Inmiddels zijn we in het jaar gekomen waarbij mijn leeftijd dichter bij de veertig ligt als bij de dertig… ik word ouder! Zoals wel blijkt uit mijn artikelen heb ik best wat hobby’s. Ik kan je vertellen dat het niet alleen iets van de laatste jaren is. Ook ‘vroeger’ was dat al zo, maar wat had ik toen voor een hobby’s? 

De eerste helft van dit jaar ben ik nog 35, halverwege juli staat er een ander getal op de teller. Volgens mensen in mijn omgeving zit je dan aan de ‘verkeerde’ kant van de dertig. Tja, wat zal ik zeggen? Persoonlijk denk ik vaak, ach elke dag wordt je een dag ouder niet in eens een heel jaar!

Hobby’s van vroeger tot nu!

Kind

Als kind heb ik aan Jazzballet, korfbal en paardrijden gedaan! Dat Jazzballet deed ik ‘erbij’ maar korfbal was het! Jaren lang waren we uren bij het korfbal te vinden, ons gezin. Mijn vader deed er vrijwilligers werk en wij, mijn zusje en ik korfbalde er. In veel gevallen niet alleen in ons eigen team maar ook vielen we overal en nergens in.

Daarnaast had mijn opa pony’s, een oudere grote shetlandpony en een jonge (en stuk wilde) variant waar ik op slag verliefd op was. Ik ging vanaf dat ik een jaar of tien, elf was ook vaak naar de pony’s!

Tiener

Toen ik iets ouder werd volgde er een paard en ging het rijden nog veel verder door, ik volgde paardrijlessen, privélessen, reed wedstrijden en ging naar clinics. Daarnaast hielp in een ruitersportzaak en ging reed nog wel eens op paarden van anderen.

Ook werd ik jeugdscheidsrechter bij het korfbal, ook leuk om te helpen maar niet echt mijn ding. Ik bleef nog korfballen tot mijn 16de ongeveer daarna was het hele zelf korfballen klaar.

Naast het zelf sporten was ik inmiddels ook gestart met vrijwilligerswerk, ik hiep mee met lesgeven aan mensen met een beperking en aan kinderen op een manege in Heteren. Behalve lesgeven en assisteren heb ik er ook paarden ingereden en getraind in de uurtjes dat ik daar dan toch was!

Latere tienerjaren en twintiger

Het paardrijden werd op een gegeven moment nadrukkelijk minder door de gesteldheid van mijn rug. Het was niet verstandig om zo fanatiek te blijven paardrijden, al snel werd dat dus minder. De meeste paarden vertrokken en er bleef één paard over en de pony’s. Tot mijn 27ste hebben we nog paarden gehad, het laatste paard moesten we door ziekte laten inslapen en daarmee stopte die hobby… helaas.

In de tijd was ik flink fanatiek in de sportschool, echt flink wat keren per week ging ik erheen om te sporten. Daarnaast begon ik samen met mijn vriendje aan stijldansen! Dat stijldansen werd op een gegeven moment best serieus en we besloten wedstrijden te gaan dansen. Dat wedstrijddansen kwam niet vanzelf en we trainde daar serieus voor, daarnaast hielp ik zo nu en dan met de lessen.

In mijn tienerjaren startte ik naast het helpen met paardrijden ook met het hele 4 & 5 mei gebeuren, daarnaast was er ze nu en dan genoeg te doen voor de stichting van mijn vader. Ook ging ik samen met Peter op pad voor korfbalverenigingen om videobeelden te maken van de wedstrijden voor analyse.

Ook volgde ik cursussen of opleidingen Reiki, voetreflextherapie en ontspanningsmassage, helaas na de geboorte van de kinderen weinig tot niets meer mee gedaan!

Latere twintiger en dertiger

Toen ik zwanger raakte van onze oudste kreeg ik lichamelijk behoorlijk wat ongemakken, dus helaas was daarmee het sporten in de sportschool en het dansen verleden tijd. De zwangerschap zorgde ervoor dat het niet meer mogelijk was om dat te blijven doen.

Na de zwangerschap van onze oudste heb ik niet meer gesport, daarmee zijn de hobby’s waarmee ik ooit in beweging was voorbij! De hobby’s die vanaf dat moment met name uit vrijwilligerswerk bestaan pakte ik volop op.

Hobby's speelgoedbank wageningen

Nu ben ik dertiger en sport ik nog steeds niet, maar ben ik volop actief als vrijwilliger. in 2011 starten we met Speelgoedbank Wageningen, ik ben op dat moment dertig. Ook help ik met allerlei andere voorkomende klusjes op vrijwillige basis. Van het maken van foto’s, helpen bij de organisatie van iets en ook Wageningen45 loopt door.

Daarnaast groeien onze kinderen op en met het opgroeien komt er ook sporten, verenigingen en clubjes bij. Ik pak wat dingen op school op, de speelgoedbank loopt door en de verenigingen waar onze kinderen bij betrokken zijn hebben genoeg te doen.

Nu!

hobby's kidsSinds de jaren dat ik eind twintig was is er weinig veranderd, ik doe nog vrijwilligerswerk als hobby. Daarnaast ben ik fanatieker gaan bloggen, een hobby die mij veel plezier oplevert en een hobby die ik thuis kan doen zodat ik gewoon bij de kinderen ben.

Verder proberen we toch de kinderen te stimuleren dat te doen wat ze leuk vinden en graag willen, daarom zitten wij als ouders best veel de sporten van de kinderen. Daardoor is het hier soms net een taxi service!

Wat is nu mijn grootste hobby? De kinderen!

Heb jij hobby’s? En zijn die veel veranderd sinds je jeugd?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

8 comments

  1. Lezen, heerlijk! Dat doe ik naast het bloggen. Maar inderdaad bij jou is het naast hobby ook werk, dus dat werkt dan toch anders denk ik.

 1. Jazzballet! Dat heb ik ook nog een blauwe maandag gedaan. Maar alleen erbij, net als jij. Bij mij was het zwemmen, zwemmen, zwemmen. Twee keer in de week trainen, dagelijks hardlopen en in de weekenden wedstrijden zwemmen. Tegenwoordig is het vooral bloggen, een beetje noodgedwongen, maar ik zou niet meer zonder willen.

  1. Net als mijn meiden… minimaal twee keer in de week zwemmen! Is ook echt iets om je in onder te dompelen, wat dat betreft.

   Hardlopen is iets dat ik wel graag zou willen maar met mijn rug wordt afgeraden, helaas.

   Bloggen… daar heb je me, ik zou ook niet meer zonder willen. Maar soms…

  1. Haken is er hier in de loop van de jaren ook bij gekomen inderdaad!
   Schrijven was vroeger ook al iets dat ik graag deed, maar dan op een andere manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge