. Onze jongste zwemt nog een half jaar bij de groep waar ik nu ook help, vermoedelijk maak ik dit seizoen nog af… maar daarna weet ik het nog niet. Ook de frequentie van mijn aanwezigheid zal dan wat veranderen.

Voor mijn hulp bij de dansschool ben ik toch afhankelijk van de tijden die de meiden dansen. Zoals het er nu uitziet is het wat efficiënter gepland als vorig seizoen. Daarom zal ik daar vermoedelijk wat minder uren gaan doorbrengen, deels omdat de meiden korter daar zijn maar ook omdat ik zelf niet dans dit seizoen.

Zie ik op tegen het nieuwe school en sportjaar? Ja! Eigenlijk wel! Ik doe het allemaal wel met liefde en het vrijwilligerswerk is niet zo zeer waar ik tegenop zie. Wel tegen de verplichtingen die het me zo nu en dan geeft, deels ontstaat dat ook omdat ik slecht ben in nee zeggen en graag wil helpen.

Zijn jullie druk het nieuwe schooljaar of valt het allemaal wel mee? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

  1. Leuk stuk! ☺️
    Hier een beetje gek jaar. Kind nr 1 begint 3 september met de Vavo. (Wilde vorig haar bouwkunde doen, maar dat bleek zonder wiskunde B en natuurkunde onhaalbaar. Dus voor 1 febr afgehaakt.) Nu wil hij op de Vavo wis en natuur havo certificaten halen en weer terug naar de bouwkunde. Kind nr 2 doet dit jaar examen kader. Kind nr 3 is begonnen op de Jan Ligthart (tussenjaar). Kind nr 4 gaat begin november naar groep 1. Dan het nest weer leeg en weer tijd om wat te gaan werken. Al zal dat laatste nog wel even uitgesteld worden ivm een nieuw huis per eind oktober waar nog een maand of 3 geklust moet worden. Dan eind november uit ons huis en ergens tijdelijk huren. Ook nog een fijne zoektocht. Ik ben nog even aan het bedenken of ik wat wil gaan helpen bij de jongste op school…. Heb ik bij de derde wel gedaan. Altijd erg leuk, maar zoals jij zegt…. gaat een hoop tijd inzitten en toch wel weer verplichtingen erbij. Dus daar ga ik nog eens goed over nadenken. Sporten regelen de kids hier zelf. Alleen voor de hockey hadden we altijd een rijdag. Maar we zijn nu nog aan het wachten op reactie van de club in welk team hij komt ( lang verhaal hahaha)
    Op donderdag zwem ik altijd met de jongste… dus daar nog even een paar maanden van genieten.
    Dus of we het druk hebben aankomend schooljaar…. och bezig iig . Een hoop veranderingen de aankomende tijd dus waarschijnlijk wel lekker chaotisch
    Succes met hardlopen, helpen bij het dansen van de meiden en werken! Altijd een hoop geregel en heen en weer ge-ren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge